Dugligt med strö eller ??



Det här är väldigt mycket strö, denna häst badar i strö enligt stall ägaren. Som ni ser här endast halva boxen ströad och andra halvan endast betong. Boxen är avlång ca 3,5 m x 2 m. För denna box och då som de säger 8 kg hö men det är bara det att allt foder äter hästarna utomhus så de tar av varandra + att de delar hagen med 21 får som äter av deras mat. Men nej det räknas inte utan hästarna stora får 10 kg hö och shettisarna 8 kg hö av sämre kvaltitet väldigt dammigt har det varit och vissa partier mögliga. Därav då en häst är allvarlig host häst äts allt foder ute.
Ska se om jag kan ta kort (nya) på hur lite spån de står på, och det tycker hon är fullt dugligt. Jag ska alltså betala 1500 kr per häst och nuska det höjas för 8 kg dåligt hö en spån bali vekan som nu ska delas på 5-6 hästar, hade det varit 1 spånbal per häst hade det varit ok. Mennejdet blir ju för dyrt. Så troligen kommer vi söka nytt stall , tråkigt då vi annars trivts väldigt bra, hagen är enorm och kanon fin. Bra folk istallet annars och så men jag betalar ite för något jag inte får, hellre betalar jag mer och får valuta för de pengarna även om jag lever på studiemedel och har delad vårdnad om barnen å man inte har underhåll eller dyl mer snart.

Jaja nu har jag gnällt klart.

Ha en bra dag alla glada

Idag bär det av att hämta en till shettis, inte min egen denna gång men en till till flocken

I dag bär det av till Södertälje för att hämta en shettis valack som en bekant köpt. Han är nästintill ohanterad och hon som köpt honom har egentligen inte mycket vana vid hästar så, så jag vet nog vem som kommer få göra det mesta med denna häst. Sen trodde hon att hon skulle få använda mina hästars utrustning men nej där går gränsen. Har hon råd att köpa en häst får hon ha råd att köpa utrustning. De har pengar, men hon är lite snål för hon har letat billiga shettisar och liknande.
Samma diskuterade vi ang kostnaderna att ha häst och hon sa att vi använt för mycket foder och spån under våren . Enligt deras beräkningar så är de 1500 kr jag betalat i hyra endast för foder o spån . 8 kg hö, spån och kraftfoder. per häst Hon kunde inte säga hur mycket kraft foder mina fått. För de häller upp allt i en balja och sen delar ut det men det är kanske 1 kg kraft och 3/4 kg muslie som delas på tre hästar sen får de göra lite till , så shettisarna får kanske 5 dl max av detta. Och att hon skulle räknat 1 spån bal per häst i veckan nej snarare 1 spånbal på 4 hästar. Några vet hur lite spån det varit i våra boxar tror jag har bilder ev som jag kan lägga ut senare. Men här ska jag visa nu den lilla shettis kille som hämtas idag

Så ser alltså lilla Amadeus Gold ut



Kan inte låta bli att lägga ut bild på min prinsessa Puzz me.



Ska ta lite nya bilder snart så jag kan lägga ut och visa shettismaffian.

Mitt huvud, vilken karusell

Nyss hemkommen från en trevlig kväll hos Mikaela o Jonas tillsmmans med Cicci. Innan var jag och Cicci i Hallonbergen centrum och shoppade jeans.

Nu sitter man här och undrar varför världen snurrar och man mår som man gör men med 2ls vin , 3 glas grogg och 2 cider kanske de är förklarigt medtanke på attman i stort sett aldrig dricker annars. Trevligt var det iallafal. Var kul att komma ut. Ungarna ringde tidigt i dag o sa godnatt de var framme i Mora och Dennis var inte på humör alls hade han kunnat hade han gått hem från Mora till Väsby det hördes. Förstår inte att det blir flerkonflikter mellan stefan o dem än det blir här hemma.

Nej nu ska jag försöka sova Natti natti förhoppningsvis.

Hur fan har de tänkt man ska klara sig

Funderar på hur de som går på socialbidrag egentligen får det att gå runt, har ju själv fått lov att gå på bidrag ett tag efter separationen.
Hur beräknar de sina normer mm hur mycket är det tänkt ska vara till mat och kläder mm, vad är det tänkt man ska kunna betala annars.

Själv får jag med årdbidrag, barnbidrag + socialbidrag ihop 15790 kr låter kanske jätte mycket men på det har jag en hyra på 6483 kr, el 1200, tv licens 760 kr, el nät avgift 560 kr, försäkringar 1500 kr, telefon 990 kr, mobil 1552 kr, + en del andra räkningar och lån som studielån 500 kr bla så de upkommer till ca 2000 kr som ni ser är utgifterna högre än inkomsterna och sen ska man ju ha till mat och annat eller ska man leva på vatten och luft ??

Det skule vara intessant at veta deras normer för en ensamstående med 3 barn som ännu inte har ostads bidrag eller underhåll för å får jag inget alls från soc utan ska klara mig på det.

Tur nu att jag fått detta korta jobb på Sveriges Television och hoppas jag kan få mer efter det.

Om någon vet normer ller dyl skriv gärna dem här nere, hur sjuton klarar vissa at leva på bidrag ?? Finns ju de som gjort det i flera år och som inte vill jobba, men hur fanken har de råd tt leva ?
Vet att flera av desa även har bil, reser, kan handla kläder . Vilket inte jag kan köpte skor till arnen för sammanlagt 500 kr och det var för stor utgift för att det skulle gå runt denna månad.

