Fick äntligen ett riktigt kanon jobb

Äntligen har jag hittat ett jobb där jag känner att jag kommer trivas även om det blir varannan helg och 2 kvällar i veckan så mina föräldrar vart inte allt för glada tilld et men vad ska man göra, då de får passa barnen.

Så nu kommer jag nog bara ha detta jobb som ligger 15 min cykelväg hemifrån och de statist och andra film och reklam jobb jag får.
Lönen på nya jobbet var kanon vart själv förvånnad att den va så hög.

Känns så otroligt bra allt just nu, nytt kanon jobb, hästen vart godkänd, DEnnis får pump nästa vecka. Så nu håller jag på och ska lägga upp avbetalningar på mina skulder, fixa körkortet, hitta ny stallplats sen är livet så underbart de bara kan bli.

Så är det bara att leta ny stallplats igen då

Som vissa kanske läst har jag och min stallchef haft lite olika åsikter om hur hästar ska skötas mm och nu har det uppdagats att hon även lånar min utrustning utan att ens fråga hon bara tar den och använder den på sin ena häst. Som om det vore hennes, hon t o m påpeckade att jag borde göra om min sulky så den passade hennes häst bättre. Sen har de räknat ut att alla hästar kostar 1500 kr i månaden året om stor som liten då . För mig är det en jäkla skillnad på t ex Shettis och stor häst men tydligen inte för dem . Så nu ska stallhyran höjas.

De hade räknat på 4 spånbalar per häst och månad men sen att det i själva verket var 1 spånbal på 3 hästar i 1,5 vecka och ändå slösade vi enligt henne. Hästarna står på ca 3 cm spån och kisset tas inte ut för de torkar ju enligt henne.

Allt foder ges ute så egentligen vet man inte hur mycket mat hästen får i sig om det är dne mängd man betalar för, hon har ju en host häst så där av kan inget foder vara inne, men sen att den hästen står granne med hönsen i stallet och att som sagt det är väldigt slarvigt mockat de spelar ingen roll. Fåglar är ju bra mycket värre än att äta hö inne.

Sen min ena har en stor box men endast hälften av denna stora box ströas så den andra delen är endast betong, det tycker hon är helt ok för min unghäst att stå på .

Sen har jag ingen som helst aning om hur mycket mat min häst fått, jag har lämnat foderstat men den följs inte alls, jag köpte betfor som använts till alla hästar.

Jag hade med mig 3 halmbalar hem inför premieringen så att jag skulle kunna ströa min box och då vart hon så glad åhhh va bra med strö till hästarna va då det va ju mitt ju , samma när jag flyttade dit hade jag med mig övergångs foder till min lilla som jag endast hade då, de tog hon till sina hästar. Jag hade även med min nu sadelhängare och täckes hängare jag köpt och fick höra att vad skulle jag med 3 täckes hängare till hennes hästar har ju inte ens varsin så hon kunde ju få en av mina typ.

Jag har trivts bra i stallet annars för hon är snäll i övrigt men nu har stallet börja handla om pengar deras hästar och får , får inte kosta och speciellt inte sen hon gick och köpte en shettis utan att prata med sin gubbe som vart sur, men ska jag betala lika mycket om inte mer än den andra inackorderingen en maxad d-ponny bara för att de är grannar och föräldrarna lägger sig i där. Jag som har shettisar, så nu har jag ledsnat och kommer söka nytt.

Mina djur ska få de , de behöver inte behöva magra av som Puzz gjorde förra våren, hon tyckte Puzz va tjock men herregud en shettis ska vara rund inte se ut som en liten stor häst i formerna.

Jobbigt bara att behöva flytta runt en massa då det kan göra hästen otrygg men i Puzz fall är det nog inte så farligt då denna dam är väldigt trygg i sig själv, lugnare och mer cool häst har jag nog inte träffat.

