Hatar byråkratin i Sverige

Varför ska det vara så svårt att separera när båda sitter med skulder ??
Varför måste man ha delad vårdnad ??
Varför måste man fråga om lov om man vill flytta till sin föredetta man har barn med ??

Hela samhället är ju vrickat, ska man separaera och båda sitter med skulder och den ena står på lägenheten måste den andra åarten ha en borgenär och sedan kunna betal 1-2 månads hyror i förskott hur har man råd med det ?? Och om man nu inte har nån borgenär, ni ska inte tro att det är så lätt att man bara går ner på soc och säger vi ska separera och jag har ingen bostad kan ni ordna en åt mig jag ska va ute inom en månad haha nähä du det kan ta flera månader till ett halvår minst om inte längre.
Här i vår kommun är det nästintill kört att få bostad dåd e dragit ner på soc lägenheterna dåd e säljer ut bostäderna till bostadsrätter och till andra hyresföretag. Och där har de inga soc lägenheter.
Många av mina vänner som följt min kamp för att bli själv börjar tvivla på att jag verkligen vill bli fri då han fortfarande är kvar under mitt tak. Men som sagt va han måste ha en borgenär där brister det först ingen vill stå i borgen för honom, sen han har inte pengar till 1-2 hyror i förskott, sen soc har inga lägenheter just nu de prioriteras till flyktingar och de som verkligen behöver t e x misshandel eller dyl och dit hör inte vi enligt dem även om psykisk misshandel förekommer mend et är inge allvarligt vet ni.
Själv känner jag snart att jag ger upp , folk tvivlar på att jag vill bli av me idioten och att jag bara gnäller för att få medömkan men jag vill bli fri jag vill leva ett värdigt liv.
Sen soc säger att jag måste ha ett jobb och jag söker men det är inte så lätt att få något med endast utbildningar i vården och bevakningen då jag inte kan jobba skift pga barnen jag har ju ingen som ser till dem de dagar jag jobbar kväll, har sökt butiksjobb men då ska jag kunna sluta 22.00 och vem kan det som ensamstående så det är inte lätt. Jag söker i dags läget alla jobb t o  m de jag på rak arm vet att jag inte kan få bara för att bevisa att jag vill. Sen enligt arbetsförmedling och soc måste man vara beredd att flytta för att få jobb ok det kan jag gå me på men då till problemmet, den andra parten måste godkänna det och där skiter det sig direkt. Så fan hur jag än vänder på allt är arslet bak.
Men jag fortsätter min kamp som tyvärr resulterar att vissa vänner lämnar en då de tror man ljuger bara för att idioten är kvar. Det är ju nu man behöver sina vänner och det är nu man märker vilka som är vänner eller inte.

Så va Julen över om man nu kan kalla det jul.

Jaha så va denna jul över , fast det vart ju ingen riktig jul aptiten tappade man av att ha skurat spyor, tömt spy hinkar och tvättat.
Sen då det va meningen att man skulle ätit borta både julafton och juldagen hade man själv inte köpt speciellt mycket julmat. Det enda som verkligen fick en att känna att det var jul var den sedvanliga mysstunden framför Kalle.
Ungarna har fått de flesta av sina klappar bara farmor och farfar kvar. Det vart lite spel till Ps 2 mm lite lego. Tur att det finns spel när de är sjuka och TV även om jag tycker det varit lite dåligt med julfilmer på TV saknade scrooge mm.
Annars blir det kolla lite filmer barnen fått Förtrollad, Sweeney Todd fast den fick jag och Guldkompassen.
Har varit långpromenader med hundarna varje dag det är skönt en ventil samtidigt då det som vanligt är samma tjafs om pengar mm. Det beställdes ju böcker av barnen när de sålde jultdningar och nu har pucko självklart gjort av med alla sina pengar och ja jag ska tydligen betala alla böckerna men nää det tänker jag inte göra och han ska fan inte ta de pengar barnen tjänat i år igen. Så det blir tt ringa och söka uppskov med räkningen till nästa månad sätta undan pengarna vi fått av alla andra innan han är och nallar bland dem som han gjorde förra året. Sen nästa månad får han punga ut med pengarna för böckerna och betala räkningen då.
Men köpa saker åt barnen går fortfarande att göra även om han inte har pengar, förstår inte hur det går ihop men jag ska ta upp det både på nästa möte + när vi äter middag hos svärföräldrarna ev på fredag.
Annars är allt bra julkort har man fått men tyvärr har jag inte skickat några själv hade inte råd har försökt messa och maila julkort till de flesta visst inte alls samma sak men vad gör man när man är en luspank idiot.
Håller tummarna för att en godvän får valpen de vill ha de är och tittar på den idag hoppas få se fina bilder på den sen.
Usch sen måste jag ta tag i vikten måste ner i vikt har stått still ett tag men det är väl godiset man ätit. Men 2 stl har jag gått ner men måste ju få lite mer fasthet i fläsket haha.
Nu ska jag tända några doft ljus för att slippa kräklukten har skurat flera gånger men den sitter i näsan haha.