Jaja nog av självömkan nu ska jag ta ut hundrna en sväng och njuta av soln som för en gångs skull tittar fram.

Sköt om er allihop

Det är ett helsike me datorer o annat ibland

Ja så la datan av för gott hela 2 dagar höll den efter sitt bad, men sen la den av. I dag testade jag starta den andra som även den badade o den startade , endast skärmen o tangentbordet gav upp än å länge man vågar inte ropa hej då dör en väl direkt.
Fick ta sonens gummitangent bord o mus han fick när han sålda jultidningar, men jisses för att skriva påden, de går ju knappt man tappar bokstäver o man måste trycka hårt o mitt på tangenten.

Annars går livet vidare, har fått ett kortare jobb inom Sveriges television med en TV serie ska bli kul och något nytt, kanske är början på något nytt.

Annars är det snart res dags för mig och åka o se om mina vänner snart kommer slå till och förlova sig vore så kul får väl försöka övertala dem.

Nej nu ska jag fixa lite här hemma, barnfri denna vecka o nästa . Tomt är det och tyst man är van vid bråk och en massa ljud men nu tvär tyst. Men man vänjer sig nog vid det med, har ju iallafall hundarna hemma.

Efter 2 veckor utan data är man nu tbx

Usch vilken dag, regnet om än välbehövligt öser ner o man har inte stor lust att gå ut, men då man är hundägare är man ju så illa piskad. Så efter hundpromenad fick jag sätta mig o kolla mail o annat jag inte gjort på ett bra tag, ringde o anmälde Dennis cykel som vart stulen här om dagen, ännu en sak att lägga till med försäkringsbolaget räcker det inte med allt som vatten skadades den 31:a när trädgårdsslangen sprang läck o allt i vardagsrummet fick x-antal liter över sig. Datorer, modem, telefoner, mp3, mp4, kameror mm . Böcker, kort, filmer, spel och annat sånt man har i bokhyllor och data bänkar, tack o lov klarade möbler och TV sig.

Jaja nog om det, nu är allt anmält iallfall bara att vänta o se va de godkänner mm, då vissa kvitton vart blöta och med det svårlästa.

Ätit lunch med Marinette idag de va kul och komma ifrån ett tag, tackar för lunchen de va gott och trevligt. Sen var jag ner o handlade till skolavslutningen, mobilen ringer o det är skolan som meddelar att Dennis dragit ifrån skolan fast han inte fick. Tack o lov va jag redan på Centrum så jag tog kassarna o gick till biblioteket och visst där satt han o väntade på sina kompisar. Han vart arg när jag kom o hämtade honom o sa att vi skulle gå till skolan o prata med dem. Sur vart även Stefan för att jag ringde o berättade att DEnnis dragit igen skolan ringer ju inte honom. Sen är han sur för att jag har barnen midsommar o inte han , han försökte byta lite fint genom att säga att barnen ville va hos mig den här helgen, ja du så nu är han skitsur. Han hade dem nationaldagen också en röd dag. Jag inser att det kommer bli en jäkla massa bråk om dagar som jul, nyår, midsommar, valborg, födelsedagar mm. Men jag ska ta upp allt i familjerätten så man har allt svart på vit.

Jag har bara väntat på detta o nu kom de, visste att de skulle komma tjafs från hans sida o han vill ju ha dem närdet är sånna saker så han kan visa upp sig att titta jag klarar dem själv, men att de inte borstat tänderna på 4 dagar , bytt kalsonger endast 1 dag av 4 de spelar ingen roll, inte ens familjeteamet brydde sig om sånt de som säger sig jobba för barnens bästa petitesser tycker de ok så nu ska inte barn behöva borsta tänderna på 1 vecka eller mer och inte byta kläder, och sedan går myndigheter samtidigt ut med att dagens barn har dåliga tänder hmmmmm va då dubbelmoral.

Min blogg har varit konstig förresten den stod att den flyttats, och när jag lyckades komma in stod det ta bort blogg, har nån försökt komma in på den eller va har hänt då ???

Usch regnar fortfarande, på ett sätt är det bra, det blir bete till hästarna, igår förresten på tal om hästar pratade jag med Sandra igen de va kul, hon har fått ett till föl en brun liten kaffe hingst jätte söt. Vi pratade om våra Pållar, måste fixa kamera igen så ja kan ta lite kort. Idag fick jag mail från Divas ägare och nu verkar de som de vill antingen ha mer betalt eller behålla henne, först va det ju meningen att vi skulle få ta henne för 1500 kr o de fick fölet som kommer nästa år, då de egentligen inte har tid eller plats för henne och de tyckte hon har de så bra hos oss då hon får bli riden o körd , något hon älskar. Ja får vänta o se vad som händer, de tråkiga är att man redan pratat med barnen om att hon ska vara kvar för alltid, jaja de ordnar sig, annars får jag försöka få loss pengar o ta nån av Sandras skönheter hon har ju två ursnygga damer till salu.

Sen ska vi ju iväg o titta på Zorro med får vi se. Hua ska snart ut i regnet igen men som sagt de blir bete och sen foder om de regnar o sen kommer sol, bara det är uppehåll i morrn på skolavslutningen.

Nu ska jag städa och fixa lite inför i morrn

RSS 2.0