Nej nu ska jag fortsätta, ha de

Mörbultad och gul o blå så här inför premieringen

Igår red jag ut på Jolle tillsammans med malin på Mea och Dennis på Puzzel, vi red en tur på 2,5 timmar och på hemvägen hände det som inte hänt sen min allvarliga olycka 1986 då min häst Barock nödslaktades på banan av att ha missbedömt avståndet i en trippelbarr och vi landade mitt i så ribbor och allt blev kaffeved. Ja nu vart det inte så illa denna gång.

Jag skulle hoppa över ett dike och precis innan han skulle hoppa av så vek han av och drog in mellan träden skrapade mitt högra ben mott ett träd sen in i en hög av träd och grenar så han gick ner på frambenen där vart jag efter att ha legat med ena benet på hans rygg hängandes runt halsen på honom försökte komma av men ena foten satt kvar i stigbygeln när jag väl kom loss damp jag med ryggen före ner i en stor sten tur man hade hjälm för nacken smälde ner i stenen den me.

Så öm i ryggen och knät är jag idag men det kunde ju gått värre, den gången 1986 då spräckte jag en kota , en vart intryckt så den inte ens syntes på röntgen. Så nu blir det att stretcha lite och komma igång inför den stundande premieringen. DEnnis han tyckte det såg kul ut när jag åkte av och skrttande ropade han - Hur gick de mamma , du såg nästan ut som mig när jag ramlade av .

Har tagit ledigt idag från jobbet pga ryggen då det är många lyft, de ringde och frågade om jag kunde jobba men jag sa som de va att nej inte idag.

Lider med min vän Sandra som fick tråkiga besked om sina ögon igår, och hennes underbara lilla häst som också hon har problem med sina ögon men tack o lov inget som påverkar avel eller nått så glad för det. Och Sandra är otroligt mån om sina hästar , tänk om alla kunde vara som hon då skulle det inte finnas några missköta djur inte.

Nej nu ska jag vila lite blir jobbigt att sitta, imorrn blir det ev en kort jobb stund sen hämta hem Puzz och tvätta henne o fixa henne inför lördagen hua är så nervös. Skönt att Cicci kommer och hjälper mig.

Besluts ångest

Ska göra boxskyltar och står i valet o kvalet om jag ska göra med deras egna bilder eller med de mallar som finns, vilka typsnitt mm

Nån som kan ge råd och tips kolla länken här   http://www.boxskylten.se/   där finns mallar och typsnitt skriv gärna sen vilka ni tyckte var fina, det ska passa till Shettis, arab och varm o kallblod det är raserna på hästarna.

Har även funderat på att använda egna kort på hästarna men det är ju bara det att unghästar växer och ändrar utseende så det är så svårt.
Titta gärna på länken och ge tips på vilka ni skulle använt och om ni skulle använda egna kort eller deras mallar.

Tack på förhand

Jisses va me jobb de drösar in nu då men så underbart nu kan man välja o vraka

Hihi  från inga jobb alls till hur mycket som helst, har ett inom vården i Solna men har nu ett till på G här i Väsby med bättre tider och trevligare arbete så troligtvis kommer jag byta.
Sen droppar det in erbjudande var och varannan dag nu på olika statist jobb och inte bara här i Stockholms trakten utan även runt om i Sverige det känns riktigt kul.

Usch nu är det bara 1 vecka kvar tills det är dags att göra sig klar för premieringen av Puzz nervös som sjutton är jag tänk om det inte går bra, tänk om hon börjar rejsa, elelr inte vill stå still, börjar stöka runt elelr nått. Tänk om domaren ber oss gå ut direkt.

Usch sitter och kollar igenom alla råd och tips jag fått och på sådant jag måste inhandla innan, brylkräm mm, haha ja brylkräm till manen. Har hur många olika pälsglans mm , glans schampoo och annat så hon ska se riktigt bra ut , de jobbigaste blir att få henne att stå still när man ska ansa skägget och sen toffsa manen.

Han bada Nima o Mulan idag innan jag fick åka o jobba en stund, håller tummarna för Sandra och Sanne att stona va dräktiga. Har själv setat och kollat hingst till Puzz ojoj va många fina de finns men sen ska ju stam o sånt stämma me.

