Äntligen nån inom myndigheterna som lyssnar

Idag va jag så arg, då det ännu inte sats in några pengar till räkningar, det tas för givet att jag ska sälja hästen så är den ur vägen och jag är hemma hela dagarna. Men nej faktiskt så sa t om en på myndigheterna nej till det. Om det inte är livsnödvändigt ska inte hästen säljas och hon vart både arg och upprörd nä'r hon hörde hur det var här hemma. Att jag verkligen lever med Dr Jekyl and Mr Hyde. Så i morrn ska det tas ett allvarligt prat. Hon kommer tala om för Stefan att om han nu inte vill ändra på sig är dörren där. Han kan inte vänta sig att alla andra ska ändra sig för honom och han själv ska kunna fortsätta i samma spår. Känns skönt att någon äntligen lyssnar. Visst jag kommer få ett helvete ett tag med all agg för att jag skvallrat som det heter men vad ska jag göra ljuga för dem när vi är på mötena . Nej det är slut med det nu , i morrn kommer jag verkligen tala ut jag kommer inte lägga om orden för att de inte ska vara så hårda utan i morrn kommer hela sanningen och det känns bra för att för en gångs skull har jag hittat en på myndigheterna som lyssnar och inte tyckte att jag bara var gnällig utan hon såg det hela.
Även om det kommer bli jobbigt ett tag så vet jag att för en gångs skull är jag på väg åt rätt håll. Visst denna månad kanske inga räkningar eller dyl blir betalda men då vet de på myndigheterna varför så då får de hjälpa mig.

Puss och kram på er alla mina underbara vänner som finns där och orkar lyssna på mitt gnäll och mitt självömkande. Ni betyder mer än allt guld på denna jord ska ni veta.

Tyvärr kan drömmar gå i kras fort

image15Ekonomin är total havererad, inga pengar till räkningar och de pengar som han har kvar sätter han inte över för han har inte handlat klart det som behövs än till nya bilen.
För att få ihop pengar till VÅRA räkningar måste jag nu sälja det enda jag har . Min älskade lilla häst. Det känns fördjävligt, komentaren jag fick av hans mamma var att han som jobbar och harvar måste ju få unna sig något, får man inte handla varför ska man då jobba. Jo visst men först en bil för 6500kr när vi endast hade 5000 kr till det. Sen har han handlat ännu mera saker . Varit ute och käkat och BJUDIT sin kompis på mat och öl. Ja du somliga kan inte hålla i pengar.

Jag som anmält Puzzel till premiering, utställningar och ev tänkt skicka henne till hingst.

Dennis är jätte ledsen för han tycker det är jätte kul att rida , han börjar bli duktig på det med , med tanke på att han aldrig ridit innan. Än väger han inte för mycket för Puzz men han är rätt lång på henne men så länge han har vikten så går det bra. Men nu slås även den drömmen för även honom.image13image14

Övning ger färdighet

igår red Dennis på volten, han va lite "trött" det är ju jobbigt när jag talar om hur han ska göra. Men när jag sa att om han inte kan göra de olika sakerna blir det ingen rosett heller på tävlingar och utställningar och då jäklar lyssnar han  haha . Han vill så gärna ha rosetter att visa upp, så jag hoppas han kan få en den 25 oktober på halloween utställningen i Uppsala.

image12

Nån som behöver en Chrysler Voyager -92

Måste bli av med vår Chrysler har inte tid och ork att fixa växellådan på den. Annars en jätta bra bil som går bra. Den säljs för endast 5000 kr, om ni vet nån som är uteefter en sån bil så hojta här eller kolla annonserna på blocket, eniro, abc-annons.


image11

Så ser den ut 7 platser, 2 kaptens stolar fram, 2 soffor bak, dragkrok.

Nån här som är intresserad ????????

Nu orkar jag inte

Hur fan tänker idioten, jaja han fick en lön på 20500 kr varav 13000 kr skulle vara till räkningar. Att han sen övertraserat kontot så det spärras med 800 kr , lånat pengar av jobbar kompis 400 kr , lånat pengar av de , de samlat ihop till en som går i pension. Nej då går han nu och köper en bil för 6500 kr sårent logiskt finns det inte 13000 kr kvar till räkningarna. På det så åker han till Biltema och handlar allt möjligt, sen köper han godis, korv + mcdonalds. Inte nog me det sen då ska han ut på krogen med en kompis o käka och ta ett par öl.

