Lördag o så mycket att göra

Sitter o ska äta frukost, ont i ryggen o huvudet idag , drack nog för lite vatten i går i värmen. Barnen simmade 3 timmar i Tites bassäng i går, först var de lite hariga men när Dennis o Rasmus insåg att de bottnade for de runt som galningar. Tobbe hade en simring då han inte bottnade.
Var över i grannstallet och kollade in hagar mm då mina ska gå där under 2-4 v som sällskap åt deras 27 åring då den andra säljs på måndag. Diva ska till hingst snart så kvar blir Puzz just då sen får vi se om det ev kommer en liten valack som sällskap till Puzz och henne sen.

I går ringde jag och pratade med min vän hon som ska sälja häst för en ren förmögenhet en helt oskolad häst utan märkvärdig stam, som ni kanske läste i gårdagens inlägg.
Jag försökte förklara att hon måste vara ärlig , för de som kommer tror ju att hästen kan och märker att den inte kan, då vill ju ingen köpa. Men hon ville inte förstå hon har sett en ny häst hon vill ha o den är dyr så då måste hon för att kunna köpa den sälja denna dyrt. Hur sjutton tänker människor. Jaja egentligen borde man inte bry sig inte min buisness så att säga men jag tycker synd om hästarna.

Varmt och skönt är det, hästarna orkar knappt nånting, Puzz va på eget upptåg igår, de hämtades från ena hagen o skulle flyttas till en annan o då rukar man bara ta de stora i band o de små springer med och ja Diva sprang med men Puzz kom inte så vi gick o kollade , då står hon med ett gäng ungdomar på mopeder mm och myser, jäkla häst.

Nää nu ska jag snabba mig så man hinner allt måste plugga naturkunskap me har ju prov på måndag bläääää.

fredag kan bli bra , kan bli dålig

Börjat morgonen med tjafs med ungar som inte vill till skolan suck o stön. Nu är de iväg iallafall, sitter o ska försöka hinna titta lite på allt inför provet idag men kunde inte låta bli att kolla lite i bloggarna, såg bilden på Sandras lilla Roze haha sån underbar bild, hon är så gudomligt söt den lilla så glad för henne att allt gick bra för henne och hon fick sin lilla dröm häst.

Är irriterad på en annan kompis som satt ut annons om att hon ska sälja sin ena häst, men i den info hon satt ut undanhåller hon en massa info som ni säkert läst i tidigare inlägg, hennes häst är 5 år och nyligen inriden o påbörjad inkörd. Men i annonsen står det inriden , inkörd och annonsen har som sagt setat ett tag visst om ingen köper henne innan hösten är hon kanske färdig inkörd men med den fart hon har att göra saker så tror jag knappt det, sen hästen är visad 3 gånger på utställning förra året med resultat som 34-37 p och hon säljs som utställnings, avels och tävlings häst. En häst som är insutten, inte skolad för fem öre hon kan inte galoppskänkeln ens , den kan t o m min 3 åriga Puzz. Jag tycker det är att ge fel info till ev köpare, är det inte bättre att vara ärlig och skriva att man har en femåring insutten och typ tömkörd, visad med hyfsade resultat, får man inte en ärligare och bättre försäljning då ?? Eller är det så här det går till i marknaden av djur , va så länge sedan jag sålde något själv, kanske måste man göra så för att kunna konkurera, har ju inte Sandra att råd fråga längre hon va duktig på hur det funkade ute i den hårda världen.
Hoppas hon hittar köpare åt lilla Agnes, en kanon söt liten tjej som kan komma långt med rätt ägare.

Nej kanske måste man plugga o gå med hundar o hinna duscha innan provet blääää vill inte skriva, vill ligga o njuta av värmen i stallet och mysa bland alla hästarna.

Måste hitta kameran o ta lite kort me.

skiter sig totalt för mig

Har precis pratat med Soc ocj normen för mig med 3 barn är 17000 kr, att jag redan fått använda barn bidrag och vårdbidraget till liggande räkningar gör inte saken bättre jag får 6083 kr. Så jag kommer endast kunna betala hyran denna månad. Det stämmer som alla säger att ensamstående med barn är de som har sämst ställt. Vet inte alls hur jag ska kunna betala något mer än hyran , kvar har jag barnomsorg, telefonräkningar och liknande.
Letar jobb och söker för fullt mend et är inte lätt när de flesta jobb vill att man ska kunna jobba kvällar, helger och dyl. Visst de funkar att jobba de helger Stefan har barnen men inte de helger jag har dem. Usch är så less på allt just nu och alla som sa att man skulle få så bra med alla bidrag jo hej du vart då....

Jaja jag får stå utan telefoner, tv, bredband o annat jag har ju hemmet än men utan el då. Den som gick vinnande ur det här va Stefan som sitter med en lön på 20-25000 kr , ingen hyra, ingen el endast mobilräkning och bensinkostnader .

Jaja hundarna är de första som kommer få lämna oss om det blir så, hästarna får vara kvar längst och smådjuren.

Fattar inte hur man ska kunna klara sig på 17000 kr visst det låter jätte mycket men i dessa är barnbidrag, vårdbidrag, underhåll och bostadsbidrag inräknade tänk på det.

Hyra 5933 kr
p-plats 140 kr
garage 400 kr
telefon + bredband 1000 kr
mobiler 1500 kr
el 1300 kr/var tredje månad
apoteket /medicinkonto 340 kr
barnomsorg 695 kr
csn 480 kr
viasat 500 kr
försäkringar : 245+200+120
hyresgästf. 75 kr
sparkonto 100 kr
stallhyra sommar 750 kr
mat+kläder 3000-4000 kr
tvlicens 650 kr

summa: 18428 kr och här har jag inte räknat med några lån eller skulder.

Kanske har jag väldigt höga månadsutgifter men ändå, jaja det ordnar sig nog. Bara man kommer in i det hela så.

Några tänk värda ord jag fick av en vän

Vad skulle du göra om en i familjen/vän var borta från dit liv i morgon och du aldrig sagt till honom/henne vad du kände ? Så jag vill bara säga att du är speciell för mig och du har gjort en skillnad i mitt liv.
Så hon tyckte man skulle berätta för alla vad man känner för dem oavsett hur ofta man pratar eller hur nära man står varandra. Att låta gamla vänner veta att man inte glömt dem. Berätta vad du känner för dina nära och kära för som i Ronan Keatings låt " If tomorrow never comes" man vet aldrig vad som händer och då är det redan försent.

Långtråkigt på MSN

Det är dött på msn, ingen att prata med , så har det varit ett tag nu , ibland har nån tid att prata men jag saknar mina prat med Sandra de va kul, alltid hittade man nått att prata om . Jaja sånt är livet och det går vidare ändå, jag har ju mina vänner här kvar men som sagt vissa kommer och går.

Nu ska jag ta ut hundarna en sväng sen natta mig har fått migrän va ett tag sen sist blääää

En gammal vän o jag pratade minnen

Haha lite komiskt när man skriver om det här med att människor är underliga då de kan vändsa kappan efetr vinden.
En vän sen 22 år tillbaka ringde och vi pratade gamla minnen , och kom då in på när hon o jag vart riktiga ovänner så hon ringde och terroriserade mig mitt i nätterna, hotade mm allt för en jäkla kille vi båda gillade haha nu idag kan man skratta åt det men då slutade det med att jag flyttade till en annan kommun med nytt telefon nummer för att slippa allt.

Sen pratade jag lite senare med en vän som undvek mig på den tiden jag hade mina halvblod och som tog upp kontakten när jag hade travaren men som även då vart sur bara för han gick från utdömd till msv hoppning.
Men idag är vi goda vänner och hon har lärt sig att även om hennes häst inte kom till de klasserna hade den andra otroligt fina kvaliteter. Men då för så många år sedan hade hon svårt att tänka så. Alla djur har sin charm, sitt ändamål. Vissa blir fina tävlingshästar, andra blir vackra utställnings och avels djur. Men en sak i detta är att man måste vara ärlig och kanske tala om för den som är intresserad av djuret att denna häst som du tycker om kanske inte kommer att nå dit du vill men inom detta kan den komma långt är du villig att byta inriktning så....
Som för mig med min Puzz, hon kommer nog aldrig att bli nån utställnings stjärna som man kanske önskat innerst inne men hon har otroligt fina kvaliteter i annat hon har ett travsteg som heter duga är kanon snäll med barn, funkar att rida , köra utan större problem visst hon testar lite som shettisar gör men skulle aldrig komma på att vara elak det ordet finns inte i hennes lexikon att kasta av existerar inte för henne. Så jag fick tänka om vad gäller henne sen finns det ju andra som jag nu har som kanske kan ta över rollen som utställnings/avels djur.

Har setat och tittat på annonser på olika häst sajter som bukefalos, hastnet, blocket, eniro mfl och flera

undanhåller ju viss info för ringer eller mailar man så framkommer det att nej den hästen kan nog inte komma så långt inom utställning, nej den hästen går inte att köra pga olyka ändå står det inkörd.. Varför kan man inte stå för vad ens häst duger till eller inte, är det inte bättre att hästen hamnar rätt från början än att den flyttar runt till flera olika...

Skulle jag sälja mina små skulle jag skriva att tex Puzz är visad en gång som 2 åring med 36 p och att hon kanske aldrig kommer att bli nån utställningshäst då hon har lite lite man, men att som rid o kör ponny är hon underbar, " Diva" som är visad med 43 p kan ju däremot säljas som utställningshäst och rid o kör ponny.

Jaja nog pratat om hästar för er som vill höra annat kul,

Nu har jag biljetter fixade till min helgresa till det underbara L.A ska bli så kul även om man är fullbokad hela helgen med allt möjligt men kul ska det bli att möta min gamle vän. Han har visst planerat in en hel del saker och små resor så det blir spännande.

Sen ska jag ju även hälsa på Svenska vänner i sommar det blir Örebro och Piteå bla, blir kul att träffa Ullis med familj och Petra med familj igen .
Sen blir det lite andra trevliga saker jag ska försöka hinna med mellan veckorna och plugg o jobb.
Nej tyvärr nu måste jag plugga lite med, har ingen riktig motivation då jag inte gillar samhällskunskap och politik mm men men jag måste + att jag måste fixa naturkunskapen bläää.

Tisdag den 27/5

Vad ger då denna tisdag, hmmm inte mycket än. Har skickat Tobbe o Rasmus till skolan , Rasmus ska ha friluftsdag idag han, Tobbe har simskola. Sitter o funderar på om man ska åka en sväng till stallet eller om de ska få vila idag. Finns ju lite att göra här hemma med som att städa, tvätta och annat roligt.
Dennis är hemma idag med, ingen ide att skicka honom på friluftsdag då han hade sånt problem med blodsockret igår.

Sitter och kollar lite på utställningar för shettisarna och vart man ska åka med dem, finns några som jag kan tänka mig så får vi se sen.
Måste plugga med och fixa med räkningarna och telefonerna min ena funkar inte det går inte att ringa till eller från den , och lyckas man ringa ja då stänger den av sig mitt i samtalet går inte ens att smsa med den . Bara att lämna in på reparation suck.

Ska väl ta ut hundarna på en promenad och se hur det går, Nima är odräglig att gå i koppel med går och spänner och frustar som en häst vid hundmöten. Vet inte vad och hur jag ska göra med henne, hon blev värre sen man började jobba med att få henne att inse att det inte är hon som bestämmer, hon VILL gå först, hon SKA äta Mulans mat innan sin egen, hon MÅSTE betsämma över alla andra hundar vad de får göra och inte göra tycker hon och det är jobbigt, t o m vår hund tränare säger att hon är jobbig. Cesar var är du när du behövs, önskar man bodde så man kunde och hade råd att anlita honom.

Jaja ska sätta mig och försöka ladda ut lite kort på pållarna, satt och funderade lite på hur folk funkar egentligen och att man kan vända kappan efetr vinden ibland.

Som vissa, en som vart utslängd av en sk vän , de var riktiga ovänner och det snackades en hel del skit både här och där men sen plötsligt är de bästa vänner igen , sen en annan som haft väldigt många emot sig, labil i sitt humör vill gärna vara märkvärdig mm helt plötsligt vill denna vara vän med sånna som den själv varit knepig mot ? Hur tänker folk.

Visst att folk kan göra bort sig , säga fel saker, göra saker som sårar. Men i vissa fall så förlåts det medans i andra inte.
Jag har tröstat, funnits till hands, stöttat, peppat vänner även då jag själv ibland inte riktigt orkat men man ska ju som sagt finnas där för sina vänner i alla lägen, ibland har det kanske varit jobbigt att lyssna på hur bra deras djur, barn elelr dyl är men när man vill berätta nått om sina egna suckar de och fortsätter prata om sitt, då har jag tänkt att ok jag får lyssna de har väl behov att detta nu . Detta har gällt båda av de ovanstående, men nu när man själv varit nere djupt i träsket och trampade fel och klev riktigt i klaveret ja då vänds man ryggen totalt. Då undrar man, kanske låg det mer sanning i det man sa i ovilja som de insåg och därför vart sura och arga. Men inget av de jag gjorde var ju för att såra elelr dyl och den sistnämnda orkade jag bara inte med där var det bara dennes behov som skulle tillgodoses.
Jaja man kan aldrig sluta förundras över människor och hur de funkar.

Nej om man ska göra nått nyttigt som att plugga, kolla biljetterna, fixa räkningar och sen ringa och höra hur det är med de fyrbenta.