Julafton med kräksjuka

I morse vaknade Dennis med magont ville inte ha någon frukost men fick i honom lite yogurt. Sen tog jag ut hundarna på lång promenad, ringer hem för att be dem lägga ut slangen så jag kan spola hundarna då svarar Dennis att han kräkts och pappa skursr golvet. Så ja det blir jul o nyår hemma dådå. För har en magsjuka har snart nästa och nästa. Så bara att räkna ner tills man ligger .
Så snart ska jag gå o köpa nyponsoppa till Dennis. Hoppas bara man själv klarar hålla sig på benen, annars kommer inte det funka här hemma. Ligger jag städas det inte, ungarna får inge mat, hundarna kommer inte ut. Så håll tummarna att jag klarar mig.
Nu ska jag gå och shoppa nyponsoppa.

Hjälp hur får man tiden att räcka till

Fattar inte hur man ska hinna med allt innan jul, man ska städa, handla fixa och allt sån. Känner mig ur stressad men kanske ska man göra som puckot och bara lägga sig och sova bort all tid istället.
Idag va det meningen att vi skulle dela ut böckerna som Dennis och Rasmus sålt och det innebär då att vi ska ringa runt till folk och se till att de har pengar tilld etta men inte då då lägger man sig och sover.
Städa, handla varför ska man göra det om man ändå ska vara bort på julafton och juldagen, kanske för att det är trevligare och känns mer fräscht.
jag vet att det inte hjälper att reta upp sig men suck kan ju inte ge fan idet.
Jaja nu ska jag fixa lunch o hoppas att man kan komma iväg nån gång.

Oärliga och kallar en sina vänner haha

Förstår mig inte på folk men men nu vet jag att visa har haft en till vän för att vinna saker för sin egen skull sen när man blir en belastning så duger man inte längre.
När man va intressant och hade saker som var bra då dög man men sen ja då stöts man bort som en smittad.
Men som man säger man ska välja sina vänner och ovänner med omsorg.
De ska ju inte tro att de har nått att hä'mta här senare heller bara för att man inte duger just nu för att man kanske inte är i sitt bästa så.
Men om ett tag kanske de vill tbx men tyvärr. Om det bara är så att man duger för deras egen vinning så kande glömma en som vän från nu och i all framtid. Och oärlighet när de säger en sak men menar något helt annat...
En annan ska dela med sig finnas där men själva nej ...
So f**k of

Varför hittar man inte julstämning ?

Undra hur många i detta väder som fått julstämning än, visst är det mysigt att titta på alla julbelysningar och fina saker i allas fönster men själva stämningen ? Jag har inte hittat min kanske tittat i fel låda eller nått.
Man börjar planera julmat men det känns inte rätt det ska liksom va snö ute, va är det nu mer som mars-april väder. T o m djuren vänder på allt, va ute på promenad med en kompis med våra hundar då vi hörde ljud från en fågelholk och det vet man ju att fåglar söker skydd i holkarna på vintern mot kyla men tro på den chock vi fick när vi kikade in i holken i holken var det 3 små fågelungar, fan att man inte hade kamera då. Mobilkameran vart för mörkabilder.
Hela moder natur är upp och ner vänd känns det som. Vi med hundar ser ju t e x på våra tikar att många får helt plötsligt löpen vid fel tider de skjuts både hit och dit, sen fäller hundarna som galningar nu när de egentligen ska ha vinter päls. Träd har skott , rosor blommade in i oktober-november.
Ja hur hittar man julstämningen då. Inte ens alla juldekorationer man ser i butiker kan få en att hitta den rätta stämningen. Det är nog bland de första jularna jag inte får den där klassiksa julpaniken för att allt inte är klart att man inte köpt klapparna, fixat maten och annat. Det är ju hela 6 dagar kvar ju gott om tid.
Det enda som är riktigt mysigt med den här årstiden som den är nu är att man kan tända en massa ljus.

