Jaha

Sent i säng i går vid 1 tiden sen upp 7 för att hinna ut me hundarna innan provet vid 9. Att man va uppe flera gånger i natt med Dennis gjorde ju inte saken bättre men men thats life..
Nu har jag iallafall skrivit provet, varit i stallet, bokat hovslagare till på onsdag 8.15 suck hur ja nu ska hinna dit i tid.  Kom hem fixade lunch, dammsög ut me hundarna sen middag och över till en kompis me ungarna.
Det vart sent idag me vi gick därifrån vid 23.50 suck nu ligger barnen iallafall. Bara hundarna som ska ut igen en sväng.
Är besviken för att det inte blir något dildoparty på fredag. Men nej Lena är ju sjuk jo du den va bra, nej hennes pappa opererades förra veckan och vart dålig sa hon men nu ska han hem och bo hos henne istället. Men ja hoppas kunna göra något ändå med mina vänner.

Har även haft en diskusion med min kära vän London bon han har visst hamnat i nån svacka och letar kärlek lite här och var samtidigt vill han egentligen bilda familj men de blir lite fel när han är ute med en den ena en den andra. Men han har tyvärr alltid haft svårt att få förhållandena att hålla han har förbaskat lätt att få tjejer men sen att få till det att hålla är svårare.
Jag försökte förklara att om han vill bli seriös med någon så kan han inte svira runt som han gör, och jag hoppas de gick in . Men de vet man inte.
Nu ska jag iallafall gå och lägga mig så ja slipper lyssna på den tråkmåns ja bor me, och hur jäkla synd de är om honom och hur förbannat duktig han är mm.

Usch snart 1 år äldre fy

På Påskafton blir man ett år äldre, kan ju inte påstå att man ser fram emot det direkt. Man måste städa göra fint bara för att alla ska komma. Sen måste man göra fika och annat. Vi har ju sagt att vi bara ska fira barnen nu mer.
Det enda ja ser fram emot är mitt och Lenas gemensamma födelsedags present till oss själva. Vårt dildoparty den 28:e som vi ska ha med några vänner. Det ska bli kul lite gott och äta och dricka + roliga saker att titta och klämma på .
Vi blir 7-8 tjejer som kommer sitta hemma hos Lena då jag inte kunde få iväg barn mm och gubben jobbar kväll. Men det kommer bli bra, ska bli kul att träffa alla dessa roliga människor och festa lite. Synd bara att jag har några vänner jag velat bjuda me som Sandra ( bor i Borås), Ullis ( Bor i Piteå) och Petra ( bor i Örebro). Men de som kommer är roliga och me lite innan för rocken sen ja då kommer de inte ha några hämningar längre.

Nu ska jag gå och lägga mig och drömma om roliga saker.  Kanske man ska köpa en sån där klon och skicka till London :-)


Trött

Fy vilket väder, regn och snö usch. I ¨går va det hela 11 grader varmt och sol. Va underbart att pyssla i stallet. Longerade Puzz som rejsade gärnet på ängen. Svettig vart hon me hon har lika dålig kondis som sin matte.
Lammen är ute på lösdriften nu och de är såååå söta speciellt lilla fläcken.
Idag när det ena stunden har snöat och andra regnat har lammen stått inne i lösdriften nästan hela dagen de gillade inte att bli blöta smart djur. Jag gillar inte heller att bli blöt så jag mockade och tog in Puzz och fixade lite med henne, glömde självklart saxen suck Sandra blir snart vansinnig på mig och lurv Puzz me gett skägg.
Men nu har jag bett henne påminna mig så jag kommer ihåg saxen. Sen är det dags att börja öva inför utställningarna och tre års testet. Sen är ju frågan ska jag betäcka i år eller vänta premieringarna är i höst så jag skulle hinna. Men vilken hingst ska man välja. Det är så svårt ska jag bara ta en och se vad det blir eller ska jag försöka få fram en bra avels och utställnings häst. Har två jag gillar men den ena har gett bättre avkommor rent poäng mässigt, den andra gillar jag för den kan ge färger jag gillar och att hästen ser trevlig ut och har gått bra på kör och agility. Vilket även den andra hingsten gjort.. Så hur väljer man då. Lägger länkar till hemsidor som ni kan titta på sen får ni gärna skriva en rad vilken hingst ni tycker skulle passa. http://www.stuteriprecious.se/ sedan http://www.kilskogen.com/ . De är trevliga och väldigt snygga hingstar så titta gärna och skriv en rad va ni tycker. image6  Detta är den lilla damen som det är tänkt ska få träffa nån av dessa trevliga hingstar.