Hypoglykemi och annat kul

jepp just de hypoglykemi det är vad jag trilskats med hela natten. Dennis hade två mindre känningar i går dagtid och sen i natt ja då vägrar hans blodsocker gå upp. Vet inte hur mycket jag pumpat i honom i mat väg, smörgåsar, yogurt, godis, dextrosol mm men inget händer mer än att han spyr av att det blir för mycket tillslut,
Så sova det är ett ord jag inte hört i natt iallafall, så nu i morse väcktes han fick i honom ordentlig frukost och sänkt insulin dos men vad händer jodå känning igen så det va bara att ringa sjukan och prata med dem igen. Stefan kom över för att finnas här om Dennis skulle behövt åka in, men nu har han inte behövt det tack o lov men man får inte i honom mat. Han får ont i magen direkt han äter hopplöst, psykiskt till viss del med tror jag efetr allt som hänt på drygt 1 månad.

Annars idag har vi varit på burger o ätit bara för att Dennis skulle äta men inte då när väl maten kom så nej de gick inte spela är det enda han kan göra.
Snart ska jag gå och handla Rasmus har friluftsdag i morrn Dennis vågar jag inte skicka dit med sitt blodsocker och inte på onsdag heller då de ska åka 6.50 med bussen till simhallen för bästa 4:an tävlingen.

Måste även sätta mig och plugga inför provet på fredag så jag klarar det, sen har jag en massa pappers jobb inför bidrag mm som måste iväg så bara att fylla i alla så de kan lämnas i morrn.

Nää nu borde snart Rasmus o Tobias vara hemma.

Klippt gräsmattan har man hunnit iallafall, tvättat två maskiner, måste dammsuga och torka golv me sen också suck va många måsten de finns.

En skön söndag

Lite sovmorgon vart det, tänkte på kompisarna som åkte vid 3 och några vid 6.30 mot Sundsvall och hundutställning idag. Sen var det några som ställde hästar idag också som jag hoppas det gick bra för. Det var några fina små eller nja små men 1 åringar som ställdes ut hopaps iallafall det gick bra för dem.

Själv var det stallet idag , underbart väder och Dennis o Tobias red och njöt. Den nya lilla är så mysig och såååå söt.
Hoppas man får mycket kul med henne, nu ska hundar rastas och barn badas.

PÅ hundutställningarna gick det iallafall på det visat att Bernad tyvärr åkte ut då domaren gillade lägre staffar, Myran klass vinnare med CK.

På häst utställningarna vet jag inte men jag hoppas och tror att det gått bra för dem, det brukar göra det, tyvärr så är vi ju inte vänner längre , så det är lite tråkigt att inte få följa hur det går för dem, men men så är det ibland.

Fanns där när det var en annan som var elak och slängde ut dem , de är vänner igen och det är jag glad för, de är båda fina människor som jag önskar all lycka.
En annan som jag haft kontak med inom shettis värden och som var en av de första jag började prata med på ett forum har jag börjat prata med igen och det är kul. Hon har många fina hästar , speciellt en hingst jag gillat sen han var liten (jämn gammal med Puzz).

Så va lördag strax över

Ja så va han och hämtade oss, vi åkte till Rusta där det inhandlades div saker, jag köpte bla skölj medel, myrmedel och lite annat.S köpte penslar, färg, spakel och så själv klart spel till barnen som han lovat. Sen bar det av till Centrum och Game där det köptes mer spel + minnes kort.
Klara där skulle vi skjutsas till stallet men då vart vi isället bjudna på fika på landet hos farmor och farfar.
Så det köptes med fikabröd ut och vi kom ut och fikade. Först var barnen arg på vägen ut men sen gick det bra. Efter fikat skjutsade Malin ut oss till stallet i sinj nya bil den va riktigt fin en KIa nått stor va den , ac vid varje stol mm. Malin va med och tittade hur det gick för DEnnis att rida . Puzz va på testar humör men det gick bra han galopperar själv nu med. Sen ville Tobias rida först ledde vi honom men sen ville ju han också rida själv. Jag sa att det kanske inte är så smart då Puzz testar lite men han skulle absolut rida själv och först gick det bra men sen sprang hon in mellan träden och av åkte Tobias en gren drog av honom så han vart lite rädd men vi tvingade upp honom igen under stora protester då han skrapat sig på halsen av grenen.
När vi fixat med Puzz ringde farmor och undrade om vi ville äta där ute så efetr stallet under vilda protester från barnen åkte vi dit och åt. Barnen ville hem och spela TV spel de , så nu sitter de och provar sina nya utom de som de ska ha på landet sen. Fick skjuts tillbaka med och hjälp att montera ihop grästrimmern jag köpta på Rusta att klippa gräsmattan med.

Nu har hundarna varit ute, Mickis va snäll och tog ut dem en sväng på dagen då vi var borta hela dagen. Kanon skönt att ha sånna vänner.

Nu ska vi iallafall snart försöka sova om det nu går beror nog på hur mycket festande det är runt här i kväll med tanke på går dagens liv som höll oss vakna mellan 00.00 - 3.40.

Det är min helg ändå ska han lägga sig i

Ja som ni kanske läst tidigare så skulle barnen o S åka och handla spel , då barnen "tjänat" pengar föregående helger hos honom.
Det varmeningen att han skulle komma o fika och handla med barnen när vi varit i stallet. Nu har jag varit ute med hundarna o sedan fixat lunch till barnen då ringer han och undrar varför vi inte ringt o jag sa att vi skulle ju ringa när vi varit i stallet.
Men nu ringde han som sagt och sa att han skulle komma o handla med barnen o sen ev köra oss till stallet, hmmm ska han hålla koll på vad vi gör och inte gör på mina helger eller ska han göra sig oumbärlig för barnen att pappa är bäst för pappa köper saker ????

Jobbigt är det iallafall men jag ska maila och ringa Live o Lillemor o höra hur jag ska ställa mig i sånna lägen. Tror att det är en hund begraven nånstans. Han har ju pratat en del med Peter och Helen och Helen har ju gått igenom separation så kanske han fått en del "goda" råd därifrån.

Jaja nu är han snart här bäst att göra sig klar, skriver mer senare om hur det avlöpte.

Rubrik hmm kan inte komma på nån Lördag morgon eller typ

I går var Dennis hemma igen , var ju med i stallet i torsdags va en skön dag han red en stund men gnällde över magen och ja varför märkte vi ju på natten 00.28 hörde jag det där myiga ljudet som varje förälder "älskar" spylätet, sprang upp och möttes aven härlig stank, tänder lampan till Dennis rum och hela fönstret, hela golvet, stereon, datan, skåp mm var helt ner spydda så det var bara att hämta doftljus, skur hink mm. 1,5 timmar senare var jag äntligen färdig och kunde lägga mig igen. Hade lite svårt att komma till ro först.

Fredagen avlöpta bra, på kvällen var vi och köpte stövlar mm till barnen, sen åt vi hos mamma o pappa åkte hem i hyfsad tid och vart förvånad att det var hyffsat tyst i området, la Rasmus på en madrass på golvet för säkerhets skull om han skulle bli dålig, alla fick hinkar om de skulle slå till igen, men den som vacknade och mådde dålig var så klart jag istället vid 1.18 vacknade jag var upp och stack Dennis sen när jag la mig så kände jag att det värkte i hela kroppen, mådde illa och rapade en massa. Mådde riktigt illa men jag har inte spytt än så jag hoppas jag klarar mig. Tyvärr var det ett jäkla liv i området i natt,vet inte vad folk gjorde slagsmål , gap och skrick som sjutton . De höll på mellan 1-3.30 i natt. Så det är så tråkigt och jobbigt, man betalar en jäkla hög hyra för att ligga och lyssna på grannar och andra i områdets fester varje helg onsdag, fredag , lördag vecka ut o vecka in + under semester tider varje dag dygnet runt, att vi alla inte har semester samtidigt tas det ingen hänsyn till. Jag har inget emot att folk har fester om de bara kunde ta lite hänsyn till oss runt dem som kanske inte vill höra om alla deras bravader och älskar samma musik som de tvingar hela området att lyssna på.

Lördag jag , Rasmus o Tobias har ätit frukost, endast Dennis kvar sen blir det en sväng med hundarna sen stallet och ta hand om lill pållan. Sen ska S komma och ta med ungarna och handla en sväng sen firar vi morsdag tillsammans idag då vi vuxna firar med våra föräldrar i morrn.
Så nu ska jagtvinga ner DEnnis och se till att han äter och sen gåmed hundarna så vi kommer iväg till stallet sen.
Håll tummarna sen att jag och Rasmus slipper få magsjukan, vill inte ha den har inte tid och ork att få den.

Hör av mig senare om hur dagen avlöpt.

Slutar med några bilder från torsdagens rid tur..

image16

image17

image18

En hyfsad dag

Vaknade före klockan idag, först kändes det som den här dagen inte skulle bli bra. Men jag satte mig efetr att ha ringt skolan o talat om att två av tre barn är hemma vid datan.
Där vart jag jätte glad för min fd kompis hennes pålla har äntligen fölat, och vi som setat och diskuterat innan vad det skulle bli, jag sa att det blir nog ett sto, vi skojade om rödskäck men det kunde det inte bli med den kombinationen, men efetr att ha gjort pendeltest som sa hingst vart hon lite osäker på om de stämde eller. Men som hon sa att det viktigaste är att allt går bra och att sto och föl är friska och krya, och inatt föddes den lilla och en dröm blev sann ett litet svartskäckigt stoföl såg dagen ljus. Är så glad för hennes skull och hoppas att även hennes nya stos fölning går bra och lätt.  GRATTIS

Själv var jag ju då på möte i dag vid 10.30 och det gick faktiskt över förväntan sen hur det blir i slutändan sen återstår ju att se men just nu känns det ok. Mycket som behövs gås igenom vid en separation, en massa pappersgöra och annat som måste funka runt barnen o annat men jag hoppas att vi båda fått in den info som gavs idag och att vi använder den rätt, och för barnen inte för oss själva.

Var i stallet sen en sväng, Puzz kommer gå som sällskap till en av grannstallets hästar ett par veckor. Deras ena häst ska in på försäljnings stall och endast gamlingen ska stå kvar tills de flyttat och de vill inte att hon står ensam, så de hade varit upp och frågat om de andra kunde gå med henne, men de andra två flyttar ut till deras sommar ställe snart, så då blir ju Puzz ensam i väntan på Lovisas hästar som kommer den 15:e så de kom ju på sätt och vis lägligt att Puzz kan gå med deras gammel märr, då har vi samtidigt ridbana.

Fingret jag lyckades hålla på att skära av mig i går på en ostkniv blöder än, hmm har satt stripes och plåster nu igen får vi se, så som Tobias sa åt mig mamma man ska titta innan man tar nått, ja du de har han rätt i.Ska försöka få Rasmus att göra sina läxor nu han har matte och ville inte göra den. Tobias ligger redan.

Polisen ska även visa sina nya fordon här idag kl 22.00 vid Infracity. Deras nya pansar fordon som är helt skottsäkra och kan köra över landminor. 7 ton väger de och kostar 3 miljoner hade tänkt ta Dennis och kolla men får se hur mycket folk det är, de ska stänga av motorvägen och köra dem där.

Har nu gjort adress ändring åt S får vi hoppas allt ordnar sig me det. Men jag hoppas han kan ringa skattemyndigheterna elelr att jag drar ut och han får skriva på papprena och jag skickar dem åt honom.

Nu ska jag lägga barnen tror jag och ta ut hundarna en sväng

Jisses va arg han vart då

Fick precis besked från F-kassan att jag måste komplettera vissa saker som att t ex S står fortfarande skriven här och det kan han inte göra , sen fick jag mobilräkningen på mobilen som S har som är min 1400 kr va den på. Så jag ringer honom och berättar att jag fått räkningen och att jag själv inte får några pengar alls då jag fick höra av f-kassan att han inte kan varaskriven här om jag söker bostads bidrag + söker ekonomisk hjölp denna månad och att han blir betalningsskyldig om han står skriven här. Han vart skit sur och s aatt va fan gå in på folkbokföringen och skriv mig hos mamma o pappa då då och jag sa att det är skatteverket man gör de hos och att jag inte kan göra det åt honom . Han vart skit förbannad och jag sa det att hur fan ska jag veta att det är så här mycket saker att hålla reda på när man separerar. Det va han som stack , de va hans val. Så då får han ta de som följer det. Då började han tjafsa om lägenheten att han står väl på den men haha sorry endast jag står som hyrestagare på kontraktet.  Så det är väl bara och vänta och se om han skriver sig hos hans föräldrar nu då elelr hur han gör och hur det påverkar detta med delad vårdnad .

Hopplöst att han ska bli så jäkla förbannad bara för man påpeckade det för honom att han inte kan vara skriven här, när han inte bor här. Kanske insåg han att om han inte står skriven här så kommer kronofogden att utmäta honom.

Men han sitter ju med mellan 12-18000 kr ut efetr skatt och stugan kostar inte mer än bensinen till och från + elverket så han spar ju pengar där, sen är det ju det där med telefon jag får väl se om han betalar mobilen nu elelr om jag blir skyldig att betala den.
Sen hoppas jag ju att jag får tbx den, och att hans föräldrar elelr nån kan stå för ett abonnemang åt honom. Men nu har han ju pengar så då kan han ju ha kontantkortet och sätta in pengar på det.

Sitter och väntar på att Lillemor ska ringa så jag vet om det blir nått möta hos henne idag, jag hoppas verkligen att hon ringer snart.