Hur fan det ska gå ihop det vet jag inte, och vad säger hans föräldrar inte ett jävla dugg . Han får göra va fan som helst men hade det varit tvärtom jävlar vilket liv det blivit då.

Usch orkar inte med detta längre samma sak varje månad

Bil köp igen

Så var det då dags igen för det årliga bil bytet, tyvärr håller inte bilar mer än max ett år här, visst det är gamla bilar då vår ekonomi är i botten men ändå. Just nu tros de att man kan köpa en ny bil för hela lönen att man måste betala hyra, barnomsorg mm va då kommer det ingen räddande ängel från skyarna och fixar det åt en.

Jaja vi får väl se vad det blir av det hela och om det blir några räkningar betalda.

Det verkar vara några bilar som de ska åka och titta på i div pris klasser.

Annars under dagen ska jag till stallet, måste bada Puzz och sen får ja se om nån av killarna vill rida eller köra henne innan.

Nu är det bestämt Dennis ska rida på kur på utställningen i Uppsala

Ska vara prisutdelare på en shetlands uställning/Halloween utställning i Uppsala och på denna ska det nu även vara kur + körnings delar och jag frågade på kul om Dennis kunde tänka sig att rida . Jag var bered på ett nej men han svarade ja, så nu övas det för fullt, själv kommer jag ev köra.

Det var skönt att veta att hennes vita hår på benen efter skadan inte påverkar hennes resultat som jag hört innan, så nu får man bara maskera hennes stora huvud. Men det roliga är på alla hennes träns har hon på andra innersta hållet på stl shetland samma på grimmor stl shetland. Men enligt standarden har hon stort huvud, men det är hon ju inte ensam om finns många fina shettisar med stort huvud.
I morrn ska buset duschas idag vart så mycket att det inte hans med.

Måste skicka täcket till en på shettis forumet med stackarn har fått vänta länge nu på det.

image7

Här är en bild på en liten Puzzel som ropar efter sina kompisar.

image8

En bild , där hon får visa upp Dennis nya sadel

image9

Tobias provar sitta på Puzz en snabbis

image10

Märks att man är fäst vid denna lilla häst va, hon kanske inte ser mycket ut för jorden men för mig och barnen betyder hon väldigt mycket. Så det känns kul nu när Dennis vill rida och visa fram henne på utställningar. Kanske är det en rosett han ser fram emot att få och visa upp.

Va ett tag sen ja va här

Livet går vidare, dagarna rusar förbi. Inte hinner man fått nått gjort heller en massa måsten som man bara förtränger. Är totalt orkeslös just nu.
Men men lite roliga saker har hänt, träffat min vän en snabbis , det var kul att få ses och prata lite.
Sökt högskolan nu får vi se va de blir av det. Det enda är att CSN är på mig om att jag hade för hög inkomst 2006 så jag ska betala tbx 7700 kr hur jag ska lyckas få tag på de pengarna vet jag inte.
Puzzel mår bättre nu , det var ingen patela tack o lov , däremot är ena senan som gick av i somras efetr hennes kamp med elrepet efter att ha blivit jagad genom staketet det som åsamkade problemen. Lederna och senerna är fortfarande stela och lite korta, så om hon stått hårt, legat länge får hon problem att få benet att följa med ungefär som när vi får  myror i benet eller när benet somnar. Men det kommer förhoppningsvis bli helt återställt med att hon får röra på sig och bygga upp leder och muskler. Ena leden ligger lite snett men det ska inte påverka henne.
Det var skönt att veta iallafall. Ska fixa nytt pass me då jag fortfarande inte hittat hennes gamla suck.. dyrt lär de bli och vart jag hittar nån som kan skriva signalement vet jag inte, måste ju ha passet till premieringen som jag nu lovat alla ta henne till. Står fortfarande i funderingen om jag ska ta föl eller inte på henne.