Snart klar längtar

Nu är det snart bara ett ämne kvar har dragit ut lite på tiden då jag varit sjuk till och från under 6 veckor. Men nu börjar man se en ljusning. Ska bli så skönt engelska b klar, samhällskunskap klar, matte snart klar sen är de bara naturkunskapen kvar, den skulle varit klar på fredag egentligen men jag har skjutit lite på den för att slippa stressa.
Har varit en hel del med ungar, djur och annat ett tag. Min stall chef gjorde ju illa benet på en skidresa så hon går i skena. Så jag har fått avlasta henne en del i stallet men det har bara varit kul, har fått hjälpa små lamm till världen och sen se hur mycket jobb det är med gård och djur. Allt som ska beställas, få allt att funka runt djur och hus. Även få lära sig sköta får, lammningar som kan gå både fort och bra och de som slutar i mindre tragedi

Sen har skolan gjort en anmälan runt Dennis min äldsta son. De ringde idag och berättade att när han skulle ta sitt mellis insulin hade han kommit och frågat om han verkligen skulle ha så mycket insulin. De hade då tittat på insulin pennan och sett att den var ställd på 28 enheter. De hämtade vaktmästare och kamera tog kort på pennan och skrev en anmälan. Nån i okunskap har varit och lekt med Dennis spruta. Tänk om Dennis inte tittat utan bara tagit sprutan. Dennis har även adhd som gör att minnet är sämre så ibland tänker han inte bara handlar. Hade han tagit sprutan hade han med all säkerhet inte varit vid liv nu då hans vanliga mellis dos är 1-1,5 enheter inte 28. Vågar man lämna honom till skolan eller. I morrn ska jag gå upp till skolan och prata med både lärare och barn, tänk om ett friskt barn i okunskap provar sprutan på sig själv eller nån annan de kan ju sluta med döden. Dessa sprutor låg i klassrummet nu vid lärarens katater för att de ska vara enklare för dem att ge Dennis insulin och ta blodsocker. Men nu kommer ett kassaskåp införskaffas av oss och personal att förvara dem i. De låg på deras kontor förut men där gick barn och åt upp druvsockret.

Idag skulle jag varit på matte kursen men läraren ringde och berättade att han var sjuk så de bidde inget me de, får plugga hemma. Har gått två ordentliga prommisar med hundarna behövs för min skull har börjat gå upp i vikt igen va ju nere i stl 38 igen efter att ha varit uppe i stl 46/48. Men nu sitter de tajt så bara att börja träna igen. Ska ner till 36/38 igen har jag gett mig sjutton på. Stallchefen håller på med gymnastik och är själv jätte smal och vältränad så jag har bett henne om lite råd hur jag ska träna bort min mage det är där de som finns kvar sitter. Så nu så ska ja bli smärt igen (haha).

Lena o jag har varit på bolaget o planerat inför vår fest den 28:e vi fyller ju år båda två dagarna efetr varandra i mars så det här blir vår fest utan gubbar eller dyl med några goa vänner, det enda som är riktigt synd är att några jag velat bjuda bor så långt bort. Den ena jätte goa vännen bor i Borås, två barndoms vänner bor i Örebro och Piteå. Ja sen finns det ju fler i London då men de är av båda kön och männ är inte bjudna.

