Nervöst o stressigt

I morrn är det Halloween utställning i Ärentuna, och dit ska jag ta Puzz. Bil o släp är ordnade så snart ska jag åka till stallet och börja tvätten av Puzz och fixa man , svans o allt annat inför morgon dagen.

Ska även hinna köpa Halloween kläder till barnen då de ska vara utklädda i morrn o ev jag me undrar bara vart man kan hitta kläder till bra pris tycker att utklädnings kläder är förbannat dyr för ingen direkt kvalite.

Idag fick man första lönen från jobbet me, de kändes bra helt plötsligt börjar man se en ljusning på saker och ting. Snart kanske man kan sålla bort gamla skulder och lån.

Sen ska körkortet fixas, bil har jag som sagt letar även hästtransport ett äldre som funkar att köra små hästar i..

Näää om man ska ta och sätta fart sitter jag här lär jag inte hinna få nått klart..

Do´nt ask how??

Konstig rubrik men den passar för jag vet inte hur , men Nima har ett stort kött sår vid analöppningen hur länge eller när och hur hon fick de vet jag inte...

Upptäckte de igår när hon slickade och slickade, sen har hon setat som hon velat åka ´fiskana men inte gjort de.

Nu lyfte jag svansen och tittade och fick se ett halv centimeter djurp 3 cm långt och 1 cm brett sår. Så de vart att sätta tratt och sen tvätta med jodopax. Hon hatar att ha tratt, går in i allt, försöker gå in i Mulans koja istället och Mulan blir skit sur och morrar.
Idag är Nima lite lojj så jag måste hitta en feber temp och kolla tempen på henne, varför händer allt sånt här när man egentligen inte har råd, men man fixar det har man djur får man ta de..

Idag hoppas jag iallafall hinna upp och köra hästen, igår vart de bara att mocka och fodra,, ska iallafall få mer spån i boxen nu ( Hoppas jag) efter lite tjafs med stallägaren.

Sen har jag fått veta lite om kommande POTC 4, det är lite strul med skådisarna alla vill och kan inte vara med pga andra jobb speciellt Kiera vill inte hon vill göra mer seriösa roller hon vil inte bli förknippad med sin roll som Pirat, Orli står med ena foten i POTC och den andra utanför då det kan bli lite strul att vara borta länge igen , den kommande filmen för honom är ev " the fever return" som han ev ska spela mot Kiera. Ja spännande blir det iallafall själv hoppas jag att de alla kommer vara med i POTC 4 de blir inte samma sak utan dem även om Johnny är helt underbar. Hela 404 miloner kronor får han för den rollen..

Ska försöka få in en liten resa här innan eller vid jul igen får vi se...lite beror ju på hur jag kommer jobba och om jag kan byta något , några pass. Jaja de märks ju ..

Nej bäst att sätta fart nu

Hur fan lyckas man med det

Var upp till stallet och stod i boxen med én blöt häst då jag känner nått under foten i spånet. Ltar mig ner o känner efter i spånet ligger en ca 30 cm lång kökskniv en sån man skär bröd, kött med.

Va fan gör den i häst boxen ??????

Tänk om hon lagt sig o rullat, trampat in den i hoven eller vad som helst. Fy fan säger jag

Troligen har de använt kniven att skära spånbal eller annat med eller bara varit in o glömt den kvar där inne.....

Jag vet inte alls men snacka om förbannad jag blev, räcker de inte med den skada hon hade för dryga 1 år sedan.
Nej jag måste hitta en annan stallplats och det fort.

What a day

Ja herregud gårdagen va en riktigt kaos dag.

Först på jobbet tyckte vi jobbade av fort och bra ändå vart det en massa tok och fel. Några hamnade inte bra i sina rullstolar så man fick lyfta om och trixa för man vill inte att de sitter tokigt. Sen när man skulle byta på några så självklart måste jag ta de som bajsat ner sig eller pinkat ner sig totalt. Jaja visst låter min dag toppen.

I förrgår fyllde en boende 89 år, i går fyllde en 79 år och idag fyller en till år så tårta har de blivit.

Trivs bra på jobbet visst det är tungt, det är stressigt och jag fortfarande känna att jag inte riktigt har koll på läget alla gånger. Men de flesta är jätte bra att jobba med och man kan fråga om saker och vad man ska göra.

Har även haft mycket problem med D han börjar komma i puberteten och bli tonåring de märker man även om han bara är 11 år, för jisses vilket humör han har sen har han ju även sin ADD som blir värre under tillväxtperioder.

Blodsockret har inte heller de varit ok under flera veckor, han glömmer ta insulin, han slarvar med maten på sklan. Han gör inte sina läxor, "glömmer " dem kvar på skolan och säger att läraren inte påminde honom.

Men nu ska jag på möte med skola och andra för att göra en handlings plan runt D för att det ska funka, klassen är väldigt stökig det förekommer både mobbing och även isshandel i denna 5:a och tyvärr har inte skolan gjort mycket för att stoppa det och föräldrarna till de barn som utsätter andra gör inte ett skit. Så nu ska jag dit och lämna en bunt papper med lagar och förordningar de ska följa, för det finns regler och lagar även för lärare och andra att följa när det gäller barn med speciella behov som fler i denna klass har, det finns några med diagnoser och några under utredning så personalen måste ha kunskap i sådanna problem och hur man hanterar och lär ut till dessa barn. Det kommer att behövas en resurs för dessa barn men kommunen har inga pengar så nu ska jag vända mig till högre ort och fråga hur och om det får gå till så här .

Vad kommer först pengar eller ett barns liv och säkerhet ??

Var och lämnade blod i går också som den trogna blodgivare man är, men igår gick även de fel.  Man brukar lämna 5 dl , de har en ungefälig tid på hur lång tid det tar sen brukar det larma när påsen fyllts till den mängden , vippen känner av mängden. Men den vippen vi hade larmade inte och då jag är väldigt lätt blödande så ja på den tid det brukar ta att lämna 5 dl lyckades jag om man nu ska säga så lämna 1 liter. Kan ju erkänna att jag va rätt snurrig när jag skulle cykla hem , med extra järntabletter mm med mig. De skämdes som bara den, så nu står det i datan på mig att lättblödande. Har inte nån blödar sjukdom eller nått men jag har väldigt tunnt och lätt flytande blod ller nått.

Nej nu ska jag sätta fart och åka till stallet sen ska jag iväg och uträtta några ärenden åt pappa.

Ut i regnet igen bläääää

RSS 2.0