Nej dags att jobba lite innan jag ska hem blev bara en kortis idag


Så blir det lite jobb framöver

Skönt att saker åtminstone vissa ordnar sig.

Har varit på anställnings intervjuer i veckan och nu har jag lite jobb på gång . Blir både inom vården på ett demens boende sen tyckte de visst att det gick så bra under mitt statist jobb sist att jag nu fått fler jobb både hos samma som förut och hos några nya så det blir lite inhopp i både film och Tv. Det blir kul, de sa att då jag har så mycket bakom mig som jag kan både med djur, skytte, fäktning mm så kan jag ju vara med inom så mycket.

Sitter och väntar på ett paket en vän ska skicka då det sket sig med att ta hem det själv, ja ja så går det när man inte har koll på regler mm.

Snart är det premiering den 23:e i Jälla, lite nervös börjar man bli då en vän berättade att den premieringsförrättaren som ska hålla i det inte är så rolig alla gånger riktigt bra hästar som brukar få 40 p kan gå därifrån med 35 p från henne. Så ja de ska bli kul och se vad vi får. Själv är jag nöjd med Puzz just nu , det enda är att hon kliat sig lite och speciellt man o svans, inte att hon har exem eller nått .


Letar Starbuks sirap

Haha ja det ar va jag gor just nu. Trodde det skulle vara latt att hitta men inte da. Men hittar jag det inte nu innan jag ska hem sa har tva av mina vanner har lovat att fortsatta leta och sedan skicka det hem till mig.

Lovade ju en van att jag skulle kopa Starbuks sirap at henne och da ska jag ocksa halla det. Sag nan lonnsirap men det var inte Starbuks sa den vagade jag inte kopa.

Har haft det jatte trevligt, va kul att traffa gamla vanner fran forr, synd bara att man bara han vara har sa kort tid, men men far gora om det snart igen hoppas jag.

Nar jag kommer hem ar det dags att fixa infor pappas 65 ars-dag och sedan premieringen av Puzz.

Ha det

Just loving this life sometimes

Livet känns bra just nu, resan står för dörren, ska bara fira Dennis först, det låter som ev min vän kommer hit då sen reser vi tillsammans över.

Fick veta att Puzz kom med till premieringen i Jälla 23 augusti, ska bli kul. Va lite orolig för hur hon såg ut ett tag manen ma väldigt torr o risig men efter att ha börjat med linfrökaka så ser den riktigt bra ut endast svansen som hon kliat lite.
Dennis rider henne så gott som varje dag nu o det går riktigt bra , förutom när man rider ut själv då vill hon tbx till Jolle.

Lire nervös inför min resa, känner mig lite malplacerad i det sällskapet , sen är jag lite rädd att min närvaro ska göra att deras bråk blir värre. De har ju varit en del tjafs o bråk där som gjort att hon dragit till sitt ex flera gånger. Men men han vill att jag kommer över så då gör jag väl det, kanske kan man prata dem till rätta.

Nu ska jag kolla hur det gått , om jag kommer in på skolan eller inte får svar i veckan så bara att hålla tummarna.

Sen ska jag gratta min kompis som fick 5 valpisar igår. Små vita saker som så småningom får svarta prickar.

Idag är vädret hyffsat iallafall jisses så åskan gick här igår o 40 mm regn på bara några timmar, men men snart får man ligga i riktig sol igen om de nu inte är oväder där me men de tror jag inte.

Provade att färga håret härom dagen hmmm de vart lite mörkare än jag först tänkt mig men men får göra om de på nytt sen hade två färger o så skulle jag göra slingor i me men de va svårare än jag trodde att göra själv så de vart lite tätt o då vart håret lite för mörkt jaja man lär sig av sina misstag heter de.

Nej nu ska jag ta o kolla om biljetter är fixade och vilken dag.

Sköt om er ni som läser detta

RSS 2.0