Nä nu ska jag fixa middagen och Dennis vill låna datorn o gå in på www.fuska.nu elller nått sånt ska visst va nån tips sida för data spel, playstation och dyl.

Så underbart söta

Idag när jag kom till stallet möttes jag av stallchefen som vart lycklig att jag dök upp en tacka höll på att lamma och hon kan inte hjälpa det då hon har benet i en skena efter sin vurpa i skidbacken för 3 veckor sedan. Så det var bara att smyga in i kätten och sätta sig för att vara till hjälp, fick ta i dessa små klövar och hjälpa till o dra lite försiktigt. Men allt gick bra. Va så kul att få se det första lammet för i år födas.
Planerar själv ev betäckning av min lilla Puzzel så får vi se det finns ju en del snygga hingstar och har fått reda på att många domare tycker att hennes pappa Pavarotti inte fått den kritik han skulle ha då de tycker det är en väldigt fin hingst med väldigt fina avkommor. Va en som leasar Pavarotti i år som berättade det.
I morrn får vi se om det kommit fler lamm ska ta me barnen ut sen så de får se dem, de är så söta.

Pris skillnader hos veterinärer

Vilken skillnad det är på priser hos vetrinärer.
Kollade lite på kul om det här med pass till hund och jämförde några vetrinärer en i Väsby tog 2800 kr för pass+ sprutor, en i Märsta tog 2300 kr, en i Sollentuna 1800-2000 kr och en i Järfälla 1500-1800 kr. Hur kan det skilja så mycket för samma behandling ??

Sen kollade jag vaccin för valpsjuka, parvo o kennelhosta en tog 420 kr, en annan 350 kr o den sista tar 250 kr och har du mer än en hund som vaccineras samtidigt så betalar du 250 kr för den ena och 180 kr för de andra. Ingen av de andra hade något sådant om du inte var uppfödare och skulle valpvaccinera .

Sen att söva och lägga dränage kan som i ett av mina egna fall bli väldiga skillnader här jämförs första och sista . Samma skada kan man säga men på två olika ställen på hund den ena tar 3000 kr för behandlingen, den sista tog knappt 1000 kr för samma behandling pris skillnad 2000 kr för två stygn, ett drän och pencilin..

Vänner va är det , vilka är det jag vet inte längre....

Blir ledsen när man får höra saker från andra, vad folk säger om mig, mina barn eller dyl.
Jag har alltid funnits för mina vänner ställt upp för dem i den mån jag kunnat, stöttat, hjälpt och liknande . Men vad får man tillbaka för det jo att man är en skitstövel, att man inte går att lita på.
Nää jag ska nog inte ha några vänner mer än mina djur snart.
Jag har vänner och vänner men vilka av dem kan man lite på ??
Jag vet inte det längre, jag har försökt finnas där för mina vänner, stötta dem i deras svårigheter, trösta, hjälpa dem .
Men nej jag tror jag ska undvika alla snart och bara hålla mig till mina djur och de få vänner jag vet att jag kan lita på, men min bekantskapskrets blir mindre och mindre snart är det väl knappt några kvar.

Det sårar att få höra att man skulle ljuga, svartmåla och annat.
Vissa tror inte att jag försöker ta mig fri mitt liv men om de skulle kolla upp lite hur dagens sociala jobbar, hyresvärdar mm så skulle de se. Hade jag haft jobb, varit skuldfri, helst inte haft barn och djur hade allt varit annorlunda . Men som här har soc dragit ner på mycket så tyvärr har man t o m fått läsa om tonåringar som står utan bostad och bor på gatan och på vandrar hem just pga skulder.
Soc har i stortsett inge bostäder längre utan man får bo på vandrarhem, vart gör man av sina djur då ?? De får inte bo på vandrarhem, alla möbler. Ett lager för möblerna kostar det är inget soc betalar, ett djurpensionat kostar betalas inte heller av soc. Jag måste ha en borgenär och kunna lägga 3 hyror i förskott för att få en bostad om man har tur. Sen jag som studerar studiemedel räknas inte som inkomt konstigt ibland är det inkomst ibland inte.
Så mitt råd till andra är behöver du inte blanda dig med myndigheter gör det inte.