Varför missuppfattar jag allt

Jag fattar inte jag kan tydligen inte läsa längre, allt jag läser kommer ut fel för mig. Jag skulle skriva matte inför provet och alla tal blev liksom fel och allt för att jag inte skrivit av dem som det stod, läser jag en text blir även det fel. Jag får inte ut helheten förvränger saker till saker det inte står. Jag orkar inte med detta för jag försöker verkligen.
Läste en text med  ett tal i och tyckte jag fått grepp om det hela men svaretvart helt fel enligt facit och jag tänkte att va då jag har ju räknat precis som man skulle. Kollar igenom talet från början och va ser jag att jo en 3:a hade blivit en 0:a. Suck
Samma jag läste en blogg och tyckte jag läste noga men nääädå inte då vart fel när jag svarade där me för jag inte läst helheten suck blir så trött på mig själv. Orkar snart inte varken prata eller skriva till folk för allt jag skriver eller säger blir ju konstant fel så alla bara retar sig på mig.
Så lika bra att låta alla vara ifred. Annars blir man ännu mer idiot förklarad än jag redan är , efter allt runt pucko och mig. Många verkar tro att jag inte vill att han flyttar ut men det har inte alls med saken att göra. Det är så att han måste ha bostad då man endats får delad vårdnad numera och i o m att vi båda sitter med skulder så är det inte så lätt att få bostad denna lägenhet står på mig och han har ingen som vill eller kan stå i borgen för honom och han har inte tre månads hyror att lägga in heller som man måste. Och samma gäller ju mig som i dags läget inte har en enda sinkomst har sökt 15 jobb och inte fått ett enda pga skift eller för dålig erfarenhet eller att jag själv inte velat ha jobbet men måste söka det. Jag kan inte ha ett skift jobb när jag blir ensam heller så då kan jag inte ta ett nu heller. Och soc har som läget är inte någon lägenhet åt honom. Och han har ingenstans att bo och pga delad vårdnad så får han inte stå bostads lös. Så jag blir så less när folk inte tror att jag vill eller försöker för det gör jag, och soc tänker inte stå för min hyra mm bara för att jag slänger ut karln så jag måste hitta ett jobb och ja plötsligt finns det knappt några usk jobb alls, kassa kan jag inte heller ta pga skift har ingen som tar hand om barnen de dagar jag skulle jobba kväll då då det inte är veckoskift som på marabou och på marabou tar de inte in folk heller och de tiderna funkar inte heller pga Dennis handikapp så fan det är inte så jävla lätt som alla tror.
Sen undviker folk en p g a att de tycker att nääähon försöker inte alls bli av med honom hon gnäller bara en massa för att man ska tycka synd om henne. Fy fan jag försöker visst men sätt er in i hur fan samhället funkar för dem med skulder och dyl då.
Julen skippar jag i år för vi har ändå inte råd att köpa någrajulklappar eller köpa mat, sålde saker för att ha pengarna til julklappar men de gick till alla de räkningar som är liggande. Så nu säljs ännu mer saker, sen avrt jag så irriterad satt och pratade med en kompis som läser till veterinär igår, och hon berättar om en bekant som där hela familjen jobbar heltid och nu hade de gått och köpt en valp själv klart av krävande ras en liten rottis jätte söt. 1 v va de hemma med valpen sen började de jobba heltid igen och lämnade valpen ensam hela dagarna vissa dagar åkte de hem på lunchen och tog ut den men då han de ju inte äta. Hunden va helt sjövild nu och lyssnade inte på dem, de hade fått klagomål av grannar för att den ylade. Och nu tänkte de avliva den för den va ju så jobbig. Vi satt här och diskuterade hur lätt det är att köpa sig ett djur och att skaffa barn där görs inga koller på om man har råd, tid eller dyl men ska man skaffa bostad, köpa bil eller bara en mobil görs kreditupplysning, för vissa jobb gör sen tex ett utdrag ur brottregistret men vilken kriminell som