Känner att det är otroligt mycket jag behöver reda ut och få svar och hjälp med.

Önskar fd väns häst lycka till med fölningen

Har försökt följa hur det går för en fd väns hästar och fölningar. Jag trampade ju som ni vet rejält i klaveret och det gjorde att en fin vän försvann.

Men jag har följt hennes hästars väntan på fölisarna, och jag önskar dem all lycka och att allt ska gå bra för usch jag vill inte få läsa att det hänt dem något. Hon har redan haft tillräkligt men olyckor med sina hästar 2 st förra året det är tillräkligt. Hoppas verkligen hon får de hon vill från sina hästar det är hon värd.

Hon tar så otroligt väl hand om sina hästar, tänk om alla människor skulle vara så mån om sina djur . Ja då skulle det inte finnas några som helst fall av djur misshandél, misskötsel eller dyl.
Då skulle djuren må toppen, hon går genom eld och vatten för sina hästar.
Så jag hoppas verkligen att allt går bra och jag kommer hålla tummarna för dem, även om  man inte är vänner längre så finns de alltid kvar i mitt hjärta.


Funderingar inför möte

Så var helgen över, barnen kom hem vid 18 tiden drygt. De hade sovit över hos S bror som fyllde i fredags men firade i lördags så de hade varit där halva lördagen och söndagen.
Direkt började det diskuteras om hur kul de haft och att de snart skulle tillbaka dit och sova fler gånger och få spela X-box mm.
De va som sagt även nyklippta, Tobias hade fått nya gympa dojjor och fiske drag.

S tog med sig fler saker ut till stugan. Jag frågade om han tittat på huset han ev skulle få hyra och de visade síg vara ett lite mindre hus än han tänkt 2 rum + kokvrå med dusch o toa. Kan tänka att han ändå kommer hyra detta hus och tänker ha barnen där varannan vecka. För han började diskutera att han skulle ha dem redan näst , nästa helg.
Han har haft dem 2 helger på racken , ska inte jag få ha dem nått mer än vardagarna ??
Sen började han direkt diskutera semester och sommarlovet att han tyckte typ att de kunde vara där under sommarlovet, men jisses jag vill väl också ha dem, sen att de kommer ju få vara på fritids sen de veckor han har dem under sommarlovet då han inte har semester, då tittade han på mig som om jag kom från månen.

Sen i morse så säger Dennis att det är mycket skönare på landert inte en massa fester, vart tror ni det kommeri från .
Exakt S, då jag berättat att det varit livat här uppe i helgerna, varför ska han blanda in barnen i allt de va ju de vi pratade om på mötet att hålla barnen utanför allt. Men nej då , de ska bli manipulerade att vilja vara där hela tiden.
Men S<verkar ha fattat vad jag sagt om att Rasmus inte ser sin verkan i saker och ting iallafall, barnen har bråkat, slagits mm hela helgen, Rasmus har sparkat och slagit på Dennis och fattar inte att man inte kan göra så, så barnen berättade att S t o m börjat gråta pga allt bråk.

Kanske börjar S inse att de han gjort påverkat barnen på ett både posetivt och NEGATIVT sätt, han trodde ju att allt skulle bli guld och gröna skogar bara vi kom ifrån varandra och då skulle man inte behöva jobba mer med barnen slippa tråkiga möten mm. Men det här är ju bara början på allt , toppen på isberget liksom.

Pratade med Lillemor och hon bad mig skriva ner hur jag skulle vilja ha det för barnen, om jag fick bestämma hur jag skulle lägga upp det för barnens bästa, de var som en hemläxa för oss.

Så jag ska väl försöka få ihop nått, där jag ska få med att man måste se till barnens behov, vad de behöver. Ge dem egentid, göra saker de vill då inte saker man själv vill göra . Se till att de får träffa sina vännervart de än bor, även om det blir en massa åkande, se till att deras hygien sköts, tänder, byte av kalsonger och liknande, duscha, bada, tvätta håret. Se till att de äter rätt på regelbundna tider, sover rätt antal timmar. Att de har hela , rena kläder att vi båda måste se över sådant. De behöver tid med oss inte bara leksaker och spel. Man måste bortse från sina egna behov och se till barnen,vad behöver de för att må bra, vad behöver de för att kunna klara vardagen. Sen att man inte behöver åka runt varje dag och vara hos alla andra för att man själv vill ha uppmärksamhet och kanske inte riktigt rkar med att ta ansvaret själv för barnen. Barnen behöver struktur, regler, gränser . Något som inte funnits här då vi sett olika på sånna saker, jag har alltid velat ha struktur, ordning, tider att passa mm medans S varit mer man tar dagen som den kommer, tider är inte alltid till för att passa man behöver bara 5 min att göra sig klar, ja han kanske bara behöver 5 min men vi andra då, ska jag ta allt som förr att ordna så allt är klart att åka när han behagar.

Ja det är mycket man ska tänka på som ska funka vid en separation, man måste sätta barnen i Centrum, och sen sig själv och de blir inte billigare om man har delad vårdnad och inte betalar underhåll + att man delar på alla kostnader.

Barn omsorgen påp 1200 kr delas på 2 alltså 600 kr var, sen kläd inköp, det vill säga sandaler, gympaskor, shorts, t-shirts, tröjor, kalsonger, strumpor, jackor, vinterkläder allt ska man köpa två uppsättningar av. De ska ha en hos mig och en hos S. Bara gympadojjor kostar ju minst 200 kr paret 600 kr för alla tre barnen, sen kan man ju inte köpa ett par byxor var och tro att de ska räcka i flera månader, de ska ju ha kläder när de andra tvättas, de sliter kläder , de växer och de gillar olika sorters kläder.

Så de kostar att ha barn barnbidraget täcker knappt nått av detta sen äter barn och då det här är 3 killar ja då kan man ju inse att det går åt mat, sen måste man då man har Dennis som är diabetiker tänka på vilken sorts mat man äter. Det går inte att äta Mcdonalds och pommes varje dag som de varit nu de här två helgerna de varit på landet. Fika, godis mm som de äter en massa av.
Man måste ju se till att de får den näringen de behöver för att växa och må bra.

Men vi har sett olika på den här fronten också S och jag.

Jaja nu ska jag ta han om Rasmus som är hemma förkyld , han sitter här brevid mig och spelar spel på andra datorn. Han fick nått drakspel med i happymealet han åt igår innan de kom hem från landet.

Så besviken på situationen

I går åkte då barnen ut på landet igen, de var ledsna och grät i bilen. Jag gick till Marinette och vi grillade och hade trevligt var skönt att ha nån att prata med som gått igenom samma sak få råd o dyl.
Vid 22.20 ringde barnen för att säga godnatt de hade då nyss kommit tillbaka från farmor o farfar i Märsta där de varit o fikat.
Jag fick en sur fråga va jag var någonstans och jag sa att jag är hos Marinette jaha fick ja till svar, så får jag inte ens gå någonstans när jag inte har barnen , jag har ju ett eget liv jag med eller ???

Marinette och jag spelade Buzz och sjöng karaocke halva natten igår såg plötsligt att klockan var 2.20 haha de va skönt att få göra nått kul o inte tänka på att inte barnen är hemma, det är så nytt för mig med att inte ha dem och det är tomt och konstigt jag ar ju haft dem 24/7 i 11 år.

Så nu idag vid 17 tiden såg jag att ett okänt nummer ringt , ja Stefan har ställt om mobilen till okänt nummer hmmmm. Så jag ringer och får då höra att rasmus hade en fästing som va jätte stor i huvudet så den måste setat där jätte länge, men jag svarade att när han tvättade håret i torsdags kände eller såg jag ingen och att han ska klippa sig i veckan och då får jag trumferande till svar att det är redan ordnat, så farmor har tagit dem till frissan, ja de kunde jag ge mig sjutton på att hon skulle göra för att han ska kunna säga på mötet att JAG har varit och klippt barnen och JAG hittade en jätte stor fästaing på Rasmus, på mötet på tisdag och verkligen poängtera att titta jag är mycket bättre förälder än hon är.

Jag känner dem väl nu efter 12 år, men jag ger mig inte utan fight jag har många som kan vittna till mitt godo om så är, skola, dagis, BUP, diabetesmottagningen, Grannar och vänner så ja börja tjafsa så ska ni få se, don´t mess with the devil if you want to survive.

Skitväder är de utanför också inge kul alls men men skönt då att lill pållan går på bete, klockan tickar på här och jag tänkte jag skulle skicka ett meddelande till en kompis och önska henne lycka till och att hon ska ha jätte kul då hon ska på möhippa, synd bara att vädret är som de är.

Nu ska jag vara lite trevlig med Marinette kanske kolla nån film eller dyl


Man kan bli förbannad för mindre.

Ringde för att få hjälp denna månad ekonomiskt då jag inte fått något jobb än men söker, va möts man av då då, jo att då S fortfarande är skriven här måste han betala jo men hejsan de som känner oss vet att de gör han inte och de sa jag åt henne, och hon tyckte att jag kunde ju ta vårdbidrag och barnbidrag o betala hyra o barnomsorg med . Ja precis de täcker exakt de kostnaderna men vad ska vi ha och äta för sen då. Ja då fick vi väl få mat av släkt och vänner typ tyckte hon.

Alltså vad är myndigheterna till för egentligen att slå undan fötterna ännu mer elelr hjälpa folk för stunden.
Nej de hjälper vissa under lång tid och andra stjälper de totalt.
Hon tyckte att kunde inte jag försörja oss så va de ju bättre att S tog barnen och bodde här och jag flyttade, ja ni ser sånna är myndigheterna.
Så vad jag ska göra nu vet jag inte vänta på att Ssnart ringer och är skit förbannad för att soc ringt honom och frågat vart han ska skriva sig och tänk om hon nu säger att han ska ha ensikld vårdnad.

Sen får inte barnen mer än 3 veckors sommarlov i år kul va för om jag inte får jobb måste jag gå på workcenter hela sommaren.
Fy fan säger jag för hela situationen. Jag som började se framåt och såg en ljusning nu slogs allt i spillror igen.

Hur mycket ska man orka ta, vet inte alls men jag blir så trött på allt

Börjar hitta en vardag

Börjar få till en vardag, men visst blir det lite upp och ner nu i början. Jag vill ha kontroll och ordning på allt, skulle önska att allt var klart att man hade papper på allt redan visste hur allt med barnen skulle vara inte ha detta med att inte veta tider eller var och när och hur.

Men jag börjar tycke det är skönt at inte behöva reta upp mig varje dag längre, det enda som ännu är jobbigt är mina ensamma helger at hitta en vardag där då jag inte varit ensam på så sätt innan men jag kommer nog resa lite och kanske kan jag så småningom få till det och kunna flytta utomlands för det är en dröm.

Jag har ju börjat titta på möjligheterna och de kan funka men först måste jag få ordning på allt här hemma .
Var ju på väg att fly från allt en stund vart lite jobbigt med allt men sen tänkte jag att jag kan inte göra som S och svika barnen så först se till att allt funkar sen kanske det funkar att flytta.

Men jag kommer försöka få resa nu till en början under de veckor de är hos S, så jag kan börja lägga ut mina nät.

Sitter och läser lite bloggar och annat , har varit lång promenad med hundarna med en kompis idag va skönt vi har lite samma problem fast hon separerade för flera år sen men har fortfarande problem med sin fd man och liknande men hon kan ge mig råd .

Det har varit mycket och man har brutit ihop flera gånger men jag känner mig starkare för varje dag att jag kommer lyckas tillslut . Jag ska hitta tillbaka till mitt liv och få mina barn att må bra igen.

Tittar på vänner runt mig som är precis som jag skulle vilja vara de kämpar med näbbar o klor för att få tid för sin familj för att kunna unna sig saker, de jobbar, sköter hem och familj och har ändå tid för annat. Ser verkligen upp till dem och hoppas att jag en dag ska kunna göra som dem och jag kommer kämpa för det.

Söker jobb runt omkring här och hoppas kunna få ett snart, tack o lov brukar en vän skicka olika jobb till mig som hon tror passar och jag har sökt några av dem.

Nu skulle de varit här för 15 min sen men jaja antingen har de glömt elelr så kommer de senare som vanligt.

Solen har börjat titta fram de är skönt, va så grått ett tag att man trodde de skulle bli regn. I morrn åker barnen ut på landet över helgen o S som vart sur för att han inte fick ha dem varje helg men vad då jag vill också ha dem , mina föräldrar vill ju också träffa dem.

Jag hoppas iallafall man får ordning på allt snart, Sfår ett riktigt boende, tider för barnen, delning mm som jag ska ta över familje rätten inte bara vi två då jag känner att S med familj kör över mig.

Nej nu ska jag väl ta och göra något vettigt med har en tvätt att hänga o lite att vika o stoppa undan.

Så många tankar att man blir tokig

Just nu är man i ett inre kaos, jag vill komma bort från allt som händer runt mig men det går inte. Först allt med min vän som jag förlorade, sen olykan med en annan vän som fortfarande ligger medvetslös så hemskt att se, sen att S håller på som han gör och börjar tjafsa om att han ska ha varje helg då jag har vardagarna ja sw kanske inte låter så mycket men det är jobbigt för det är annat med, som att han tycker man kan flytta möbler mm fast barnen är med, ja men va bra riv upp dem ännu mer när man ändå håller på. Sen nu då han ska iväg och titta på ett andra hands boende i ett hus visst är jätte skönt att han fixar ett riktigt boende , men har han tänkt på allt runt barnen inte bara sig själv i det här. Eller har han tänkt att va bra de kanske blir intresserade av cross nu istället för idiot hästen, sen kanske de vill bo här heltid, vad han inte tänker på är att skolan och kompisarna finns här där de bott i 7,9 och 11 år.