Hundar o folk

Gud va less man kan bli på vissa människor.
Brukar gå till en stor rastgård för att mina hundar ska kunna få vara lösa då de drar efter vilt och annat annars, men nu har det blivit en massa tjafs och skitsnack i rastgården. Små hundar rymmer ut, då det är stort fårnät och det har blivit konflikter människor emellan om hur det ska ligga till i rastgården .
Grundaren till rastgården gjorde rastgården just av det syftet att de med hundar som inte kan vara lösa annars ska kunna få någonstans att vara och kunna vara lösa. men nu då vissa stora som små rymmer ut genom fårnätet har man börjat diskutera om det går att få nytt nät runt som ska bekostas till viss del av kommunen o resterande av klubben men nu tycker vissa att varför ska klubbens pengar gå till nät det är ju bara att träa hunden och visst man kan träna en hund att inte rymma ut men som Hundpsykologen Helge sa att en jakthund som lärt sig att det finns ett hål att rymma ut ur kommer hur mycket man än tränar rymma ut genom detta hål  när den ser nått mer spännande på utsidan. En brukshund är lättare men även de kan rymma. Så nu på styrelsemötet i klubben ska vi be Helge eller Dennis komma och berätta om detta med hundar som lärt sig att det går att komma ut genom hålen och om det går att träna bort . Han har försökt men har endast lyckats i 3 fall av 10 och då är han väldigt duktig. Hur ska då en vanlig hundamatör klara av att lära sin hund att inte rymma.
Sen ska det diskuteras kurser som klubben ska hålla, det finns ju en del kul saker som spår, sök, agility, lydnad mm som vi vill kolla upp instruktörer till.
Sen skitsnacket om varandras hundar, jag har t ex fått höra att jag har mördar hundar. Den enda insident som varit var min gammel tik som fälde en yngre tik och ställde sig över denna då den släptes in till henne i just denna rastgård då hon var där löpande med sin fästman (hund) . Den andra visste om att min hund löpte men ville promt att hennes hund skulle få leka med hannen. Vet man inte bättre än att släppa in en annan tik till en löp tik. Det vart inget slagsmål eller nått men pga att min tik välte hennes tik o ställde sig över är mina mördar hundar . Detta får t om min älsta son höra i skolan då hennes dotetr går i hans klass. Sånt är tråkigt, inte snackar jag en massa skit om de två hundar som bitit min denna tik, varför skulle jag göra det gjort är gjort o det går inte att ändra på ena gången va en olyka och vi har inget otalt med varandra. Andra gången vart det fel då den människan släpte fram sin tik till mina två o hennes högg min ena men okunskap av henne men idag vet hon bättre men vi kan gå promenader med varandra ändå.
Det är så tråkigt att det ska vara så mycket prat alla har vi ju samma intresse våra hundar, sen att vissa satsar på utställnong , andra på lydnad, spår, eller annat men i grund och botten har vi ju hund av en orsak att vi tycker om djuren.

Party lite

Vart ju som ni läst Party lite försäljare efter en massa tjat, nu försker man då fixa visningar och det är inte det lättaste. Men men jag får göra så gott jag kan, många har ju redan en konsult de vänder sig till och man kan ju inte be kompisar byta till mig det är ju inte rätt.
Men jag får försöka komma på hur man ska få till det så man får sälja lite och ha några visningar men som sagt folk har ju inte så gott ställt nu heller när alla priser höjs, mat, bensin mm sen visst lönerna höjs men då har ju inte arbetsgivarna råd att ha anställda.
Nää nu ska jag kolla me en kompis som ev ville ha en visnoing om när ..