Lucia idag

Lite trött idag , igår hade barnen hantverksdag på skolan obligatorisk närvaro mellan 18-20 på skolan där de sålde julsaker de gjort. Skit mycket folk men ingen ordning på nått, ungdomar härjade och revrunt. Tanken i sig är god tycker jag väl att de ska hålla barn och ungdomar från gatorna dagen/kvällen före lucia men de kanske borde organisera det lite bättre.
I morse var det lucia firande 7.30 på skolan Tobias skulle vara stjärngosse men när vi väl stod på skolan trötta så näää då ville han inte så vi tittade på de andra fikade sen gick jag hem för att gå me dogsen som bara fått snabb pink innan. Nu har jag varit ute 2,5 tim med dem skönt men frusen. Nu ska jag fixa lunch åt Rasmus. Sen blir det äl ett varv me dammsugaren hundarna fäller. Baka lite till kvällen tänkte jag väl också försöka hinna. I morrn ska pucko på julbord me Marabou på Spårvagnshallarna vid Djurgårn. Skönt då får jag stöka i min egen takt och har ingen att reta mig på. Mer än mig själv då jag blir sur på att jag inte orkar lika mycket som förr, men men det kommer det me.
Sen blir det att plugga lite så man är färdig med skolan sen.


Fått ihop lite pengar

Så nu har man sålt av lite saker, bla gamla mobiltelefoner som ligger några va under året knappt använda, sen har jag sålt en del böcker både skol och andra som olika litteratur om hundar och hästar. Sen har jag sålt hästsaker, koppel mm allt för att få ihop pengar som jag tänkt ha till julklappar men troligen får de gå till räkningar istället.  Men de kommer ju till nytta iallafall och på ett sätt fick man lite rensat hemma även om det aldrig är kul, hoppas bara kompisen verkligen hinnit läsa ut böckerna jag va tvungen att be att få tillbaka. Känns inte kul att behöva be nån lämna tillbaka nått man själv lånat ut , jag hade ju sagt att hon fick ha dem tills hon kände att hon kunde dem utantill och sen måsta jag be att få tillbaka dem för att sälja dem. Hoppas hon förstod. Ska sälja mer saker så jag kanske kan köpa några klappar me.

Jippi MVG

Hade idag telefon prov eller vad man ska kalla det i Engelska , läraren ringer och man ska kunna föra en konversation utan problem med denne. Visst jag har inte så stora problem att prata engelska förutom att jag inte kan grammatiken så det kan bli fel ordföljd o fel böjningar men de vänner jag har bryr sig ju liksom inte de kan skratta lite när jag säger fel och tillrättavisa. Men nu så jag känner ju inte min lärare lite jobbigare då , då jag har stora förväntningar och krav på mig själv då hatar att göra bort mig. Men ja så ringde han och vi pratade på sen berättade han om mina uppgifter jag gjort och mitt prov. Sen så sa han att efter vi pratat så va betyget ett starkt MVG. Känns så otroligt bra. Har många att tacka för betyget, en vän som jag övat att skriva engelska med och som även varit mitt lexikon när jag inte hittat orden själv. Tack för hjälpen !!, sen skriver jag en del på engelska på chatt och dyl, sedan har jag min nära vän som endast talar och skriver engelska som varit till stor hjälp.