Så han kommer få finna sig att åka och hämta och lämna hos kompisar här hemma när han har dem , för han kan inte bara tro att när han har dem ska de vara med Pontus som är 14 år, för Pontus vill inte umgås med dem de är för små, sen har Dennis, Rasmus o Tobias redan kompisar.

Sen huset ligger mitt på bonnvischan i Vidbo visst kanon mysigt men samtidigt så blir det åka med barnen till och från skolan , skolan öppnar 6.30 och stänger 18.00 . Dennis har fritids fram till årskurs 6 om man söker för det, man måste här även ta hänsyn till Dennis handikapp som de flesta neckar till och tror han kan klara själv, det blir kul och se vad säger man om han missar insulin o ligger i koma sen.
Det är så mycket att tänka på vid en separation och att här sätta barnen först inte sätta sig själv och sina behov först , sina intressen mm. Men tyvärr är ju alla människor olika i sånna här frågor.

Sen en annan tråkig sak idag elelr tråkig tragisk, hemsk ja allt på en gång.

Nilla en gammal häst vän ringde och berättade att hon hittat två av sina hästar i hagen ena med svullet huvud och den andra knappt vid medvetande. Veterinär +transport kom och de kördes till klinik. Där misstänktes fort ormbett då de hittade små sår som såg ut som ormbett på båda Bilbo hade tre bett i mulen och Smegol ett vid mulen , ett vid strupen och ett vid ganachen. Att hästar kunde reagera så starkt på orm visste inte jag, min ponny Max vart ormbiten i ena bakkotan för många många år sen och vart svullen, lite feber och så men inte mer. Men Smegol o Bilbo vart riktigt dåliga. Veterinären gav inte mycket hopp men satte serum dropp men tyvärr så Smegols hjärta orkade inte blodkropparna hade reagerat på giftet så han togs bort först . Bilbo svarade en stund på serumet men sen upptäktes vätska i ena lungan så det best'ämdes att han också skulle tas bort.
Fy fattar inte, jag som trodde ormbett av våra vanliga huggormar var mer eller mindre ofarliga visst om man är allergisk eller liknande men att de kunde bli så här nej de hade jag inte räknat med.

Så idag har varit en helvetes dag, hur mycket ska man orka, ska väl laga middag innan jag ska åka en snabis till sjukhuset o titta till.

Kan man ändra på livet, hur då ?? Just nu vill jag bara hoppa över några kapitel och se vad som står på sista sidsan om det är bra eller dåligt.

Nu har han ev andra hands bostad

S ringde och berättade att han ska iväg o kolla på ett hus ute i Vidbo som ska hyras ut i andra hand hans brorsa med familj hyr av samma.
Visst de vore väl kanon men hur blir allt med barnen då ska de bo där varannan vecka , hur blir det med skola lämna , hämta allt annat som delning av kläder , för jag kan tänka mig att det blir jag som komemr få stå för de inköpen o kläder blir kvar där han lär inte köpa jackor, skor o anat de blir för dyrt men spel o annant lär gå.
Sen va de ju super viktigt att dela alla bidrag fort , men de kommer familjerätten få ordna känner att allt ska bli på rätt sätt för båda så då får de fixa allt sånt runt barnen inköp, regler och allt annat så ingen av oss kan komma och gnälla och säga nått sen.

Ev måste jag flytta då jag inte är hundra på att jag kommer ha råd att bo kvar, S har en lön på 15-20000 kr i månaden efetr skatt och när jag pluggar har ag ca 8200 kr ut effter skatt en stor skillnad sen med delade bidrag så sitter han på 4295 kr i bidrag o samma för mig sen bostadsbidrag för båda om man får igenom det. Ändå kommer han att ha nästan 1/3 till dubbelt så mycket som vad jag har ändå ska det delas på alla saker  runt barnen.

Jaja de blir kanske bra nån gång

ormar så farliga för hästar ??

En kompis ( Nilla) ringde nyss och berättade att veterinären va där , hon hade hittat Bilbo o Smegol liggande i hagen Smegol hade problem att andas och Bilbo var svälld i huvudet.
Veterinären trodde de va ormbett

Under min tid med hästar har jag aldrig hört något liknande, min ponny Max vart orm biten i kotan men han svullnade bara och vart bra med vila.

Nilla berättade att de har haft mycket orm där i måndags hade hon på 15 min sett 6 huggormar, men att hästar kan bli dödssjuka av ormbett.
Veterinären hade tagit blodprover på Smegol och sagt att blodet var tunnt att de var lite röda blodkroppar, typ att giftet gav sig på de röda blodkropparna, jag kan inget om sånt visst att jag läst medicin och vård men ormbett läste vi inte om då, man har ju hört om typ kobror mm att de ger sig på muskulatur och nervsystem men de här va ju simpla huggormar.

Bilbo hade blivit biten på tre ställen i mulen och hela huvudet var svällt och han kan inte äta eller dricka så han står med dropp, samma Smegol men vetrinären gav inte mycket hopp speciellt inte för Smegol.

Har någon annan varit med om något liknande ?? Jag har aldrig under de 32 år jag haft häst hört något liknande först trodde jag hon skojade med mig men då hon grät och va chockad så fattade jag att nää de gör hon inte, eller är det bara så att hennes hästar har dåligt immunförsvar elelr är allergiska, eller har betten tagit så illa. Ja jag fattar ingenting kan jag lugnt säga.

Jag va heltinställd på att våra ormar inte är så farliga för hästar elelr för nån om man inte blir biten av många, är i dåligt skick, eller blir biten på dåligt ställe typ hals eller mot en artär.
Har ju sett hundar, katter och människor som blivit bitna och varit helt ok. Jordgetingar kan ju t o m vara farligare men har de kommit än ??
Kan de vara de istället för ormbett på hästarna ??

Jaja får vänta och se vad som händer Nilla skulle ringa senare.

Allt på en och samma gång

Ja igår va ingen bra dag, först förlora en vän, sen allt tjafs runt flytterna. Sen ringer de och berättar att en vän blivit prejad av vägen o bilen va näst intill platt så det vart i ilfart till sjukan, setat där sen. Är hemma nu och packar ihop S saker som han ska hämta möbler mm han hade tänkt hämta i helgen men de sa ja att de går inte för då river han ju upp barnen ännu mer de har jobbigt som det är.
Skolan ringer varje dag o berättar att Dennis inte kommer i tid till lektioner, han missar lektioner, får raseri utbrott, han lyssnar inte, gråter och blir arg samma med Tobias men han får raseri utbrott, slåss och gråter .
Men tyvärr tror S jag överdriver, men men det lär ju märkas sen. Även hemma är de oroliga och kontrollerande.
Nu ska jag fixa lite innan jag ska tillbaka till sjukhuset, usch först när de ringde trodde jag de va Dennis de gällde men den här personen har funnits för mig i många år vi jobbade ihop på Polishuset under många år, umgåtts väldigt mycket. Han va väldigt god vän med en fd pojkvän. Och nu känner jag att kan jag ge tillbaka lite av de han gett mig så. Jag kommer vara där tills det är dags att hämta barnen sen en stund senare igen.

Jaja livet är en märklig sak

Fick den av en vän , tyckte de va rätt bra ord






 

Sanden och stenen 

Det är en historia om två vänner som vandrar i öknen. Vid ett tillfälle börjar dom gräla och den ena ger den andra en örfil. Den senare, som får ont, men inget säger, skriver i sanden: 'Idag fick jag en örfil av min bäste vän'.


De fortsätter att promenera och kommer till en oas, där de bestämmer sig för att bada. 
Den som fått en örfil tidigare, håller på att drunkna men hans vän räddar honom. 

 

När han kommit till sans igen, skriver han på en sten 'I dag räddade min bästa vän mitt liv'.

Den som givit örfilen och sedan räddat sin
vän frågar:


'När jag skadade dig skrev du i sanden och nu när jag räddat dig skriverdu på en sten, varför?


Den andra svarar:  'När någon skadar oss skall vi skriva det i sand där förlåtelsens vindar lätt kan sudda ut det. 


När någon gör något bra, bör vi gravera in det på en sten där ingen vind någonsin kan sudda ut det. 


Lär dig att skriva dina skador i sand och dina glädjeämnen på sten'.


     Det är vänskapsvecka nu.


Skicka denna historia till de människor du aldrig kommer att glömma och skicka tillbaka den till den du fått den av. 

 

Om Du inte skickar den till någon, betyder det att du är alltför stressad och att du glömt dina vänner....


Nu är det kanske klart

Kände ju som sagt på mig i morse att idag inte skulle bli någon bra dag och det vart den inte, pga att jag skrev och formulerade det fel och det gick inte att ändra när de väl var skickat även om jag försökte redigera innan nån annan svarat mend e gick inte. Så förlorade jag en vän, men en sak gjorde dagen bra och det är att det troligen kommer bli utlands flytt för mig. Har pratat med<konsulatet mm och kan jag visa att jag har jobb eller studier där så är det ännu bättre.

Och ev kan jag börja högskolan där har fått så jag ansökningar, visst kommer jag sakna Puzz men jag tror det här kommer bli de bästa.

Hoppas iallafall min vän mår bra och att allt går bra med hennes djur och blivande små. Önskar henne lycka till och hoppas hon får det hon vill ha.

Varför kan inte folk stå för saker de själva sagt

De säger en sak och sen när man själv säger samma sak i ett annat sammanhang då får man plötsligt världens skit för det,  vill de inte stå för de själva för att det är i ett annat sammanhang.
Visst vart fel men ändå, skönt attsnart komma bort från allt detta,

Som en annan vän sa att jag fanns där när de mått dåligt men nu för man gör ett misstag ja då vänds man ryggen, har fått stötta, trösta i andras svåra situationer med både djur och människor.
Men nu när man själv mår dåligt ja då vänds man ryggen, ja det är konstigt hur samhället är uppbygdt.

En har man fått trösta i bråk med vänner fått lyssna, ge råd, bara finnas till och även i dennes sorg efetr bortgång. Men jag fanns där och denne har funnits till viss del för mig även om vi sagt saker , sårat omedvetet vissa gånger missförstått så har vi funnits kvar.

Sen andra har man stöttat, lyssnat, peppat gett svar mm i svåra stunder, bortgångar av både djur och annat men när man själv vart svag och gjorde ett misstag ja då vänds man ryggen. Men men jag kan gå vidare med det, tråkigt men så är det.

Man har fått höra mycket, och de sägs saker som de sedan glömmer och sen kan de själva inte riktigt stå för va de sagt, men men jag hoppas de lär sig de med.
Man ska inte själv säga att en sak inte klarar ett mål och sen i andra stund säga att den gör de och sedan säga att den görinte det nu men kanske sen det är vilseledande för många.

Men orkar bry mig, som andra vänner sa att ett misstag kan förstöra saker och drömmar men sanna vänner består.

Nej nu ska jag ringa Engelska konsulatet + fixa visum och sen ett samtal till Amerikansak konsulatet med.












Man ber om ursäkt

Bad om ursäkt då det vart fel de jag skrev på ett forum, men sedan har jag fått skit från andra som varit på en och frågat hur man kan göra si och göra så men en av dem har själv gjort liknande saker själv men det är lätt att kasta sten i glas hus.

Tråkigt att förlora en fin vän pga att de jag skrev misstolkades av så många för de va inget ont i det jag skrev alls för den jag skrev om tycker jag själv väldigt mycket om.
 
Men ibland blir allt fel och det vart det nu, så det blir skönt att komma bort från allt, hoppas jag kan få jobb och uppehållstillstånd där sen.

Känner att detta nog är det bästa för mig, har varit alldeles för mycket ett tag, och nu behöver jag space bara för mig själv.

Ger upp

Är så less på allt just nu, har förklarat för den person som vart sårad igår att det inte var min mening men sen alla andra runt, orkar inte med längre.

Kommer nog göra så att jag sätter över allt på S sen tar jag mitt och åker bort, orkar inte vara kvar här i idiot Sverige längre. Är så less på mentaliteten, människorna.

Visst jag kommer sakna mina barn men de kan häsla på mig , djuren jo dem kommer jag sakna men hundarna trivs med S och Puzz får vara kvar i stallet. Men själv känner jag att jag MÅSTE bort orkar inte längre. Alla talar om för mig vad jag ska göra, känna och inte känna. Andra får säga va de vill om mig ,om mina nära , djur mm men jag får inte säga ett dugg nää de är stopp på det nu.

Tråkigt när folk lyssnar mer på vad andra säger än vad man själv säger, har förklarat vad jag menade men nej då .

Men de slipper snart, snart kommer jag inte vara här ingen komemr behöva bry sig , kommer inte ha samma telnummer längre inte heller samma mail.

Kommer börja om på nytt, tror det är det bästa just nu

Känner att idag är ingen bra dag

Vaknade med en känsla att idag kommer inte bli någon bra dag

Är så less på vissa, man säger en sak och alla ger sig på en även om man inte menat illa och det har jag sagt till den personen men alla de andra nej ,jag har sagt upp allt med allt och alla där.

Idag ska jag städa lite och fixa inför kvällens ljusvisning, men innan ska jag iväg och kolla kompis till Puzz, får vi se va de är för nått. Kan bli kul för henne att ha sällskap i samma storlek.