Nima löper och är ennu mer pucko än vanligt, de andra puckot i familjen har även han nu börjar prata mer om separation. Han är ju den som kommer lindrigast undan och det har han börjat inse, han får ju halva barnbidraget, halva vårdbidraget + sin lön sen har han endast 12000 kr i skulder. Medans jag sitter med 300000 kr i skulder för gemensamma saker men det var bara jag som kunde ta lån, kredit mm, sedan jag har ingen inkomst alls han får ut ca 17000 kr efter skatt i månaden. Jag står på 0 och i o m att alla bidrag delas på hälften mellan oss blir det ännu mindre till mig så ja , där går han ut som vinnaren. Men men bara allt blir lugnt, jag kommer ju få gå på BUP 1-2 gånger i veckan med barnen + till läkare själv pga utbrändhet men jag måste börja jobba även om läkaren säger absolut nej, jag är ju 0 taxerad pga studier och ingen inkomst 2007 mer än några pass i januari och de räknas inte.
Läkarbesöken för mg kostar 270 krper gång så ja det är rätt dyrt och jag kommer gå 2 gånger i veckan f o m 1 maj.
Men som man säger allt går att lösa, får väl se till att Stefan köper kläder åt barnen då han är den som har pengar, hos mig får de begagnat f o m det vi separerat ( när de väl kommer dit).
Kronofogden kommer ta 1500 kr i månaden från mig när vi flyttat isär, efter beräkningar vi gjort så kommer jag att ha kvar efter att alla räkningar mm är betalda ca -500-2000 kr i månaden.
Men jag får rå mig själv.

Slut gnällt om det nu.....

Idag ska jag skriva nationellt matte prov ser inte fram emot det alls, men det är sista provet sen har jag bara två inlämningar i naturkunskap och provet sen är det klart. Sen är det ju bara att hoppas att betygen räcker till högskolan, för jag vill plugga och för barnen passar det bättre att jag pluggar än jobbar pga tiderna. Jag kan ju jobba extra lite då o då.

Nej nu ska jag ta utde där 4-benta PMS monstren på en sväng i det vackra vädret, sen blir det en sväng till stallet, sen hinna hem och fixa middag o annat innan mama kommer o passar barnen medans jag skriver prov.

Syns och hörs

Dennis blivande ryttare eller bara önske tänkande

Idag va Dennis hemma från skolan igen pga svullen lymknuta i armhålan efter vaccinet.
Så först var jag och skrev samhälls prov kan ju bara säga att de gick åt skogen , men de visste ja ju redan innan att det skulle göra.
Hem snabb lunch sen åkte jag och Dennis till stallet, mockade blev bjudna på fika av Tite sen tog vi in en fällande liten Puzz. Sadlade och tränsade efter en del borstande men ja kan ju säga att hur mycket ja än borstade så såg hon inte de minsta renare ut.
Ut i hagen med Dennis och häst, där ber Dennis mig koppla av grimskaftet och han rider sen själv. De såg kanske inte så vackert ut då han har händerna både högt och brett men han sitter kvar och han styr. Sen att Puzz är så otroligt snäll är ju en annan sak, att en unghäst finner sig i så mycket är otroligt.
Dennis red upp och ner för gravkullarna, travade på fälten och Puzz gjorde de han bad henne. Älskar den lilla hästen. Blir så ledsen när släkt och föräldrar vill att jag gör mig av med henne, jag har inte tid och råd säger de. Jag måste ju ta hand om barnen, lägenheten och allt annat och när jag börjar jobba så kommer inte tiden finnas säger de. Men hur har andra tid och råd då t o m de som inte jobbar och är ensamstående.
Nej jag gör mig inte av med henne. Dennis ser fram emot att hämta nya sadeln, ja den är begagnad men ny för oss, sen har jag hittat en rockard ja ska titta på visst den är av en bilaxel så frågan är hur mycket den väger o hur lätt den rullar. Det är ju en shettis som ska dra den så.
Nu ska jag göra läxor och chatta lite på msn.

Ännu en dag i .......

I går kväll och i natt har jag läxat upp min käre engelske vän, jag vart förbannad riktigt ordentligt så nu får vi se. Har ju sagt åt honom att vara seriös i det förhållande han påbörjat med en jätte go tjej. Men nädå han måste kliva över skacklarna både en och två gånger och ändå står hon kvar, men frågan är ju bara hur länge. Han har svårt att inte låta bli, visar nån intresse ja då måste han kolla läget. men vi får se om han fattade igår för jisses ja skällde som ja nog aldrig skällt på nån förrut höll t o m på att väcka barnen för att ja va så arg.