Julklappar, julkänsla, ekonomi o jobb eller sjukskrivning

I år pga dålig ekonomi blir det inte mycket till julklappar, jag har sagt åt alla att det blir bara till barnen även om pucko o jag är av olika åsikt eller egentligen inte men bara för att alla i hans släkt har pengar så vill han kunna köpa lika mycket o dyrt som dem även om han inerst inne tycker det är larvigt och jobbigt men det är som en tävling syskonen emellan där. Så jag blir den elaka häxan i år som säger ifrån att det blir till barnen vi har inte råd med mer, har egentligen inte ens råd med det men den smällen får ekonomin ta. Mina barn ska åtminstone få varsin present.
Har kollat på olika jobb men krångligt då de flesta bra man hittar är skift och ligger jätte långt bort funkar ju inte med barnen, sen fick jag skäll då jag egentligen ska va sjukskriven. Men jag får ju bara höra att du som inte jobbar och tjänar pengar ska inte ha djur o s v .
jag vill inget hellre än jobba men man ska hitta ett jobb som funkar med situationen. Jag kan inte jobba skift om jag ska leva ensam finns ingen som tar hand om barnen de kvällar jag jobbar då. Så jag måste hitta ett funkande jobb tills de är så stora att de förhoppningsvis klarar att ta hand om sig själva och där får man även beräkna in deras olika handikapp.
Sedan enligt läkare som jag går hos är jag extremt utbränd men är förbannat bra på att dölja det. När de träffade mig första gången tyckte de att ok hon är utbränd det märker man efter olika tester och frågor. Men nu när man varit dit pratat mm . Då man öppnat sig mer och berättat hur allt är runt en så fick jag bara ett par stora ögon och ett . - Du ska inte kunna stå på benen en vanlig människa hade tagit livet av sig för länge sen. MMM så fick jag till svar, men när man är mitt i det så märker man inte.  Jag måste stå på benen för barnens skull, jag måste vara deras trygghet vilket jag inte är nu när jag mår dåligt och är utbränd men jag måste ändå stå stark inför dem. man ska klara alla saker , fixa alla möten, ordna för att kunna bli själv tjata , bråka sen sköta hemmet, städa, tvätta, diska tur man har djuren så man kommer ut någe och ser andra människor. Läkaren sa att jag har så mycket krav på mig från alla runt mig att jag stupar, jag ska prestera nått inför alla, jag ska ha ordnat så jag är fri från idioten men de sa det , de med att sitter man i den situationen jag gör utan inkomst, skulder mm så tar det väldigt lång tid ibland får man inte ens hjälp även om man skulle bli både fysiskt och psykiskt misshandlad sånt är vårat samhälle. Men jag många tror att det är jätte lätt att sig loss och det är det för dem utan skulder upp över öronen, de som inte behöver tjata för att få bostad för det har blivit extremt svårt, det räcker inte med att man har borgenär nu mer, sen soc har knappt några bostäder och de är väldigt restrektiva med vilka som får dem . De är extremfallen och dit räknas inte vi.
Jaja nog talat om det jag gör så mycket jag kan även om läkaren vill att jag kopplar av sover, vilar och inte gör många knop alls men jag måste ju ordna med barnen, djuren o annat sen är det ju jul ju även om man inte känner nån direkt julinspiration. Ingen snö inte ens kallt känns som vår redan. Inte ens julpynt o dyl kan få en att hitta julkänslan.
Men men jag och barnen pysslar vidare, bakar och pyntar vidare så kanske man hittar julkänslan nånstans sen är det nog allt runt om som gör att man inte riktigt hittar den ekonomi och sådant.
Nu ska jag iallafall ta ut mina hundar på en lång promenad de har hjälpt mig att minska 8 cm på 3 månader även om vågen endast visar 6 kg minskning men måtten minskar och det är det viktiga.
Närmar mig stl 40 och det känns bra har ju haft stl 46-48 upptill och 42-44 nertill och nu sitter byxor stl 42 löst och har numer stl 42-44 upptill och även vissa av dem börjar sitta löst. Det känns kanon

Hur länge kan de va förkylda ??

Först va de hemma 2 veckor från skolan för att undvika magsjuka, redan då var Rasmus förkyld och hostade, sedan lyckades han gå hela 1 vecka på skolan sen igår ringde de och han fick komma hem. Snorig och hostig igen. Så det blir nog en lugn jul hemma i år (hihi) inte lika dyrt då.
Så nu försöker vi göra lite roliga saker tillsammans jag o Rasmus, blir lite spel, pyssel mm. Han har setat och satt in fiskar i mitt facebook akvarium haha. 
Snart är det lunch dags och sedan den dagliga dammsugningen av pälsgolv. Ska kolla nätet och se om jag hittar en sån där coatking underullskamm . Den behövs verkligen får önska mig en i julklapp blir perfekt man ska ju önska sånt man behöver den funkar säkert på häst me sen i vår.
Skulle önska jag bodde större just nu men det får vara en dröm tills man fått ordning på ekonomin. fattar inte man städar och slänger saker för att få mer plats men verkar nästan få mindre plats hmmm inte logiskt men vet i sjutton varför man inte får plats med de saker man har. Hehe har helt enkelt för mycket, men nu ska jag försöka plocka och fixa någon form av förvaringssystem
Sen ska jag skicka in engelskan så jag blir klar med den så man har alla betyg klara att skicka in till högskolan.
Nää nu har jag inte tid sitta mer.