Vet inte vad det är för känsla jag har den säger mig bara att nått inte kommer gå som det ska, nått med liv och död känns det som hua känns inge bra alls. Är det barnen, djuren eller nån annan det gäller  kan inte känna det än men hela tiden känner jag den varnande känslan.
Jaja händer nått så händer nått jag kan inte ändra på det som är bestämt. Kan bara ändra på det som är runt mig just nu som att jag ska gå ut med hundarna, städa åka o titta på hästen sen iväg på ljusvisning.

Känns bra att ha tagit bort sig från forumet mig gav det inget iallafall, vill jag fråga nått ja då får jag leta upp nån annan och fråga helt enkelt, och jag kommer nog inte ställa ut eller nått annat heller då jag vet att många uppfödare är vänner med domarna och säger de saker om en annan kan de påverka resultatet. Har varit med om det förr men med halvblod

Nu ska jag iallafall sätta fart om man ska hinna med allt idag

Så förbannat jävla less på allt

Fy fan va less man blir , skriver man nått säger nått som man fått höra eller dyl så förvrängs det mot en och man får skit för det.
Nej nu är jag så jävla less på allt, skiter i allt o alla snart.
Och det där jävla forumet kan stoppa upp nått nånstans, man får inte skriva saker som andra sagt åt en man får inte säga nått men de får snacka en jävla massa skit själva. Nej tack o adjö säger ja.

Jag skrev hur mycket jag gillade en häst som de själva sagt kanske inte håller måttet och de skrev jag men som de själva sa och som jag la till så vet man aldrig men nejdå då ska alla ge sig på en men min häst kan man klanka på utan att ha sett henne. nej då kan de va för min del.

Jag kommer skita i allt sånt va gäller tävlingar eller dyl för shetland är så jävla less på deras mentalitet och jag vet ju att jag kommer möta flera av dem på utställningar mm så nej ja skiter i att ställa ut för min häst har ändå för stort huvud, för bred hals o s v , o s  v . Hon har ingen man, för smal över baken, för tunn o s v men en annan får inte säga ett jävla dugg.
Far åt helvete hela bunten säger jag bara.

Tillbaka till vardagen igen

Nyss skickat ungarna till skolan, de ville inte kliva upp i morsemen till slut så. Det är en omställning för dem att vara helgerna på landet hos pappa och vardagarna här + nån helg hemma med. Sen med den ljudnivå som är här hemma på helgerna så förstår man att vem som helst får spader, att visa hänsyn existerar inte här runt inte tycker de kan döpa om Smedby till supby istället för det är vad alla gör här stora som små. Gick kvälls promenad med hundarna igår. Och möter tre tjejer kanon fulla sen håller de på att snurra och sen ta vid halsen på de punkter som gör att man svimmar. Att man kan blir så dålig att man dör av att göra så de tror jag inte de tänkte på, de såg de mest som en kul grej de var kanske i 15-16 års åldern.

Sen alla mindre som är ute och leker sent på kvällar och helger runt om i området, har stött på 3-7 åringar och 7-12 åringar runt om vissa påverkade av sprit eller dyl, de mindre 3-7 år utan föräldrars uppsyn vid 20-22 tiden på en vardag på helger kan man se dem ute senare och inte på en tomt med föräldrarna utan springandes i området.
Föräldrarna har fest och verkar inte bry sig de minsta vad barnen gör så länge de inte stör, sen undrar de varför saker händer, pedofiler och annat eller varför barnen blir stökiga, upproriska. Konstigt eller hur att de blir som de blir.

Skulle önska man kunde flytta men de kan jag ju inte så bara att bita ihop, t o m mina barne har svårt att sova de nätter de är fest i områdert och de är inte lätt störda annars, men det är en väldigt högljudnivå här.
Idag blir det stallet en sväng sen hem o fixa imorrn har jag en ljusvisning på Ekerö så mamma är barnvakt.
Bara hoppas de är några som handlar me, vore skönt att få iväg några ordrar denna månad.
Sen måste jag ringa och se om jag kan få bidrag denna månad och sen se om jag hitar nått jobb ett tag, usch va allt är jobbigt, har kollat några jobb men de funkar ju inte med helger och kvällar pga barnen nu.
Mycket som ändras när man blir ensam, måste försöka få till en fungerande vardag så allt faller på plats och rullar på sen hemma.
Nej om man ska ta och ta ut hundarna och sen åka en sväng till stallet.

Kommer tillbaka senare och skriver lite till


Nu är de hemma igen

Så har helgen tagit slut , barnen är hemma igen, de har haft de bra de är skönt. S kopplade ur TV´n o tog den med sig + högtalare + lite annat ut till landet.
Känns lite konstigt när han plockar med sig saker som vi båda haft, även om det här är de bästa och något vi båda velat så känns de ändå konstigt.

Undrar bara vad han säger sen när han får veta att jag skickat in alla de papper Familjeteamet sa att man skulle skicka, jaja sen frågade han lite konstigt om de va den 20:e vi hade nästa möte och ja sa att de va de . Undra om han ska ta upp nått nu om delningen av barnen eller dyl, då kommer jag sätta hårt mot hårt då barnen levt i stort sett hela helgen på McDonalds + godis. De har borstat tänderna två gånger sen i fredags, nu ska de duscha iallafall och klippa naglarna och borsta tänderna o komma i säng upp tidigt i morn
Tobias har ju sim skola då.

Usch tycker det är jobbigt innan man fått ordning på allt runt detta, innan alla saker är på plats innan man vet vilka dagar, tider, annat skrivna vart. Sen alla ev bidrag , delningar på dem mm hua de är jobbigt. Jag vill ha allt klart runt allt, veta exakt vilka dagar, tider, vilka bidrag jag har och allt annat klart nu.

Varje helg, nej jag vill ju också ha dem

Nu har han fått för sig att han ska ha dem varje helg, men jag vill ju också ha dem nån helg och göra saker med dem som man inte hinner på vardagarna.
Dennis har ju Puzz att träna med, mina föräldrar vill också ha och träffa dem nån helg. Så de måste de ju acceptera där ute att jag också vill ha mina barn inte bara på vardagarna då de är i skolan halva dagen coh sen efter det hinner man inte så mycket.

Han var den som valde att gå även om det varit på G länge vi har drivit varandra till vansinne, men för det måste det inte bli en makt kamp runt barnen, man måste se till vad som är bäst för dem. Även om de tycker landet är kul så vill de ju även träffa vänner och leka på helgerna och de måste man acceptera man kan inte sätta sina egna behov framför barnens. Så S med familj får faktiskt finna sig att barnen kommer vilja vara hemma varannan helg och träffa sina kompisar och ju äldre de blir ju viktigare är kompisarna, under S semester kommer barnen nog bo varannan vecka hemma o på landet just för att de ska hinna leka också.


På tal om hemma så ska jag lyssna mig för och sätta ut insändare ang festandet i området i lokaltidningen och sen kommer jag göra andra skriverier mm, för man måste ta hänsyn att efetr 22 ska de vara lugnt spelar ingen roll att det är helg för de finns de som jobbar där med och även de som inte uppskattar fester och hög musik.

Nu kommer snart barnen hem de ringde vid 18 och skulle äta hos farmor då.

Så va första helgen utan barn snart slut

I fredags åkte barnen ut på landet för att vara med S, de var lite kluvna känslor från alla håll speciellt Rasmus han visade öppet att han vart ledsen, vid 21.30 ringde de och sa godnatt, de hade fått mcDonalds till middag och fikat med munkar, ostbågar och annat smaskens.
Cicci kom över och vi grillade och satt och pratade och tittade på TV, följde henne sen till tåget med hennes hundar som va med, det va ett sabla liv runt om här. Student skivor, fester pga det undebara varma vädret.
Gick inte att sova här hemma pga allt oljud så jag åkte över till mamma o pappa och sov där. Vid 7.30 ringde Rasmus för att höraatt jag fanns där, han hade haft svårt att sova och varit lite ledsen även Tobias som jag inte direkt väntat mig skulle vara det då han är den som saknat S mest,
Sen i går va jag och hjälpte mamma o pappa med båten, det va 27 grader ute så Puzz hon orkade inte göra någonting .
På efetrmiddagen åkte jag hem och tvättade och förbryllades över att ena grannen som har två barn i 2 års ålder och en bebis festat hela fredagen och sedan börjat tidigt på lördagen med, det ser inte så flådigt och tufft ut attstå meden bebis på armen och en öl i andra handen vid 13 tiden. Deva ett sabla liv där sedan de va en massa folk och barnen grät, usch sånt gör mig upprörd. Jag och Mickis grillade och sedan kollade vi Körslaget och var ense om att Brolle borde vunnit då hans lag hade en annan gemenskap och en annan utstrålning.
Vid 21.30 gick jag hem ringde och sa godnatt till barnen vattnade och hängde tvätt, sedan insåg jag att det inte skulle kunna gå att sova här i natt heller utan tog mig över till mamma o pappa.

I morse ringde inga barn har inte hört nåttsen igår kväll av dem sitter och väntar på att få höra om de ska äta hemma eller äter där innan de kommer hem men de äter säkert där och blir sena sen bara för att de ska upp tidigt och sen behöver duscha.

De har visst levt på mc Donalds hela helgen + godis undra var S fått pengar ifrån men antingen la han undan för att han planerat dra innan han satte över till räkningar eller så har han fått låna av hans föräldrar.
Men det är iallafall en sak jag ska ta upp sen o det 'är tider då vi ska lämna och ta emot barnen sen så de finns lite rutiner mm.

Men allt är ju nytt nu och jag vet att säger jag till nu så gör de tvärtom bara därför.

Har fyllt i och ordnat alla papper nu som jag skulle så får vi se va som händer.

Det är fortfarande ett sabla liv runt om i området och man har hört att många grannar tröttnat och vill härifrån. Väsbyhem gör inte ett skit inte störningsjouren heller de kan t o m tala om vem som anmält de som stör de är fint lagbrott så de står härliga till men men.

Det är vid sånna här tillfällen jag kommer sakna stugan där ute var det alltid tyst och lugnt, de som hördes var vi istället. Nu har jag dammsuggit och taorkat golv nere, tvättat och vikt ihop o lagt in i lådor och skåp. Vattnar på baksidan just nu, vattnat inne med. Måste göra sista naturkunskapuppgiften så jag skan göra provet. Usch har omprov i samhällskunskapen me blä'ää och inte kan hon säga vad jag ska plugga mer på hur fanken ska man kunna plugga då. Tycker inte Miroi varit någe bra Medlearn var bättre och trevligare.

Men betygen måste jag ju ha så bara att bita ihop och göra de man ska så får man bara hoppas sen att det går vägen.

Är så nyfiken och förväntansfull på att få sms av Sandra snart och få höra att Rosa fölat, vill så gärna veta vad som finns där inne i den stora magen, sen dröjer det inte länge förrens hennes nya ska föla också och det ska bli spännande och se vad som kommer fram där med.

Måste även börja fixa lite med Puzz inför sommaren, skulle behöva bredda henne bak eller så är hon smal över bäcknet inge bra om man vill ta föl, får fråga nån som är duktig sen va de tror.

Nu ska jag kolla upp när barnen kommer hem så man vet även om de tycker jag inte har med det att göra.

Första helgen som ensamstående

Så är det 1 vecka sedan han stack nästan på dagen, i dag hämtar han barnen och åker ut på landet med dem + hundarna. Pratade med hans mamma igår då hon ringde för att gratta barnen som hade namnsdag. De har ju pratat om att åka till Grönan och jag frågade hur de skulle göra med hundarna då, först trodde hon att jag skulle med ut men jag sa att S ville ha hundarna också . Hon tyckte att om de skulle in på Grönan kunde de ju komma och lämna hundarna hemma, men egentligen så har han dem med så gäller ju samma sak som för barnen hans helg , är hans helg men om det nu gör så han inte kan åka till Grönan med barnen så ok men jag tänker inte ha dem hela helgen då.
Hoppas iallafall det går bra för barnen ute på landet , de älskar ju landet och spela kort mm men det var jag som höll i tider mm när vi varit där förr. Men jag hoppas att S<tar det ansvar och förtroende han nu får.

Barnen ska snart till skolan så ska jag packa ihop deras saker mm som de ska ha med sig som kläder, insulin, spel, filmer mm.

Sen blir det hund prommenad och stallet för min del, måste vara hemma och se till att barnen ätit innan S hämtar dem med sen.

Kommer kännas väldigt konstigt och otroligt tomt här hemma, har ju inte varit utan dem här hemma en enda helg sedan de föddes, endast de gånger man rest som man varit utan dem kort tid.
Men jag får se hur helgen blir har ev några planer så man kan fördriva tiden , annars lär man klättra längs väggarna. Så i kväll kommer ev några kompisar över, i morrn stall + ev grilla hos en kompis sen är det söndag o barnen kommer hem.
Nää nu ska jag sätta fart med allt.

Ett ljus för Athene

Idag brinner ett ljus för min väns hund som lämnar oss alla i dag efter en längre tids sjukdom som hon käpat väl emot, men ålder och sjukdom tog tillsist ut sin rätt och de otroligt svåra beslutet fattades av mina vänner. Förstår dem verkligen hur jobbigt de har det, för det finns inget värre än att ta det beslutet, även om man vet att man gör rätt så frågar man sig om o om igen.

Tänker på er och Athene men nu slipper hon må dåligt och nu kan hon springa som aldrig för över gröna ängar, och tigga godis.