Så stolt

Så stolt över min lilla häst, idag reds hon för första gången på riktigt om man kan säga så . Mina barn har ju ingen direkt ridvana så de åker häst medans jag leder dem. Det har ju varit bra under träningen att vänja Puzz vid tyngd nu under inridningen. Men nu i o m flytten till nya stallet lärde jag känna Lovisa 12 år som rider en av araberna i stallet hon är kanon duktig. Så jag frågade om ville hjälpa mig med inridningen av Puzzel och det tyckte hon skulle vara kul.
Idag var då första gånge så vi sadlade och red ut på ängen, i början var Puzzel lite konfunderad och undrade vad vi höll på med, men snart såg man att hon tyckte det va kul och plötsligt böjer hästen huvudet och börjar jobba i form, hon travar och lyssnar på halter, ryggningar, skänklar , flyttar för skänkeln. Och detta fösta gången hon rids. Så nu ska Lovisa hjälpa mig med inridningen 1-2 gånger i veckan.

Sitter samtidigt här och planerar utställningar och premiering , 3-årstest. Sen till frågan ska man ta föl i år eller nästa år. Ja det blir nog bra i slut ändan

Plugga lite, vaccinera djuren och ordna pass till barnen

varför har inte veckan fler dagar och dygnet fler timmar ??
Det är så mycket jag måste hinna göra och mycket som redan skulle vara gjort men tiden räcker liksom inte till. Idag måste jag bli klar med en del skolarbete jag ligger efter med så jag får iväg det, sen ska hundarna iväg och vaccineras mot både parvo, hepatit, valpsjuka, kennelhosta och rabbies. Sen måste jag fixa kort på barnen till deras pass själv ska jag göra nytt leg också.
Måste ner till studievägledarna och hämta ansökningsblanketter för högskolan med. 

Sen måste jag ordna allt runt Partylite, hur ska man hinna med allt detta och idag slutar ungarna redan 12.30. Jaja det ordnar sig alltid, sitter och drömmer mig tillbaka till helgen suck vill dit igen va så kul. Alla dessa underbara människor. Där kände man sig välkommen även om man är från en helt annan värld än dem så möttes man med öppna armar. Det är det nog inte många som tror om dessa människor.

Nej nu ska jag sätta fart så jag får nått uträttat idag.

Fixat

Nu har jag fått det klart och äntligen så hoppas ja att min vän hittat nån att dela sitt liv med. Han o Miranda är väldigt lika så jag tror och hoppas att det ska gå bra för dem. De är så underbara båda två bättre vänner får man leta efter. Men det tog ett tag att få vissa att fatta att han ska satsa. Han är rädd att det ska gå åt skogen , vet inte hur länge vi diskuterade detta i natt. Idag va ja i parken o matade ekorrar som en kompis bett mig . De garvade rätt fint åt mig när jag sa att jag måste åka och mata ekorrar me digistive kex.
Va skönt att jag tog me min dator blir knäpp på de som inte har å, ä , ö.  Går ju inte att skriva me dem ju.

OMG

Min laptop o ja är på utflykt, en härlig sådan med en masa roliga saker som händer. Varit en hektisk tid, stallet sen hem fixa sen planet iväg tur det inte tar så lång tid dit iallafall.
Ska snart äta här me blir kul för oftast har vi ätit ute men idag ska vi visst äta hemma blir kul , några bekanta kommer över hit lite nervöst men det blir nog bra har redan provat vinet .
Förra gången ja va här bodde jag egentligen hos andra bekant men nu bor jag hos min vän helt denna period.
Vi har ett deal med varandra men nja somliga har svårt att hålla det och då blir det lite jobbigt för då får en annan det svårt me ( man är ju inte mer än människa).
Nää nu ska jag vara trevlig här i stället för att sitta här i sängen me min dator.

RSS 2.0