Sen i morse vaknade Dennis med jätte ont i armen, han tog trippelvaccin igår och det kan bli en efetr reaktion på det. Så han vart hemma. Själv hade jag världens huvudvärk suck stress. På fredag har jag samhälls prov har ja pluggat typ inte mycket och varför ju för att jag måste ha en svår matte uppgift klar tills i morrn och ja som ni vet jag och matte hör inte ihop. Sen måste jag har två stora naturkunskaps inlämningar klara till fredag. Samhälle är inte heller ett ämne ja gillar för jag har aldrig varit intresserad av varken politik eller dyl.

Sen på allt detta måste man ju sköta allt de vanliga tvätta, städa, diska, gå me hundar, sköta ekonomi om vi nu haft nån. Måste ordna ansökningarna till högskolan me. Måste få i ordning några ordrar med ljus me , behöver sälja fler me. Allt stressar en till vansinne men va kan man göra åt saken. Vet tt de finns många som har det betydligt värre än va ja har så de är en liten tröst.

Nu ska ja se om ja kan få fler ljus sålda och sen måste ja få iväg annonsen om hästkompis.

Behöver tid och pengar och en hästkompis

Suck skulle behöva 36 timmar på ett dygn istället för 24. Nästa vecka har jag en massa som måste bli gjort, flera inlämnings uppgifter, bla 2 i naturkunskap, en jätte stor i Matte sen har jag samhällskunskaps prov. Utöver det är det utvecklingssamtal med Rasmus, och en massa andra möten.
Sen vill jag ju hinna med hästen me, har idag köpte en sadel elelr ja jag har sagt att jag vill köpa den hittade den på blocket och tyckte den såg bra ut så de ska skicka den mot postförskott med bussgods.

Idag har jag sagt åt mig själv att lägga mig tidigt, för i natt sov jag kanske 20-30 min sen låg jag vaken hela natten. Hostade oc  kunde inte sova. Troligen för mycket runt mig just nu. Allt med läxor och skolan måste söka in nu i dagarna med 15 april är sista dagen. Sen får man se om betygen håller och räcker.
Har ju Mvg i några ämnen och många Vg men tyvärr nu i några av de sista grundämnena så har de endast blivit G mindre bra. Har inte orkat , men så skulle jag ju egentligen va sjukskriven för utbrändhet och gå på terapi för att orka ta mig tillbaka, fick medicin ja skulle ta har ja tagit den , nope. Har jag varit på träffarna och till läkar besöken   nope. Antingen glömmer jag elelr så orkar ja bara inte, inget är kul just nu . Det enda som ger nått är stunderna i stallet då ja får pula för mig själv, och sedan msn, mitt liv är typ msn just nu.
Visst ja städar, diskar och tvättar för att ja måste men de känns inge kul. Jag ser till att barnen får de , de behöver och myser med dem men att orka göra saker tillsammans med  dem orkar jag inte, och jag mår dåligt av att inte ha orken att göra saker med dem. Vi spelar lite tv-spel och annat men mer blir det inte.

Sen fick jag reda på att i slutet av Maj åker Tite och Arild med deras hästar och får till sommar stugen och då står Puzz helt ensam i 2 veckor, innan Lovisas sommar hästar kommer. Och då ska vi till landet undra bara hur ja ska få me henne ut dit bara. Usch alt känns hopplöst , sen vet ja ju inte om Malin låter mig ha henne i hagarna vid vår stuga eller om hon ser de hagarna som sina, även fast mer än hälften av tråden är min. Eller om hon inte tänker låta hennes härstar gå med min då jag flyttade så kanske måste jag hitta en kompis över sommaren till Puzzel, får sätta ut annons om att man vill ha sällskap åt Puzz ver sommaren typ från sista veckan i maj till mitten , slutet av augusti.
Nej nu ska jag väl se till att ungarna kommer i säng de sitter och spelar playstation 2 och det är svårt att avsluta ska ni veta.