Hur får man dagarna att gå och även hinna med allt

Jag tycker tiden går så långsamt , men ändå hinner jag ingenting. Totalt orkeslös, allt detta har tagit musten ur mig och sen när man hör om alla planer som är inför barnen i helgen känner man lite att jaha när ska jag kunna ge dem allt de, visst jag ska egentligen inte bry mig men det gör man.

Deska på Grönan, de ska få presenter både för att haft namnsdag (har aldrig firats förr denna namnsdag), DEnnis ska även få present typ nytt spel för att han va hos läkaren igår. De ska äta sån mat som de vill ha hela helgen, de skulle ha chips o annat och spela kort mm. Visst är det jätte kul för barnen att få göra så mycket kul med sin pappa när de är där, men jag är ju som jag är efter 12 år att jag känner lite att det blivit en tävling om barnen. Att titta va ni får här och titta vad vi kan göra, som ni inte kan göra där. Men det är ju som de sa åt oss på familjeteamet när vi var där att sånt får inte förekomma då barnen far än mer illa då av att man gör skillnad på dem och föräldrarna. De kommer de ju kolla upp sen när de träffar barnen utan S och mig som de kommer göra vid några tillfällen.

Jag tänker hela tiden på att inte lägga skuld på S för vad som hänt inför barnen, att tala gott om honom med barnen och att verkligen berätta att vi BÅDA älskar dem.

Det man är lite rädd för är att någon av oss ska träffa nån ny väldigt snart, för min del känner jag att det kommer ta tid innan jag släpper nån annan in på livet igen, men hur S känner eller gör kan inte jag styra men en sak hoppas jag och det är att han inte nu när barnens sår är så öppna introducerar en ny kvinna i barnens liv, utan att de träffas de tider han inte har barnen till en början annars kan de slå över totalt för barnen, men jag hoppas han tänker på det och sen inte rusar in i något nytt direkt. Men som sagt han lever sitt liv och jag mitt och jag kan inte göra nått för han gör som han vill och jag som jag vill men jag hoppas att han tänker på barnen den dagen när den kommer.

Just nu försöker man få ordning på vardagen och få allt att funka, det är myckert som rör sig i huvudet på oss alla, vad gör jag på sommarlovet, alla planer som var försvann ju det blir ingen mer stuga för mig det känns väldigt jobbigt för jag har verkligen älskat stugan och att vara där men nu kommer det aldrig mer bli så och det svider någe så otroligt. Men jag får glädjas med barnen som kommer få vara där på sitt älskade land, där de kan leka och härja fritt.

Nej om jag ska ta och gå ut med hundarna och sen se om jag ska åka till stallet idag eller hur det blir.

Barnens namnsdag

Idag har barnen min pappa o bror namnsdag, så i eftermiddag ska vi äta tårta. Barnen vart glada när S ringde i morse och grattade dem.
Dennis ska få nån överraskning i morrn då han var duktig hos läkaren igår med sitt knä. Barnen ska ju ev även gå på Gröna Lund med S, farmor o farfar + Malin. Det enda jag är orolig över då är hundarna som ska vara ute på landet vart de gör av dem. De kan inte sitta kvar ute på lina om nån tar dem, eller om de drar, biter av linan eller dyl. Sen ena grannen där ute som har tre hundar som springer vind för våg vet man ju inte om de gör nått på Nima o Mulan.
Men men kul för barnen att få åka ut, S undrade när Tobias simskola började på måndag o han ska ju vara på skolan 7.30 för att de ska hinna iväg, så då skulle det innebära att de skulle få gå upp vid 5-5.30 ute på landet för att hinna och det vet jag inte om nån av dem orkar de va jätte trötta vid 6.30 som jag väckt dem.

Idag har jag tänkt försöka hinna till stallet en sväng. Måste städa och fixa hemma sen med. Idag kommer ju som sagt mormor o morfar med tårta åt barnen de kommer de gilla.

Nästa vecka skulle S ev få jobba kväll med då de inte har personal, skönt att de verkar som han fått ihop pengar iallafall då han köpte med glass åt barnen igår, och han verkar ha mat mm där ute på landet. När han stack hade han ju bara 150 kr kvar sa han så det är ju bra de lär ju gå åt lite nu i helgen med barnen kan jag tänka, mat, och annat är ju inte gratis.

Undrar när mitt mobila bredband kommer blir skönt att kunna ta datorn med överallt inte behöva tänka på sladd mm. Sitter och funderar över hur sommaren kommer bli.

Jag som trott vi skulle vara på landet i sommar men ja nu får iallafall barnen vara där och det är skönt, men en annan kommer sakna stugan och landet väldigt mycket, det är speciellt att vara där man kan koppla av på ett annat sätt än här. Alla mysiga kvällar med tända ljus och kortspel, alla grillkvällar mm.

Det finns otroligt mycket man kommer sakna, jag vet ingenting om framtiden vart den bär men jobbigt är det med allt runt om en just nu. Allt känns så kluvet, inget känns rätt just nu. Men förhoppningsvis blir allt bra tillslut, bara man landar nångång, det är många kastvindar och luftgropar på denna resa.

Gjorde som en kompis o tävlade

Jag är med och tävlar hos Parant Hundsport.
Jag har en chans att vinna en Hurtta sele från http://www.paranthundsport.se/.
Jag hoppas att jag vinner! Läs mer om tävlingen här. Tävla du också!

Ett steg längre

Nu är mötet avklarat och vi har kommit ett steg längre i allt, i helgen kommer han ha både barn och hundar. Han har även pratat med Jocke och sagt åt honom att om han inte kan låta ungarna vara så behöver han inte komma ut dit när de är där. Det känns bra att han tagit tag i det, det visar att han bryr sig. I morrn kommer han över och pratar med barnen om varför vi flyttat isär, + att berätta att de ska komma och vara på landet i helgen med honom och hundarna. Sen i helgen ska vi nog köra möbler mm ska fråga om hästsläpet om jag kan låna det.

Visst kommer det bli tufft ett tag men det kommer bli bra i slut ändan.

Idag har jag och barnen varit hos en gammal kompis, vi umgicks för länge sedan och nu tog vi upp kontakten igen det var trevligt. Fikade och åt där med barnen. Vi har båda barn med adhd och hon separerade för några år sedan så hon vet hur man mår. Var skönt att prata med någon som gått igenom samma sak, för även om man varit oense i många år så är det en stor omställning man går igenom. och det är lätt att säga för någon som inte själv gått igenom det att va då , det gjorde jag själv innan jag nu sitter här.


Varför kan man inte prata med varandra iallafall

Ibland underar man varför det är lättare att fly istället för att prata, men försöker man prata så möts man av taggar eller av en tjockmur.

Men det borde jag sett för länge sedan, under alla dessa år så direkt det ställts krav så har det slagits bakut men på mig kan man ställa hur många och stora krav som helst.
Men ibland måste man bortse från sina egan behov och se till andras som t ex sina barns och sätta dem i första rummet.
Just nu mår barnen otroligt dåligt av de som hänt så man måste vara väldigt försiktig med vad man gör och vad man säger och bara låta dem vara och låta dem ta den tid de tar. Man kan inte bara säga att nu kommer allt bli så bra så mamma o pappa är ifrån varandra och nu ska vi ha så kul . För i barnens ögon är inte det kul. Även om det var bråkigt och stökigt när vi levde ihop så hade de båda på samma ställe nu vet de ingenting. Tobias vill ha de som förr han är jätte ledsen och framförallt arg väldigt arg. Han undrar när pappa kommer hem och bor här och jag får förklara att pappa kommer inte hem utan de kommer att vara hos pappa och hos mamma men nej de vill han inte han ska vara med bägge samtidigt som förrut.

Barnen har tagit detta hårdare än jag väntat mig och därav att skola mm vill att de får BUP kontakt för annars kommer det bära åt fanders när de mår så dåligt. Och det kommer vara en berg o dalbana under lång väldigt lång tid.

För barnens skull hoppas jag då att jag o S iallafall ska kunna prata om dem och hur de ska tas om hand på bästa sätt och att barnens bästa ska sättas i centrum och deras behov att man inte kan säga bara nej nu ska vi göra så här om de absolut vill nått annat.

12 år är inget man bara slänger på soptippen

I 12 år har vi delat allt och inget, i svåra och ljusa stunder så nu när det fick ett abrupt slut så känns det. Även om det kanske var vad vi båda strävat efetr så vart det ändå så hastigt att ingen han förstå. Speciellt inte barnen som nu mår ännu sämre än innan, kanske trodde man att allt skulle bli guld och gröna skogar bara vi kom ifrån varandra, men man hade kanske inte räknat med att det kanske kommer att vara ännu mera jobb under en tid istället.
S ringde precis vart strul med nya bilen. Så han har hans syrras bil, han undrade varför pappa flyttat båten det hade ju gått att ha den kvar men jag sa att pappa ville ju inte vara där nu när vi flyttat isär. Jag berättade att Dennis mår dåligt och han sa att det hade ju varit samma om vi bott ihop och att han va trött på allt, men det är ju inte bara mitt fel att det vart som det vart.

Han måste ju stanna upp och titta på hur han själv betet sig lite. Han har mestadels kommit hem och lagt sig och sovit, inte hjälpt till direkt med ansvaret om barnen. Visst han har varit trött efetr jobbet, men om man börjar 6.00 kan man inte sitta uppe och titta på TV till 2.00 bara för att det är bra program, sen att han varit tvingad att sova på soffan det har han inte, han valde att stanna kvar där även efetr att hans hosta som höll oss andra vakna slutat. Att jag nekat sex i två år som han sa stämmer inte kanske dryga 1 år men inte 2 år. Men hur många här kan tänka sig ha sex i ett olåst rum där barnen kan springa in närsomhelst under akten för oftast kom han när barnen satt o tittade TV och trodde att de skulle sitta kvar där men de gör de sällan och de börjar gärna bråka, jag vill kunna koppla av eller åtminstone kunna låsa dörren, jag kanske har en annan fostran och sen har jag väldigt svårt att visa känslor att krama och pussa nån så är det bara vet inte riktigt varför men jag är inte den där spontana personen på det sättet. Och de ville han inte förstå, det har varit mycket som gjort att jag varit aggig och neckat till sex ett annat har ju även varit att han under en period duschade drygt 1 gång i veckan och inte bytte underkläder varje dag. Vi har haft olika syn på mycket men vi har även haft bra stunder i allt detta.

Men nu får man göra det bra av det som finns, jag hoppas att man ska kunna vara någelunda vänner för barnens skull, för annars kommer de aldrig att må bra.

Snoka igenom andras saker

Fick veta att mina datorer blivit genom snokade och kollade vad jag skrivit på msn, vilka sidor jag varit inne på min blogg läses nu varje dag av dessa som snokat igenom min dator.
För efter jag skrivit olika saker så händer ofta de jag skrivit om. T ex att om jag skriver att jag inte hört från en viss person på ett tag så ja då rinder denna senare o s v.
Sen har ju även barnen berättat.

Snart är det möte på familje teamet, får vi se vad det leder till idag. Just nu mår jag inge bra, barnen tyckte det var väldigt jobbigt att gå till skolan idag men de kan inte vara med på mötet, de lider nog som det är nu. De har väldigt många olika känslor som visar sig. De har svårt att sova, Dennis blodsocker påverkas av hans humör så det dalar fort och rusar uppåt lika fort så man måste hålla sten koll så det inte går åt fel håll så i natt har jag fått kolla ofta. Det kommer man få göra nu tills han lugnat ner sig. Trauman påverkar mycket fick jag höra av diabetes teamet då jag frågade dem hur de kan skifta så otroligt fort, för han får samma doser och inget annat är ändrat men de sa att hans olika humörsvängningar nu gör att det blir så och man måste vara väldigt noga så han inte faller i koma om man upptäcker det försent.

Ska börja fixa iordning här hemma, göra iordning i alla rummen mm, det känns jobbigt just nu men jag måste ta tag i det, måste få bort allt som påminner om de vi hade, måste börja om för oss alla.
Det är jobbigt och man mår väldigt dåligt men jag hoppas att det här är va vi alla ville och att det tillslut blir bra för alla. Det bästa för barnen skulle iallafall vara att jag o S kunde prata med varandra då skulle det vara lättare för barnen.

Dennis vill inte åka till landet i helgen om Jocke är där, men jag sa att han ska ju vara med pappa, jo de kan väl vara bra tycker han men han vill inte ha Jocke dit, Jocke är hårdhänt och säger elaka saker tilldem tycker Dennis. Och jag vet inte hur jag ska föra fram det till S för jag lär få äta upp det annars, sen hoppas jag att de inte kommer snackas skit om oss inför barnen för barnen mår tillräkligt dåligt som det är redan. Jag snackar inget om S<inför dem eller till dem utan talar verkligen om för dem hur mycket de betyder för honom att han saknar dem. För de ska veta att de är värdefulla, de är de finaste man har. Usch nä nu orkar jag inte skriva mer tårarna rinner och de gör ont i bröstet igen.

Snoka igenom andras saker

Fick veta att mina datorer blivit genom snokade och kollade vad jag skrivit på msn, vilka sidor jag varit inne på min blogg läses nu varje dag av dessa som snokat igenom min dator.
För efter jag skrivit olika saker så händer ofta de jag skrivit om. T ex att om jag skriver att jag inte hört från en viss person på ett tag så ja då rinder denna senare o s v.
Sen har ju även barnen berättat.