2 veckor till jul

Hmmm 2 v kvar, vart är julinspirationen ??? När ska det komma snö, vill nte ha mer smält snö från himlen jag vill ha stora vita vackra flingor som lägger sig på marken och taken men men det blir nog som alltid en vit blöt jul.
Plockar och fixar hemma man försöker få lite jul stök och fint men inte särskilt lätt Mulan fäller som jag vet inte vad. Kom på att förra året var jag efter jul hos en vän och fixade henne före utställning det vart en halv hund i sopsäcken, men jisses vilken bra borste eller va man ska kalla den hon hade.  Och sen va Mulan nästintill päls fri höll jag på att säga men hon fällde minimalt efter det.
Just nu dammsuger jag tre gånger om dagen, sedan vet i katten men smådjuren har fått vårkänslor i december nått är fel med vårt klimat. Jag har värsta porrorgierna mellan kanin o marsvin och det är hmmmm två hannar så jag får städa buren varannan dag och skura golv och väggar vet i sjutton va de gör om de pinkar på varandra eller ?? Men men man får ju rätt rent iallafall.
Idag har jag iallafall pluggat lite sökt några jobb, fick hem Rasmus från skolan så nu har jag haft barn hemma sammanlagdt 4 v från skolan förkylningar , magsjukor o allt annat som härjar där. rasmus har snorat o hostat i veckor. Men vi har myst lite framför ett spel en stund fikat lussebullar och doftat, doft ljus som jag köpte på ljusparty, längtar efter mina nya ljus som jag köpte den 26 nov på ett ljus party den doften va jätte go.
Ska försöka pyssla lite me kidsen i kväll tänkte jag . Måla lite ljus, göra lite kort, pärlsaker som örhängen o dyl perfekt julklappar i kärva tider. Pepparkakshus mm fins lite alltmöjligt man kan göra för små medel. Sen är det kul att göra nått tillsammans. Tänkte ta med lite halm från stallet nån dag och göra saker i halm finns en heldel man kan göra halmstjärnor, kransar mm.
Nu hör jag kids på ingående.

Så va helgen slut

Varför går helgerna så fort ?? Kunde det inte va en dag till så man hinner allt man vill göra. Igår vajag på Morsta julmarknad önskar att jag haft mer pengar fanns en hel del kul och fint, vissa saker var mycket prisvärda andra dyrare. Men oj va mycket jag såg jag ville ha älskar saker i fårskinn, tomtar, ljus ojoj. Va skönt att komma ut lite och göra annat. Sedan träffade jag en shettis kompis där , det va hon som tipsade mig om marknaden.
Idag har jag städat och varit me hästen körde en sväng och hon är piggelin själv. En sak är bestämd nu iallafall att den dagen jag blir själv ska hästen vara kvar till varje pris det är bestämt av både mig, mina föräldrar och kan ni tänka er soc. För hästen betyder så mycket för både mig och barnen. Och sen tyckte inte de att kostnaden var så fasligt hög för henne.
Idag ringde även min vän, han ska ev till London över julför att fira med sin mamma o syster om det inte blir någe annat med jobb eller att de kommer över till L.A . Men nyår har han inte bestämt än, han va här i Sverige för några år sedan över nyår och han tycker Stockholm är en mysig stad. Men jag skulle gärna åka till London men jaja får väl se vad tiden säger om det. 
Har försökt jul pynta hemma också suck man villa ha så mycket men vet inte vart man ska göra av allt. Men tända ljus är underbart älskar ljus, har köpt några på ljuspartyn och väntar på nya de doftar underbart. Hade jag haft mer pengar hade jag köpt massor med ljus för de finns så mycket underbara dofter och saker. Kan djupt rekomendera att gå på ljusparty. Ljusen är rätt dyra men väl värda sina pengar då deras doft sitter i mer än tex sånna ljus man köper på ICA eller dyl. Ett enda ljus eller aroma olja kan fylla hela huset med doft.
Nu ska jag försöka få mina tvåbenta monster att gå och lägga sig skoldag i morrn men de vill inte gå till skolan inte lyssna heller. Rasmus har börjat bli väldigt uppkäftig och tyvärr tros det att han kan ha adhd , asberger eller dyl. Så nu ska det göras utredningar där med. På sätt och vist är det skönt men samtidigt tänk om alla mina barn har liknande handikapp hur sjutton ska man orka. Visst det gör man , och man vet ju inget annat men ibland kan det varajobbigt när andra tycker att barnen är ouppfostrade och dyl när det isjälvaverket då är deras handikapp som syns. Alla förstår inte hur det är att leva med adhd mm inte ens alla i vår släkt eller ens puckot, det är lite av fenomenet att det man inte vet farman inte illa av, men det hjälper ju inte barnet i fråga då om man inte kan komunicera på deras nivå och självklart är inte jag någe proffs men jag försöker läsa på om adhd o dyl. Men visst jag blir också 5 år ibland o står o skricker likadant , mycket moget (typ inte) Men ibland är man inte mer än människa.