Va mycket att göra och så lite tid elelr är de bara dålig planering ??

Så va det dags att få upp ungarna tidigare än vanligt skulle vara i stallet 8.15 idag. Och inte ville ungarna upp inte fick locka och pocka för att få upp dem. Men men tillslut var alla uppe och påklädda, jag med. Fruktlagda i väskorna , Dennis har sin smörgås med , badpåsar och gympa påsar kollade och med. Rasmus och Tobias står klara i hallen när Dennis börjar att nej han tänker inte äta frukost påskolan den är ju äcklig han ska äta hemma. Och ja talar om att idag är de frukost på skolan som gäller då ja måste åka. Dennis rusar upp på rummet o låser in sig. Ja lyckas få upp låset får ner honom och säger åt honom att han måste snabba sig men nej han vägrar. Så jag får skicka de andra två till skolan tvinga i DEnnis frukost fort hemma och sen skicka honom till skolan.
Rusar själv till bussen med bägge hundarna, trångt på bussen och me två hundar blir de inte bättre . De kan ju inte sitta still och Nima ska helst sitta mitt i gången.Mulan hatar att åka bus så hon flåsar och har sig. Vid tåget rusar de ner för trapporna mot biljettkassan, sen igenom spärren och fastnar självklart med kopplena i snurran . Väl igenom ska man upp för trappen där drar Mulan mig upp medans Nima kutar uppför den baklänges. Människor hoppar åt alla håll när man kommer stormandes med två draghundar framför sig. Speciellt invandrare ryggar undan mn det hör ju till deras kultur och i vissa fall religon att hundar kan vara både orena och farliga.
Äntligen på tåget där börjar Nima att yla för att folk tittar på henne men inte hälsar, pinsamt nää bara förnamnet.
Äntligen av tåget missar bussen då ja måste hitta en öppen bankomat som självklart inte finns i Märsta denna morgon. Så fort upp till stallet, väl där så måste ju hundarna försöka skrämma ihjäl hönsen och tupparna genom att hoppa mot gallret och boxväggen in dit. Fick sätta hundarna ylandes utanför stallet. Utmed de andra två hästarna sen ta ut Puzz på stall gången. Idag igen hakar hennes bakben. Provar backa men det hjälper inte, hovslagaren provar att stretcha benet raktbakåt och då släpper de lite. För att ha gått över tiden behövdes det inte verkas speciellt mycket fick beröm för hennes väldigt fina hovar som hade otroligt bra vinklar för att vara shettis. Har ny hovslagare nu i nya stallet . Han behövde bara raspa lite. Fick faktura på min verkning på 300 kr skönt när de kan göra så.
Sen va de bara att släppa ut pållan i hagen och mocka. När de va klart satte ja in hundarna med varsit ben i boxen och band fast dem ordentligt. Va in till Tite och tog en kopp kaffe när ja kommer tbx upp till stallet ja då har Mulan hoppat över boxväggen för tredje gången berättar Sanna som va upp och skulle rida Zsazsa. Binder upp Mulan med kortare koppel och går för att titta till Puzz i hagen då hon haltat lite när jag släppte ut henne. Men nu travarhon efter Zsazsa och Sanna som red i hagen som är på ca 5-6 hektar. När jag kommer mot stallet hör ja Mulan vråla där inne ja då har hon lyckats hoppa över boxväggen ändå fast ja kortat kopplet men nu hänger hon på andra sidan. Ner med henne och ut med em utanför och sopade gången sen gick vi till station och tåget.Nu låg de stilla på vägen hem så trötta som de va. Buss resan gick också bra nästan tomt på bussen. Väl hemma gick de in o la sig och jag har ätit. Nu sitter ja här och funderar på om ja ska stoppa in en tvätt, diska eler börja med läxorna. Egentligen skulle ja bara vilja lägga mig och sova en stund då man inte gör de så bra på nätterna innan ungarna kommer hem vid 14.30.
Men ja måste samtidigt ta tag i läxorna så ja får betygen att söka in med.
Jaja de ordnar sig på någe sätt, fastnade på webcam och msn igår kväll. Tack Cina för den underbara presenten du ska bara veta hur väl den kommer till användning.

RSS 2.0