Snart är det möte på familje teamet, får vi se vad det leder till idag. Just nu mår jag inge bra, barnen tyckte det var väldigt jobbigt att gå till skolan idag men de kan inte vara med på mötet, de lider nog som det är nu. De har väldigt många olika känslor som visar sig. De har svårt att sova, Dennis blodsocker påverkas av hans humör så det dalar fort och rusar uppåt lika fort så man måste hålla sten koll så det inte går åt fel håll så i natt har jag fått kolla ofta. Det kommer man få göra nu tills han lugnat ner sig. Trauman påverkar mycket fick jag höra av diabetes teamet då jag frågade dem hur de kan skifta så otroligt fort, för han får samma doser och inget annat är ändrat men de sa att hans olika humörsvängningar nu gör att det blir så och man måste vara väldigt noga så han inte faller i koma om man upptäcker det försent.

Ska börja fixa iordning här hemma, göra iordning i alla rummen mm, det känns jobbigt just nu men jag måste ta tag i det, måste få bort allt som påminner om de vi hade, måste börja om för oss alla.
Det är jobbigt och man mår väldigt dåligt men jag hoppas att det här är va vi alla ville och att det tillslut blir bra för alla. Det bästa för barnen skulle iallafall vara att jag o S kunde prata med varandra då skulle det vara lättare för barnen.

Dennis vill inte åka till landet i helgen om Jocke är där, men jag sa att han ska ju vara med pappa, jo de kan väl vara bra tycker han men han vill inte ha Jocke dit, Jocke är hårdhänt och säger elaka saker tilldem tycker Dennis. Och jag vet inte hur jag ska föra fram det till S för jag lär få äta upp det annars, sen hoppas jag att de inte kommer snackas skit om oss inför barnen för barnen mår tillräkligt dåligt som det är redan. Jag snackar inget om S<inför dem eller till dem utan talar verkligen om för dem hur mycket de betyder för honom att han saknar dem. För de ska veta att de är värdefulla, de är de finaste man har. Usch nä nu orkar jag inte skriva mer tårarna rinner och de gör ont i bröstet igen.

Är det ångest jag fått ??

Usch jag va ner och skulle gå och handla och det brukar alltid vara kul annars men idag gick jag runt med ett starkt tryck över bröstet och nära till gråten hela tiden. Tyckte mest det var jobbigt att handla och ville helst ställa allt och gå därifrån hem.
Måste hålla ihop för barnens skull, satt precis och tänkte på att deras farmor o farfar eller nån inte ringt en enda gång , det visar ju vart de står. Betyder inte barnbarnen mer eller är det rädda för mig eller är det för att de ska kunna fråga ut barnen sen till helgen då de ska vara där.
Ser inte direkt fram emot mötet i morrn men men lika bra att få det överstökat, måste fixa allt runt skattemyndigheten och sådant me, har lämnat deklarationen nu .
Men men allt kommer förhoppningsvis bli till det bästa för barnen i slutändan

Nu visar barnen reaktion på vad som skett

Häftiga raseriutbrott, gråt attacker, känner sig misslyckade, ingen tycker om dem, ingen vill ha dem det är deras fel att pappa flyttat. Vet inte hur många gånger jag talat om för dem hur mycket både jag och deras pappa älskar dem. Att detta är något mellan honom och mig. De frågar mig om jag älskar dderas pappa och jag svarar att jag har älskat honom jätte mycket, men nu efetr 12 år så finns det känslor det finns det annars skulle jag nog inte må som jag gör. Men jag vet inte hur man ska säga för det har varit så många hårda saker som gjort att man stängt alla känslor inne. När man fått höra att man är dum, idiot bara går hemma och har det bra, inte gör ett dugg för att få saker och ting att funka, inte gjort nått förekonomin. När släkten aldrig accepterat än sånna saker sitter djupt. Men visst har man känslor för 12 år är inget man bara kastar ifrån sig och går vidare som inget någonsin hänt.
Men det här va nog det bästa för oss alla bara vi kan enas om vad som är bäst för barnen och jobbar åt samma ¨håll även om vi inte längre lever ihop.
Just nu går all min tid<till att ta hand om barnen och stötta dem , tala om för dem att de inte är skyldiga, att vi älskar dem, att de kommer att träffa sin pappa. Men de vill inte att pappas kompis Jocke är där då, men hur jag ska säga de till S vet jag inte än. Men barnen vill nog ha all uppmärksamhet själva nu till helgen då de ska vara där.

Vilken natt

I natt brast det för barnen , de undrade varför S flyttat, de ville inte att han skulle flytta. Jag berättade att de är inte skyldiga till nått av de som hänt, utan att allt är mellan pappa och mig. Toias undrade när pappa skulle komma hem, men jag förklarade att de kommer han inte göra utan att de kommer bo hos mig och hos pappa. Dennis slog bakut och ville inte, jag berättade att till helgen kommer de att bo på landet hos pappa. Tobias frågade direkt om Jocke skulle vara där och jag sa att det vet jag inte men det kan han nog vara, nej då ville inte ens Tobias dit och jag sa att pappa vill träffa er och de förstod de men det va Jocke, han är hårdhänt och ticklar oss hårt, kastar oss i buskarna och tar stryptag och hårt i nacken och luvorna i tröjan. De är alltså rädda för honom och de tycker inte det är kul när han kallar dem idioter,grisar, cp offer, missfoster och alla andra ord. Visst de retas med honom  men de gör det även av rädsla och även om de inte gjort nått sa Tobias att Jocke ändå började tickla och bråka med dem. Hur jag sak lägga upp det för S vet jag inte risken är ju att han blir förbannad, men om barnen sen inte vill vara där pga Jocke då. Heter det att jag sagt åt dem att de inte ska åka till pappa elelr dyl.
Jag har inte svartmålat S ett dugg och jag hoppas att de tänker sig för va de säger när de ska ha barnen, för som läget är nu mår barnen väldigt dåligt. Vart ingen skola för dem då det inte funkade alls, de orkade inte vara där. Så i morrn får jag vara med dem ett tag där. Jag hoppas att S om han ska komma och hämta saker ringer innan för just nu skulle det bli otroligt svårt för barnen med ännu ett avsked.
Skolan sa att barnen kommer behöva hjälp för at få vardagen att funka så det kommer bli BUP varje vecka tyvärr för barnen och tyvärr kommer de inte heller att få samma dag och tid utan de kan få sina tider utspridda under veckan och man MÅSTE gå på dem , det är för barnen så varken jag eller S kan necka och komma med ursäkter att det inte går då kan vår vårdnad komma på spel för det är barnens bästa som sätts i centrum.
De sa att det kommer ta tid för barnen att hämta sig då de mått dåligt länge, men att man inte ska tro att batra för att vi separerat ska allt bli bra utan de kan bli sjuresor värre och att det kommer komma perioder då det är bättre och sen kommer en dal där de blir värre igen och det kan röra sig om tider på 1-2 år innan de landat ordentligt efetr en separation så de kommer vi få ta.
Sen att vi inte får svartmåla varandra inför barnen, förekommer det kommer det komma fram på deras möten och det kan även de påverka våran vårdnad. Har kollat upp lite sånt för att veta hur vi ska gå till väga för att det ska bli det bästa för barnen då de behöver båda sina föräldrar. Men vi kommer vara under luppen av myndigheter under en tid då vi innan separationen hade kontakt med dem, så de kommer kolla hur barnen mår efetr att ha varit hos mig och varit hos S. Att barnens alla behov blivit tillgodo sedda, DEnnis diabetes sköts, han adhd och de andra barnens behov.
Det är otroligt mycket som man kommer få gå igenom vid en separation. Det är samma lagar som vid en skilsmässa som gäller så skulder mm kommer delas.till viss del eller så gott det går. De ser till vilka tillgångar man har inkomst och dyl för vilken som ska behålla bidrag mm.

Vad är det som händer

Vet inte vad som händer kan knappt andas det värker över bröstet så in i norden,  yrsel och tappar balansen. Trycket över bröstet är obehagligt så man får ångest av det.
Vet inte vad det är om det är stressen eller dyl. Har huvudvärk, prickar framför ögonen. Kanske det blivit för mycket för mig. Eller så säger helt enkelt kroppen i från. Fick ju en väldigt liten stroke förra sommaren, har ju haft blodproppar t o f i ben och armar. Kanske är det dags igen, vad vet jag.
Orkar bara inte längre , jag har nog med allt annat just nu , måste hålla mig på benen för barnen.
Stefan hör man har tagit det hela väldigt bra han är väldigt lättad över att ha kommit bort från allt, och det kommer nog jag med tycka snart bara jag får ordning på allt. Är orolig för barnen hur de ska ta den här veckan, mötet på tisdag när han kommer vad kommer sägas mer på det. Kommer det bara ösas galla över mig. Kommer han säga att han ska ha barnen redan nu varannan vecka. Vad gäller för boende, är ett torp utan el, vatten och ritkiga sanitära möjligheter nog som boende så att han ska kunna ha dem varannan vecka direkt. Vet nån något om det ?? Sedan om bodelning han har ju redan tagit med en massa ut, hur mycket verktyg har han som man ska räkna med med tanke på att han har en järnkista på ca 1,10 cm * 80 cm som är full med verktyg, skåp ett stort plåtskåp med verktyg, en massa vanliga verktygslådor i olika storlekar och på andra ställen med. Allt detta stressar mig till vansinne, när ska han hämta resten av sina saker. Kommer jag bara komma hem en dag och de är borta eller kommer han ringa som han sa.

Kommer desnacka skit om mig inför barnen, jag har verkligen försökt att tänka mig för och inte säga nått elakt om Stefan utan jag har sagt åt barnen att han älskar dem och kommer att ha dem varannan vecka. Att det bara är mamma o pappa som inte riktigt är sams men att vi alltid kommer älska dem och ta hand om dem.

Så jag hoppas att de också kan vara vuxna och inte blanda in barnen i sånna konflikter de mår redan dåligt som det är.

Nu ska jag be nån att köra mig till sjukan för det är jobbigt att andas

Idag ringde han

Natten har delats med tre barn i dubbelsängen, Dennis har fått ta alvedon 2 gånger i natt då han haft ont i knät. Själv har jag sovit sisådär är så många olika känslor som rör sig i en just nu.
Även om vi varit väldigt oense de senatse året så har han även om han inte gjort ett dyft och jag irriterat mig till max på honom så har han ändå varit en trygghet för barnen och även för mig ibland. Det kommer att ta sin tid att vänja sig vid att vara själv och framförallt att inte ha barnen mer än varannan vecka. Jag har ju aldrig varit utan dem nån länge stund innan.
Sen innan man fått allt på plats med allt runt separationen, bodelning, tider allt runt barnen. Jag måste få nån form av ekonomi mm så kommer det vara väldigt jobbigt.
Idag iallafall ringde S och undrade om han skulle ha barnen men då Dennis vurpat och slagit sönder knät + att vi är bjudna på mat i kväll så vart det bestämt att han ska ha barnen fredag-söndag nästa vecka.
När jag berättade för barnen sa DEnnis nej på ett sätt jag inte väntat mig. Tobias vart glad, han har ju varit mycket med S på sista tiden meckat bil och fått all uppmärksamhet själv. Men de andra två är kluvna Rasmus både vill och inte vill medans Dennis sa nej. Mend et är ju 1 vecka kvar så mycket hinner ändras tills dess.
Mend et är jobbigt, just nu har jag fyra barn som gapar o tjoar när de spelar playstation Dennis kompis Andreas är här och då blir ljudnivån hög.

Fan att de skulle lägga sig i just nu, de förvärrade ju bara saken

Nu har min bror ringt och bett Stefan lämna tillbaka nycklar mm som man gör vid en separation när man flyttar. Jag hade sagt åt dem att inte ringa men de gjorde de ändå, så nu kommer jag få ett ännu större helvete än tidigare. Jag vet inte hur länge jag kommer orka med allt detta, allt förvärrar den infekterade situation som redan är. Just nu känner jag att det bästa vore om jag lämnade allt och bara försvann , jag är så förbannat trött på allt. Det finns inget slut på all skit runt mig och jag ska bara ta allt, visst att många vill en väl men det blir bara så förbannat fel.
Jag vet inte hur länga jag kommer orka, vad är bäst för barnen ? Att ha en pappa som kanske inte alltid bryr sig elelr en mamma som inte orkar nått pga alla omständigheter runt om. Just nu känner jag bara att jag vill avsluta mitt liv och förrut va jag för rädd för att göra det men nu mer känner jag att jag kan göra det, de finns inget som håller mig uppe längre.
Mitt liv är ett helvete, jag vet inte om jag orkar ta mig genom detta träsk längre, syret är snart slut och jag tar mig inte längre till ytan. Jag vet inte längre om jag är en trygg punkt för mina barn, då jag är så instabil, visst jag slår dem inte. Men jag orkar inget längre.


Svartmåleri och hyckleri

Nu är han ute, han tog det mesta med sig, bara några möbler kvar men jag blir besviken på det hyckleriet han och hans föräldrar driver. Jag pratade med hans föräldrar idag om allt att han flyttar mm och då sa de till mig att han måste växa upp och ta sitt ansvar mm, sen när han sitter där ute med dem då är det ett annat ljus i skällan då har jag gått bakom ryggen mm på stackars Stefan som det är såååå synd om självklart ska han få ha min mobil kvar han har ju betalat på abonnemanget när han bodde här ja då ja men nu bor han inte här varför ska han ha telefonen då.
Jag hoppas mamma o pappa kan hjälpa mig hämta mina saker ute på landet snart, Stefan ska ju ha köksbordet och stolarna + vitrinskåp o bokhyllan den vita i vardags rummet, han tog med playstation spelet mm men tack o lov hade ju jag fått ett av min bror så barnen har fortfarande playstation och spela på, då det just nu betyder mycket för dem.
På måndag måste jag ringa runt till alla myndigheter och kolla upp alla rättigheter och skyldigheter , ska fråga svägerksan om hon vill hjälpa mig Mirre är duktig på sånt.
Måste samtidigt se till att jag har råd att ha kvar vår älskade Puzz, för hon betyder så mycket för både barnen och mig. Hundarna ska stanna här hos mig även om Stefan tänkt ta dem med sig idag.
Kommer skriva av mig lite här på bloggen om vad som händer under denna process.