Krya på er alla ni som är sjuka eller dyl, ta hand om er allihopa.

Fredag va skönt, och förlåt alla vänner för att jag betett mig illa.

Regn och skitväder men vem bryr sig. Tog med dogsen till hagen mötte upp en kompis och gick där i över en timme i regnet. Pratat med soc lite idag igen. Förändringar tar tid men det kommer att ändras bara man ser dem an.
Efter promisen hämtade jag älsta sonen hemma då det går magsjuka på skolan och en svag diabetiker med magsjuka är ingen hitt. Så vi gick ner till en kompis och fikade. Hon behövde få prata av sig lite då hennes son fått sin slutliga diagnos en DNA störning på språkcentrat en helt ny upptäckt så han är första fallet så den ska uppkallas efter honom och läkaren men ändå han är snart 5 år och kommer aldrig att kunna prata , sedan är han även efter i utvecklingen och förstår inte på samma sätt som andra barn. Då insåg man verkligen att även om t ex Dennis min älsta har diabetes svårinställd sån, adhd och dyslexi så vad är det jämfört med hennes sons handikapp. Mina barn kan prata, de förstår vad jag säger sen att de inte lyssnar alla gånger är en annan femma.  Så man har det ändå rätt bra.
Sen inser man att fler än en själv har många problem ibland är man så låst till sig själv att man blir blind för andras behov, skäms mycket över det hur man behandlat vänner. Jag har inte sett att även de mår dåligt bara sett mig själv. Just nu håller jag iallafall på att försöka få allt under balans och hoppas även att mina vänner lyckas med det.
Nu är det iallafall helg och hoppas det blir en bra en i morrn ska jag på julbord ska bli kul.

I dont understand people

Varför kan inte folk säga till om man gjort något fel. Sen man duger bara närd et passr andra de har så jävla mycket att stå i men sen när det väl kommer till kritan så nejdå man dög bara inte just då..
Men en annan ska finnas där och ställa upp, lyssna och vara råd.
Fy fan säger jag...
Om man nu gjort nått säg för fan va man gjort för fel då då..
Nä tacka vet jag djur de är ärliga de visar vad man gjort, inte oärliga och falska som människor.

Här ska Nima börja behandlas mot adhd jätte kul två stycken i denna familj med den diagnosen en hund o en människa va kommer här näst ??? Svindyrt blir det med. men men vad gör man inte för sina djur.

Ska göra lite jul pyssel med kidsen också de blir ju hemma igen från skolan en jävla dag han de va på skolan så ringer ena läraren och berättar att en tjej i Dennis klass spytt så hem me Dennis fort tack o lov går hon i den andra gruppen så bara och vänta och se om Dennis blir sjuk eller inte. rasmus klarade sig första vändan när en kille spydde brevid honom. Fan att man inte kan få bukt på dessa sjukor som kommer varje höst och vinter och tar livet av folk. Diabetesavdelningen har varit stängd till och från pga kräksjukan och vissa av barnen har varit in på intensiven. Vill inte att mitt benrangel till Dennis ska få kräket då vet jag inte hur han klarar det.

Nu ska jag försöka plugga lite matte har ju prov den 20 dec.

Sen ska jag ringa och kolla när Sweeney Todd 2007 kommer ut på bio vet att den ska släppas vid jul men vilket datum, måste se den.