I dag flyttade han

I dag började han packa ut sina saker och åkte, vart han flyttar vet jag inte än . Men troligen åker han ut till stugan och bor tills han fått något annat. Han sa inget till barnen bara kramade om dem och sa att vi syns sen. Visst känns det lite jobbigt då det inte gick direkt renhårigt till , det har inte kunnat gå att prata med honom för att ordna det bästa för barnen. Deladvårdnad är det enda han säger, kvar här just nu sitter jag med tre chockade oförstående barn som inte förstår ett dugg,  Han tog med playstation 2 spelet han köpte förrut till barnen som Dennis haft, + första alla spel i ena fodralet. Men jag sa att han kan ju inte ta barnens spel som de köpt eller fått så dem fick de ta ut.
Att kunna prata med honom gick inte allt är bara mitt fel att jag neckat sex, att han fått sova på soffan som han valde själv. Idag orkar jag ingenting. Vet inte när han kommer och ska hämta resterande saker, han skulle hämta hans pappas släp. Vågar inte gå härifrån då jag vill se vad han tar med sig om de kommer igen och hämtar saker. Han tänkte ta hundarna med sig först , så att jag skulle slippa gå med dem , men va då, barnen behöver dem här hemma som tröst. Hundarna har ju varit ivägen annars nu plötsligt dög de, vågar han inte sova där ute själv kanske.
Måste kolla med soc på måndag hur det är om det blir så att barnen ska bo där varannan vecka under sommaren nu, om det kan räknas som ett boende då det inte finns varken el, vatten, dusch eller riktig toa.

Så många frågor man vill ha svar på, måste vända mig till soc så jag kan få ekonomisk hjälp, orkar inte göra mina läxor just nu. Även om det är bar att vi kommit så här långt så vore det skönt om det gått mer renhårigt till.

Undra om han grejar barnen

Mitt största dilemma är om han kommer fixa det här med barnen, han har inte brytt sig direkt mycket om nått nu under dessa år. Han är inte intresserad av att lära deras handikapp, deras behov, deras rutiner de få som finns nej hans egna behov är de enda som betyder nått, meckar han bil så ska han få göra de tills han är klar, även om det betyder att Dennis inte får mat på bestämda tider.

Men han vill gärna höja sig själv till höjderna och tala om hur förbaskat duktig han är med barnen jämt.

Han bryr sig inte om ifall de går i samma kalsonger i flera dagar, om de inte duschar eller badar på 2 veckor, borstar tänderna det är ju inte hans tänder. Han kan inte ta ledigt från jobbet för att följa med på diabetes mottagningen eller BUP med Dennis, kommer han göra det nu eller bara avboka dem.

Är så mycket jag är orolig för, inte ens hans föräldrar bryr sig om att Dennis ska äta på regelbundna tider, Stefan tänker inte heller på vad som är bra mat för Dennis nej pommes frites ska de va till allt, att det inte är bra mat de skiter han i för de är va han vill äta och då får alla andra också äta det 7 dagar i veckan. Läsk, godis, fikabröd mm varje dag i mängder

Har kommit underfund att allt tjafs grundar sig i att jag nekat sex

Allt tjafs har jag kommit fram till grundar på att jag nekat sex under lång tid men det pga hur han behandlat mig men det ser inte han, han har ju den här veckan hållt sig hemifrån hela tiden , och det frågade jag om och han sa att vad då du röra ju aldrig mig de va två år swen vi hade nått där ljög han de va 1 år sen , han tog upp att han sover på soffan. Det va han själv som till en början valde de ingen annan och han fortsatte. Så de va ju han själv men nej de ser han inte. Och nu plötsligt går det att byta arbetstider pga separation men det gick inte att byta för att jag skulle kunna börja jobba. Nej då kunde han ju få sparken, det här är ju en helt annan sak ju. Ja så nu ska snart barnen vara varannan vecka hos oss, men jag undrar hur länge det kommer vara och hur det kommer bli med barnens möten, deras hygien allt sådant. Han skiter ju i det här hemma men kanske gör han dert när de blir själva, tills han hittar nån annan tjej som inte vill ha tre barn på köpet.
Undra bara hur lång tid det tar innan han flyttar, sen att han inte ser sin egen verkan i saker och ting. Nej det är bara mitt fel i allt, bara jag som gör alla fel.
Men min mobil har han kvar än så länge, ja jag vet inte ja va som kommer hända men jag får ta den stora smällen med barnen och han tror inte han kommer få gå på bup, astrids möten eller dyl. Nej för dem måste man ju lägga på mina veckor ja ni fattar.
Han kan inte se varför jag började necka honom sex, nej de fattar han inte att det kanske beror på hur han behandlat mig nej det är ju bara jag som behandlat honom illa. Men hur skulle ni känna om nån ena stunden behandlade er som ni varit nått som katten släpat in och stunden efetr tror ni vill ha sex ?? Hur skulle ni göra då, ni är i affären o handlar och han vägrar gå brevid utan håller ett stort avstånd till dig, pga du inte är rädd för att säga ifrån till barnen då de tjatar om godis än leksaker. Han köper istället för att få tyst på dem.
Han lyfter inte ett finger hemma nej han jobbar ju så när han är hemma så måste han ju få vila, att man kan bli utbränd av att plugga och vara hemma fattar han inte jag bara ljuger, det är honom det är synd om ingen annan. Nej jag är bara uppe var tredje timme varje natt och kollar Dennis blodsocker och har gjort det i 6 år i år. Nej men sånt sliter inte på en , men han jobb gör det.
Jag har fixat, frukost, lunch och middag , tagit hand om barnen, hundarna och hemmet i många år, visst han har fixat middag de dagar han inte jobbar mend et är också i stort sett allt, han har dammsugit några gånger mm men då gör han allt enligt honom här hemma. Är så less och nu är allt mitt fel till att vi har det som vi har det, jag får inte vända mig och prata med hans föräldrar nej då går jag bakom ryggen på honom, men om han inte lyssnar då måste jag ju prata med nån som känner honom för att få veta vad jag ska göra, som när det gällde att han i perioder inte svarade på sin mobil på 3-4 timmar och ja sa att om nått händer Dennis och han inte svarar va gör jag då, mina föräldrar finns inte alltid där, men nej va då han kan ju inte finnas vid telefonen jämt, nej men jag ska det. Han kan vara ute dygnet runt, men jag måste tala om exakt vilken tid jag kommer tbx, han får shoppa men inte jag, berätar man för hans föräldrar om hans handlande blir han vrål förbannad men de måste ju få se sanningen till vår ekonomi, men nej då det är ju jag som är skulden till allt så .

Som nu, det är jag som är skulden till den dåliga ekoomin då jag inte jobbar, men jag söker ju jobb , men det är inte lätt att hitta endast dagtids jobb, inga helger mm. Sen är det mitt fel ang sex, men jag är inte den som gillar att ha sex med tre barn vakna som kan komma in när som helst i rummet då dörren inte går att låsa, men det tycker han bara är kul, men för mig blir det ett stress moment, sen kan han komma mitt i natten när man redan somnat och sover och blir sur när man vill sova då. Allt ska vara när han vill och känner för det, en annan har liksom ingen talan man ska bara ställa upp. Det finns så mycket att skriva men jag vet bara inte vart jag ska börja

I 12 år har jag fått ändra mig för att platsa in men nu är det slut på det

Ja i 12 år har jag fått ändra på mig, vända ut och in på mig för att bli accepterad av Stefan och hans släkt. Men nu är det slut på det, nu talar jag om för dem alla att jag inte accepterar va de alla gör och att de sårat både mig och speciellt barnen.
Några exempel är Stefans 30 år´sdag. Vi firade först hos mina föräldrar det va en fredag och på lördagen skulle vi fira med hans föräldrar. Stefan skulle iväg och mecka bil med sin bror den här 30 årsdags kvällen jag borde fattat men nej då. Stefan åker iväg när Peter ringer och strax där efter ringer Peter mig och säger att det gör väl inget att vi kidnappar Stefan och går ut och äter. DE<hade aldrig gjort så mot Peters nuvarande tjej, där har de sett till att de haft barnvakt sen Alvin bara var några månader. Här var Dennis 3 år och Rasmus skulle fylla 1 år så nog fan hade de kunnat fråga om jag ville med , men nej de ville helt enkelt inte ha mig med.
Dagen där på firar de utan mig och barnen med Stefan ute på landet, sen den gången då Dennis fick sin hypoglykemi och var på väg att dö, Stefan var och meckade bil på landet, mina föräldrar kom hit och han tyckte när ambulansen var och hämtade mig och Dennis att varför skulle han komma hem , mina föräldrar va ju där. Så mycket betyder vi, bilarna har alltid gått före. Enda gången man dugit är när det gällt pengar att ta lån, ha krediter , mobilabbonemang jag tror jag stått för 4-5 st mobilabbonemang under dessa år för honom. Tacksam nej inte ett dugg, inte ens nu när han beter sig som han gör mot mig och barnen är sur och tvär och fräser konstant över att jag ringer och smsar hans mamma o syrra, men om de nu inte vill att jag gör det och ber'ättar hur han är så kan de för fan säga de själva men nej de är de för fega för. Men de ska försöka vara så förbannat starka utåt. Men de är bland de falskaste och fegaste som finns. Jag har börjat genomskåda dem alla. T o m Dennis och Rasmus har börjat göra det, endast Tobias som fortfarande är lätt att maniplulera och det utnytjar Stefan till fullo.
Som den här veckan har han varit borta hela dagarna och meckat bil med sin polare, åkt i stort sett direkt efter jobbet och sen kommit hem sent inpå natten. Hade det varit jag som gjort så vilket jävla liv de varit då men nejdå. Han sa att han ska flytta nu, men han har inte börjat leta lägenhet än, tror han nån annan som hans mamma eller brorsa ska göra det åt honom.
Hela hans liv har alla andra gjort allt åt honom, han har aldrig behövt ta konsekvensen av sitt eget handlande , men sanningen börjar komma i fatt honom nu och snart går det inte att fly.
Han söker stöd hos hans mamma men när det väl gäller sen kommer inte hon heller finnas där, för hon vågar inte heller konfrontera saker det har alltid hans pappa fått göra.
Men hon ska låta så duktig och stor, undra va de säger när de inser om allt han ljugit om. Men jag bryr mig inte längre så länge de ger fan i att såra barnen som de gör.
Jag klarar mig jag vet vart jag står men inte barnen , de mår dåligt redan som de är. Det finns så många saker de gjort både mot mig och barnen, allt skit snack de sagt om mig inför barnen. Särbehandlingen av barnen, att Stefan tillåter sin kompis att kalla barnen speciellt Rasmus för idiot, dumhuvud, cphuvud mm de finns ord i en oändlighet som Stefan accepterar att denna människa säger till barnen, denna person leker även väldigt vålsamt med barnen så han gör dem illa, och det tycker han och Stefan är kul, när barnen börjar gråta för att han kastar dem i buskarna, häller vatten över dem, slänger om kring med dem, vänder upp och ner på dem på ett hårdhänt sätt, de har t o m fått blåmärken i sidorna och runt nacken av honom.
Denna vecka har inte Stefan lyft ett finger hemma men hans humör har gjort att barnen drömmer mardrömmar mm, det finns så oändligt mycket men jag orkar inte och kommer inte på allt just nu att skriva ner det, det får bli en annan dag.

I dag har iallafall jag och barnen först fikat hos mormor o morfar sen åkte vi till stallet, där de red och sen fodrade, var förbi stefans mormor o snabb fikade då dennis gick ner i sockret, det vart stefan sur över, han hade först inte plats för oss i bilen . Men när jag sa att vi skulle förbi hans mormor ja då kom han o skulle hämta oss, sur vart han för att vi inte var klara när han kom, han vägrade komma upp, fast hans mormor sa att han kunde ta hundarna me upp, han körde som en idiot hela vägen hem, satt tyst och grinig hela vägen bara för att jag smsat hans mamma o syrra igår för att han som vanligt vägrade svara på mobilen, så frågade jag dem vem som skulle ta hand om ungarna om det skulle hända typ Dennis nått och jag måste åka in med honom , är det bara mina föräldrar som ska komma jämt, de svarade inte men hade väl iallafall sagt till Stefan att jag smsat och han va arg. Men jag vill att de öppnar ögonen för hur allt här funkar, för snart kommer de förlora sina barnbarn för jag kommer slå¨ss för enskild vårdnad då han inte bryr sig ett jävla dugg om dem, här om dagen gav han dem varsin 100 grams choklad kaka och Dennis hade inte ens tagit blodsocker innan han började äta, kollar man inte sånt, nej va dååååååå. Det är visst bara mitt jobb, han bryr sig inte ens om att lära sig insulin doserna. Ja listan kan göras väldigt lång.

RSS 2.0