So I´m sick listed

Måndag , börjar med engelska prov kom för tidigt bara att sitta snällt o vänta 1 timme hmmm varför stressade jag som en idiot i morse då för . Jo trodde det va 9 provet skulle va som alltid men nej 10 hade de ändrat till. Så i morse fick pucko lov att hjälpa till hehe ända roliga dådå, det va inte poopis att stackars han fick lov att ta ut hundarna i regnet hehe mycket kul. Efter provet handlade jag lite o tvingade pucko att hämta mig o påsarna vid centrum inte heller poppis men who gives a shit about that not me. Hem me sakerna fixar kaffe sätter mig o fikar lite. Pucko gör sig färdig o åker till jobbet. Jippi lugn o ro tills ungarna kommer hem. Ut i rgnet med dogsen. Nima tjafsar me Mulan när jag släpper dem i hagen. Har kontaktat hundpsykolog o veterinär. Då Nima blivit jätte jobbig, hon hamnade i två bråk igår det är inte likt henne, sen hemma är hon hopplös hon snor saker, biter sönder saker. Ylar o gnäller när vi äter sen rusar hon in o letermatrester hon öppnar t o m sopskåpet för att rota i soporna. Hon är ett kontroll freak av stora mått måste se exakt va vi o Mulan gör vart Mulan än går måste Nima efter o kolla henne. Hund psykologen vill testa Nima mot adhd hundar kan visst få det så nu ska det tas prover o göras tester så veterinär o psykolog ska sammarbete dyrt  ja troligen men va gör man , kostar ju att avliva me. Ungarna har ätit middag eller rättare sagt petat i middagen . Varför lagar man mat ibland när ingen äter i vilket fall som helst.
Skönt iallafall att man har djuren då så man kommer ifrån lite hundarna måste ju ut o hästen måste också kollas till. Hon är pigg o glad iallafall. Skulle vilja ställa ut henne i Köping i Februari men suck ingen som vill köra oss dit. Så ja blir inget av med det.
Är så glad för en vän som bokat valp och ville först ha en tik vart bara en tik på 7 valpar men nu ska hon få en liten hanne då tiken redan var tingad, har sett bilder på valparna så otroligt söta längtar efter att få höra vilken som ska bli deras sen, ska bli så kul. Hon komemr få en kanon hund att jobba med och det kommer hon fixa galant hon är jätte duktig och bra med djur.
Åhh glömde ju berätta att jag va ut i lördags inte poppis de heller hos pucko men det va jag bara en kortis men det va så skönt att komma ifrån. Va på Runby puben med ena grannen o hennes sambo o hans kompisar. Vart bjuden då jag själv har dåligt me pengar, sa redan innan vi åkte att jag kan följa med men jag har inga pengar så det blir en vit kväll men de bjöd mig. Underbara vänner man har.
Dammsugit mitt underbara päls o grusgolv har jag gjort idag me usch så trist väder o det gör ju att djur o vi andra drar in en massa skit.
Nää nu är det dags att gå me dogsen o fortsätta städa sen. Sjukskriven den här veckans en måste jag träffa ny läkare o se. Men troligen blir jag fortsatt sjukskriven ett tag, och pucko har redan gjort av med sina pengar eller redan han fick lön den 23:e o den 24:e va de i stort sett slut. I söndags övertrasserade han kontot me 600 kr sedan sitter idioten o frågar hans mamma o syrra om de inte ska beställa godis från marabou för ja då får ju han pengar av dem när de betalar o de pengarna använder han sen upp. I slutet av månaden dras då det han handlat från hans lön o det brukar röra sig om allt mellan 1200-3500 kr de pengarna harhan då redan använt upp och sedan dras ju även övertraseringen + ränta ändock ska han ha minst 4000 kr kvar på sitt konto. Så rent tekninskt o logiskt använder han alltså runt 6-8000 kr varje månad på sig själv. Han har ett lån på 600 kr o ett pensinspar på 100 kr som dras varje månad sen resterande pengar ska då va till snus o bensin o de tar slut på en dag. Vad har jag kvar när räkningarna är dragna ca 1-1500 kr som då ska vara till mat o annat men som brukar gå till snus, bensin, mat mm. Ska bli så skönt den dagen jag blir själv.

Dags för dogsen så jag hinner lägga kidsen innan en annan vän ringer.


RSS 2.0